IŞİD’E CERRAHİ OPERASYON

08-11-2015

Obama, kendini genel cerrah olarak görüyor olmalı ki Irak Şam İslam Devleti'ne diğer adıyla IŞİD'e cerrahi operasyon düşünüyor.

Çünkü adı geçen örgüte kanser teşhisi koymuş durumda. Obama şunu çok iyi bilmeli ki kanser tümörleri cerrahi operasyonlarla da bitmiyor. Türüne ve hücre tipine göre cerrahi operasyondan sonra da en az 5 yıl tıbbın kontrolü altında tedavi devam ediyor.

IŞİD örgütü kısa bir zaman diliminde mi türedi? Kuruluş amacı neydi, kimler ne amaçla IŞİD'i devreye koydu? IŞİD, ABD ve yandaşları olan AB ülkeleri niçin IŞİD'den çekiniyor?

Özellikle de Almanya, Fransa, İngiltere ve diğer yandaşları… Tüm dünyayı tehdit eden IŞİD silahlı örgütünün bu kadar hızlı büyüyüp gelişmesinin nedeni, kurucuları, ekonomik ve lojistik destekleri kimlerdi?

ABD bu önemli soruların cevabını niçin açıkla(ya)mıyor?

Özetle kendini İslam devleti olarak tanıtan ve halifelik bile ilan eden IŞİD'in gerçek amacı ne? Ne kadar İslam, ne kadar gayri İslam olduğunu dünya kamuoyu kesinlikle net olarak bilmiyor. Bilinen şu ki gözü kara bir örgüt öldürmeyi çok iyi biliyor. Oldukça korkusuzlar. Doğru veya yanlış militanları bir misyona kalben inanmışlar. “İnternational, İntercontinental” bir örgüt ve güçlüler.

ABD ve AB ülkeleri IŞİD'den korktukları oldukça aşikar. Ortadoğu'da sular ısınıyor mu yoksa fokur fokur kaynıyor mu görüyoruz.

İsrail IŞİD'den hiç söz etmiyor. Hatta bu konuya teğet bile geçmiyor. Karşısına da almıyor. İnanıyorum ki oyun içinde oyunlar var. Dünya kamuoyu salt gerçekleri şu an bilmiyor.

Yakın bir gelecekte de bilemeyecek. Servis edilen doğru yalan haberlerin harmanlandığı kadarıyla biliyor. O da sınırlı bir miktarda.

Ancak genel cerrah konumunda olan bu siyahî kovboy, IŞİD'i çok önemseyip yok etmeye çalıştığına göre bu IŞİD denilen örgüt uzun bir zaman dünya kamuoyunu daha çok meşgul edecek gibi görünüyor.

Bendeniz IŞİD ile ilgili İsrail'in hiç açıklama yapmaması ve bu konuya eğilmemesi oldukça düşündürüyor.

Siyahi kovboy da bu konuda kandırıldı gibime geliyor. Obama şunu bilmeli ki cerrahi operasyonla “kanser” olarak nitelediği IŞİD'i kolay kolay bitiremeyecek.

Tümörü alsa bile patoloji sonucu tümöre koyulacak teşhis IŞİD'in çok tehlikeli bir tümör olduğunu belirlerse cerrahinin yetmeyeceğini görüp anlayacaklar.

El Kaide örgütünü bitirip yok etmek için onlara da operasyon yaptılar. Afganistan’ı yerle bir ettiler ne var ki El Kaide halen aktif ve eylemleri devam ediyor sonuç olarak bitiremediler.

IŞİD denilen silahlı örgüt daha ne kadar yaşayacak, bitecek mi bitmeyecek mi saldırıları ne gibi tahribatlar meydana getirecek hedef ülkeler kimlerdir?

Bu sorular zincirinin cevabı vizyona giren bu heyecan ve aksiyon dolu film brezilya dizilerini aratmayacağa benziyor izlemeye devam ediyoruz.

 Kalın sağlıkla siz değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?