İŞ VAR ELEMAN YOK

10-12-2020

Merhaba değerli okurlarım, bu hafta sizlere insanımızın yanlış meslek seçiminden ve insanların arayış sürecinden bahsedeceğim.
Batman’da insanlarımız pandemiden dolayı evde kaldıkları için bir süre işsiz kaldıklarından dolayı pandemiden sonra iş bulamayacaklarını düşünmeye başladılar. 

Halbuki pandemide ve sonrasında  da iş bulunabilir yeter ki doğru meslek seçimi yapalım. Ancak insanlarımız iş ararken yanlış meslek seçimi yapmaktıkları için iş bulamamaktadırlar.

Çünkü hâlâ insanlar, geleneksel yöntemlerle meslek seçimine devam etmektedirler. Sevgili okurlarım geleceğin dijital meslekleri ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz orda da belirttiğim. İnovatif ve teknolojik mesleklere yönelmek zorunda olduğumuz. 

Dijital mesleklerin önü açıldığı için Web Tasarımcı, dijital pazarlama, yazılım, kodlama, Grafik Tasarımcı gibi daha çok dijital meslek elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. 2 aydır örneğin nitelikli grafik tasarımcı bulamadık. Ancak Batman’da bunlarla ilgilenen insan bulmak çok zor. Geçen gün bile bir web sitesini sorduğumda 6 bin TL den başladığını duyunca 6 bini kendime yatırır kursa gider o parayla kendim siteyi tasarlarım ve sonrasında da başkasına da tasarlar ek gelir elde ederim daha iyi diye düşündüm. 
Sonuç olarak dijitalde inanılmaz bir ekonomik girdi var ve gelecek buna yöneliyor tren kaçmadan binmeli "Z" kuşağı olan kardeşlerimizi doğru meslek seçimine yönlendirmeli. İş alanları oluşturulmalı diye düşünüyorum. Batmanliların da erken uyanıp dijitalleşmeye ayak uydurmaları gerekiyor. Soru sorun ve görüş için fatiherdoganresmi instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?