İSTİFA ETMEYİ DE BAŞARAMIYORLAR

06-11-2015

Birçok köşe yazarı ve akademisyenler, hatta siyaset bilimcileri, AKP’nin yolsuzluklarından, dikta bir yönetim uygulamaktan, ülkeyi felakete götürmekten söz edip yakınıyorlar.

Yine aynı aydınlar, AKP’nin insanları kamplaştırıp halkın sokağa çıkmasından şikâyet edip duruyorlar. Ne gariptir ki hiç kimse CHP’nin nerede olduğunu, MHP’nin ise ne iş yaptığını sorgulamıyor. Hiç sorgulamazlar.

Asli görevi olan ana muhalefet misyonunu niçin hakkıyla yerine getirmediğini görmüyorlar, mercek altına da almıyorlar.

***

Ana muhalefet partisi görev ve yetkilerini yerli yerinde yapsaydı veya yapabilseydi meydan AKP’ye kalır mıydı? Bunu ciddi ciddi irdelemek gerekmez mi?

Şimdilerde tarih itibariyle genel seçim sonrasındayız, CHP çıkıp meydanlarda boy gösteremedi. Anlamlı ve ciddi projeler üretemedi. AKP’de tusunami tesiri yapacak belge ve bilgilerden hiç söz etmedi, belki de bildikleri bile yok.

Kılıçdaroğlu, siyaset biliminden adeta yoksun olup durmadan sıradan demeçlerle sataşmalar, hakaretlerle siyasette irtifa kaybediyor. Anlayacağınız diplomasiyi, siyaseti ustaca beceremiyor.

Açıkçası halk CHP’yi istemiyor ve güvenmiyor. İllüzyon görsel sanatının uzmanı olan AKP inanıyorum ki hem CHP hem de HDP oylarının da bir kısmını almayı başardı.

Türk seçmeni sataşmayı, hakaret dolu demeçleri mahalle dedikodusu seviyesindeki söylemleri hem sevmiyor hem de istemiyor. Plan, proje, hamle, yenilik istiyor.

17–25 Aralık güya yolsuzluk ve rüşvet polemiği, oy getirmez-yapmışlarsa-hukuki yollarla, belgelerle, yasal yollarla işlem yapmak gerekir. Seçim kazanmanın ana unsuru bu olmamalı.

CHP ve MHP’nin iktidara talip olduklarını ve seçimi kazanacaklarına inanın kendileri bile inanmıyorlar. Bu anlamda ne taliptirler ne de gerektiği gibi çalışma da yaptıkları yok. Saldım çayıra, Mevla kayıra misali, günü kurtarmaya çalışıyorlar.

CHP nerede? MHP ne iş yapar?

Ana muhalefet, muhalefet misyonunu yapmayı başarabiliyor mu? Kendi içinde bile dallara, kollara ayrılan bir ve birlik ol(a)mayan CHP iktidar olabilir mi?

Hatta bir adım daha atarak soruyorum: Olmalı mı? Hak ediyor mu?

Siyasette henüz çok deneyimli olmayan emanetçi Başbakan Davutoğlu bile istediği mesafeden, istediği zaman CHP ve MHP’ye gol atabiliyor. Bu, Davutoğlu’nun çok başarılı olduğunu göstermez. Ama bunun yanı sıra CHP ve MHP’nin çok başarısız oldukları ve yenilgiyi kabullenip hak ettikleri, gün gibi aşikâr ve ortada.

Yüksek sesle soruyorum:

CHP nerede? MHP ne iş yapar? Uyanmanız gerekmiyor mu?

Atı alan, Üsküdar’ı’ değil, taaa dünyanın öbür ucuna kadar gitti bile.

Sizler argo deyimlerle, hakaretlerle bağırıp çağırmaya, siyasette irtifa kaybetmeye devam edin, AKP’nin oylarını çoğaltmaya devam edin, iktidara bilerek veya bilmeyerek yardım edin, bunu çok iyi başarıyorsunuz.

Bu davranışlarınız ve icraatınızın, üniversite ve siyaset akademilerinde zamanla doktora tezi olabileceğinden hiç şüpheniz olmasın.

Yenilgilerinizden sonra bilerek veya bilmeyerek AKP’yi iktidara taşıdınız Sayın Bahçeli ve kılıçsız kamasız Kılıçdaroğlu. Siyaseti başaramadınız, inandırıcı olamadınız bir türlü güçlü olmayı başaramadınız, Allah aşkına hiç olmazsa istifa etmeyi başarın.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?