İRTİFA KAYBEDİYORUZ

İRTİFA KAYBEDİYORUZ
30-05-2021

Milletçe en çok birlik ve beraberliğe, huzura, kardeşliğe, barışa ihtiyaç duyduğumuz bu zaman periyodunda ne yazıktır ki ve üzülerek yazıyorum maalesef irtifa kaybediyoruz.

Güzel ülkemizde, cennet vatanımızda bu atmosferin ve yaşadıklarımızın zamanı bu zaman olmamalı hatta hiç bir zaman olmamalıydı.

Gündem olan bu olaylara, bu diyaloglara hiç de gerek yoktu. Olmamalı da üstelik bu gelişmelerin hiç bir yararı da yok olamaz da. Olsa olsa zaman; zamanı çok rantablı kullanma zamanı tam da bu zamandır neden mi?

Pandemi ve Coronayla ringdeyiz ve asla yenilmemeliyiz her anlamda yenilmemeliyiz. Beyaz havlu atmamalıyız kan ter içinde kaldığımız bu yaşam savaşı veriyorken.

Üstelik içinde bulunduğumuz bu ekonomik sıkıntılar zaten yetiyor bize. İşte tam bu zaman peryodunu lehimize çevirebilmenin arayışları içinde olacağımıza; ne yazık ki suni gündem ve kişisel hırslarla milli iradeye ve ülkemize bilerek yahut bilmeyerek akılcıl davranmayıp hissi ve kişisel zaaflarla zaman kaybediyoruz, hiç de gerek yok bu bu yüklemlere ve yüklemlerin özneleri olan kimlikler bence tarihe kara notlar düşürüyorlar.

Bu tür soğuk ve psikolojik savaşların kazananı olmaz aksine kayıplar olur öyle kayıplar ki hem maddi hem de mannevi ve ahlaki kayıplara uğruyoruz. Nesillerimize bırakacağımız bu negatifler olmamalıydı.

Milli menfaatler, ülkemizin çıkarları ve öncelikleri her zaman öncelikli olmalı bizler buna adeta mecburuz. Rotamız kalkınmış güçlü ve modern bilime açık bir ülke elde etmenin mutluluğunu milletçe yaşamak olmalı.

Bu seviyeyi yakalamış birçok ülke var bu gezegende ve hiç biri milletimizden de üstün değiller onlar bu realiteyi ve kalkınmışlığı başarabilmişlerse o halde neden? Bizler de başarmamalıyız ki farkımız yahut onlardan eksiğimiz ne?

Olsa olsa ilkeleri var, prensipleri var ve bilime, liyakata önem veriyorlardır. Hedef koyuyorlardır. Plan ve projeleri var bilimsel ve akılcıl palan projeler. O halde neden bizim de olmasın ki ülke olarak millet olarak.

Birbirimizin etini yemeyelim. Kalkınmış ve halkını konforlu bir yaşam sürebilmesi yarışında adeta gerek birey olarak gerekse kitleler olarak yardımlaşmalıyız. El ele vermeliyiz gönül birliği elde etmeliyiz.

Sorunları üretip aşılmaz dağ misali çoğaltacağımıza çözümler konusunda salt başarılara, bilimsel veriler sonucunda elde edilebilecek pozitif yüklem ve eylemlere imza atmalıyız.

Hak hukuk ve sarsılmaz bir adalete herkesin ihtiyacı var. Makam ve saltanatlar kalıcı değil bir şekilde ve zamanla el değiştirebilen emanetlerdir sonsuza kadar kalıcı değildir. Milli iradeye saygılı olmak karşı saygıyı da beraberinde getirir. Gerek Dünya da gerek ülkemizde halen saygı ve sevgiyle anılan nice siyasi liderlerimiz var. Bunların bir kısmı hayatta bile değildirler ancak rahmetle anılıyorlar, anılmaya da devam edilecekler.

Bir Bulgar atasözüyle bitiriyorum. Kişinin kendine yaptığı kötülükleri bir köy toplansa yapamaz. Anlayan anlar anlamayanlara da zaman anlatacaktır. Önemli olan en az zaman kaybıyla; kaybedilen irtifaya son verebilmek ve bu güzel ülkemizin güzel insanlarına hak ettikleri değeri ve insanca bir yaşam arz edebilmekte olmalı hüner.

Gerini hikaye ve boş ve de angarya.

Kalın sağlık ve mutluluklarla siz değerli Batman Sonsöz okurlarımız ve siz saygın Batmanlı hemşerilerimiz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?