İSRAİL RAHATSIZ...

22-05-2017

İlk yurt dışı gezisini yapan Emperyalist ve işgalci ülkenin emperyalist başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ile yapmış olduğu 110 milyar dolarlık silah satış anlaşmasından hayli rahatsız olmuş durumda...

Gerekçe olarak da halen kendi bakış açılarınca Suudi Arabistan’ı düşman ülke olarak görmeleridir.

Bu demektir ki tüccar kafalı bu iş adamı kökenli Donald Trump ABD’deki İsrail lobilerince başı derde girecek ve hayli rahatsız olacak anlamına geliyor.

Fakat ne zaman?

Bilinmeyen ve dünya siyasetine hayli renkler katacak bu renkli ve davranış bozukluğu sergileyen Sn Trump tekrar İsrail’e yaranmak için bir çare ve kıyaklar yapacağını da düşünmüyor değilim.

Olaya bir başka pencereden bakacak olursak; bu demektir ki İsrail her şeyin kendi etrafında dönmesini istiyor.

Muhtemelen kendisini ABD’den de üstün görüyor olmalı ki bu silah satış anlaşmasını mevzu edip bu konuda demeçler veriyorlar.

Fazlasıyla ve rahatlıkla rahatsızlıklarını beyan ediyorlar.

Her zaman yakın takibe almış olduğum bu vampiri andıran ve kan emen İsrail yeryüzünde var olduğu sürece bu gezegen huzur bulmayacaktır anlamında birçok köşe yazıları yazdım.

Ben yazdım ama onlar da adeta yazdıklarımı onaylarcasına gerçekten dünyayı rahatsız etmeye devam ediyorlar.

Halen Filistin’e ve Filistinlileri öldürmeye sudan sebep ve bahanelerle tutuklayıp işkence etmeye topraklarını işgal etmeye devam ediyorlar.

Birleşmiş milletler de bunlara göz yumuyor.

Yaptıkları emperyalist ve faşist baskılara aldırmayıp ilgilenmiyorlar bile.

Bu nasıl birleşmiş milletlerse?

Tüzüklerine maddelerine ve kuruluş amacına baktığınıza iyiliksever adaletli uluslararası hukuka son derce bağlı adeta barış havarisi zan edersiniz.

Ama icraatlarına baktığınız da Suriye’de olup bitenlere nasıl göz yumduğunu tüm dünya kamuoyu görüyor.

Dünya barışının ve ahengini yerle bir eden fazlasıyla sinsi plan ve projeler üreten bu İsrail var olduğu sürece bekasını devam ettirdiği sürece ben Dünyada huzur ve barış olacağına asla inanmayanlardanım.

Neden mi?

Objektif ve realistçe yapılacak detaylı bir inceleme sonucunda Ortadoğu’nun başına gelenler ve geleceklerin ve her tür olumsuzlukların kaynağı bu hain ve kan akıtan işgal ile savaşların baş mimarisinin kendileri olduğunu hemen fark edeceksiniz.

Filistin kökenli Hıristiyan asıllı sonrada Müslüman olan Filistin kökenli ABD vatandaşı rahmetli Edward Said yazmış olduğu Oryantalizm eserinde bu konuyu belgelerle anlatmış çok da iyi deşifre etmişti.

Yani ne yapıp ne yapmayacağımızı her tür anlaşma ve dış politikamızı, adeta gerek birey ve gerekse devlet olarak her tür izni İsrail’den mi alacağız?

Dünyanın tek sahibi ve efendileri kendileri mi?

Amma da abarttığımı zan edenleriniz olabilir.

Ancak İsrail inanın kendini böyle görüyor hem de sahte inançları gereği resmen böyle görüyor.

Araştırırsanız bana bu konuda fazlasıyla hak vereceksiniz. 

 Kendisini gizleyen ama her tür politika ve olguların mutlak surette kendilerinin lehine olacak nitelikte dizayn eden adeta Dünyayı dize getirecek düşünceleri ve planları olan bu ülkeyi yakın takibe almakta yarar var.

Aksi halde hiç bir zaman Dünya politikasını olan ve olacak skandal niteliğindeki gelişmelerin sebep sonuç nedenlerini ve amaçlarını hiç bir zaman doğru ve net olarak anlamayacaksınız.

Diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?