İran ve İsrail gerilimi

İran ve İsrail gerilimi
16-04-2024

Türkiye'de gündem yerel seçim ve tabii ki her zamanki gibi ekonomik krizdi.

Bu gündemler sona erdiğinde yeni gündemlerimizin olacağı aşikardı.

İşte tam bu sırada İsrail ile İran arasında ciddi bir savaş tehlikesi ortaya çıktı.

İsrail İran'ın Irak'taki üstlerine saldırılarda bulundu.

İki Generalini ve birçok askerini öldürdü.

İran karşılık vereceğini açıkladı ve bir gece yarısı operasyonu ile ihalar ve füzelerle İsrail topraklarına saldırıda bulundu.

İsrail'in Gazze'deki soykırımına ses çıkarmayan Amerika ve Avrupa ülkeleri İngiltere, İran'a çok sert tepki gösterdi ve İsrail'in yanında olacaklarını açıkladılar.

Amerika ve Avrupa her zamanki gibi konu İsrail olunca hemen tepki koyuyorlar.

Lakin aylardır devam eden Gazzedeki soykırıma ses çıkarmıyorlar.

İsrail bugüne kadar Gazze topraklarında 35 binden fazla sivili katletti.

Dünyanın gözünün içine bakarak soykırım suçu işleyen İsrail terör devleti ve yandaşları elbette bu savaşın sonunda kaybeden taraf olacaklar.

İsrail ile İran arasındaki gerilim önümüzdeki günlerde de devam edecek ve soluksuz takip edeceğimiz ciddi operasyonel bir gündemimiz oldu.

İsrail ile İran arasındaki gerilimde Türkiye'nin nasıl davranacağı merak konusuydu.

Türkiye her zaman olduğu gibi küresel çapta arabuluculuğa soyundu nitekim CIA direktörü MİT başkanı İbrahim kalını aradı ve kendisinin arabulucu olabileceğini belirtti yani Türkiye'nin arabuluculuğunu istedi.

Türkiye bölgesinde ve dünyada küresel bir aktör konumunda her zaman Barış yanlısı ve bütün çabalarını diplomatik olarak gösteriyor.

Türkiye'nin eski Başbakanlarından Ahmet Davutoğlu İran'ın İsrail'e olan saldırıları gerçekleştiği dakikalarda Türkiye'nin nerede olduğunu sordu.

Türkiye Ahmet Davutoğlu'nun bıraktığı Türkiye değil nitekim Türkiye'yi Suriye bataklığına bu şahıs sürüklemişti.

Türkiye hala Suriye'de bir çıkmaz sokakta. Türkiye'nin İsrail İran çatışmasında durduğu yer oldukça doğru ülkeyi kaosa ve kaotik bir savaşın içine sürüklemek asla doğru olamaz.

Gündemimiz artık İsrail ile İran arasındaki gerilim ve önümüzdeki günlerde bu gerilime ortak olacak olan ülkeler de olacak.

Özelde ekonomik kriz ülkede devam ediyor ama doğru parametreler de var.

Enflasyonun 2025 yılına girerken tek hanelere düşmesi de bekleniyor.

Dünya savaşı bekleyenler avuçlarını yalayacaklar çünkü dünya savaşların nasıl bir sunucunun olduğunu birinci Cihan harbinde ve ikinci Cihan harbi'nde müşahede etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?