İyi başlangıç müthiş tribün

İyi başlangıç müthiş tribün
06-09-2022

Petrolspor evinde ilk kez çıktığı gece maçında rakibi Nazilli Belediyespor’u 3-0 yenerek 2.hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

Sezona ard arda aldığı iki galibiyetle iyi bir başlangıç yapan kırmızı beyazlı ekibimizi kutluyorum. Oynanan futboldan ziyade alınan önemli sonuçları takdir ettiğimin altını çizmek istiyorum.

Takdire şayan diğer resim de Batman stadını dolduran ve gece maçının hakkını veren taraftardı elbette.

Tribünlerde iğne atsanız yere düşmezdi. Heyecan ve coşku karşılaşma boyunca bitmedi. Marşlar, tezahüratlar ve telefon ışıklarıyla yapılan görsel şovlar görülmeye değerdi. Onlara galibiyetin büyük mimarları dersem yanlış söylemiş olmam. Bu anlamda yazımın giriş kısmını onlara ayırmak istedim.

***

Gelelim maçın teknik analizine. Teknik direktör Ahmet Yavuz, ilk haftadan farklı olarak kadroda sağ bekte Yusuf Onur Arıkan’a, Sağ açıkta Berat Satılmış’a, Orta alanda Osman Işıklı’ya ve hücumda Mehmet Küçükdurmuş’un sakatlığından dolayı yeni santrafor Melih Kılıç’a şans verdi. Önceki hafta orta alanda görev verdiği İlter Ayyıldız’ı da sol açıkta denedi. Önemli oyunculara sahip Nazilli Belediyespor karşında ilk devre çok tutuk ve çoğu zaman temkinli oynadı. Orta alanda oyun kurmada ve topu 3.bölgeye taşımakta zorlandı. İlk düşüncesi geriye oynamak olan Petrolspor’da ayağında topu iyi tutan sadece 5 numaralı futbolcusu Ebu Sıddık Çelik’ti.  Cılız bir iki atak geliştiren ve izleyenleri bayan bir futboldan sonra 2.yarı çok farklı bir takım izledik sahada. Ayağı yere sağlam basan, iyi mücadele eden ve rakip kalede pozisyonlar üreten Petrolspor, 55 numaralı futbolcusu İlter Ayyıldız’ın golüyle rahatladı. 

Tribünler bu golden sonra coşkusunu artırırken takım da üstündeki ölü toprağı attı.  Ebu Sıddık’ın müthiş füzesi, ceza alanı içinde kaçan net pozisyonlar takımın özgüvenini artırdı. Yapılan doğru değişiklikler Petrolspor’un enerjisini diri tuttu. Akabinde maçın sonlarına doğru  günün başarılı ismi Ebu Sıddık takımın ikinci golünü atarak hem üç puanı garantiledi hem de tribünlere kendini alkışlatırdı. Maçın uzatma dakikalarında skoru 3-0 taşıyan Petrolspor, dosta güven düşmana korku salmaya devam dedi.

Gününde olmayan ve form düşüklüğü olan isimler var. Takıma yeni katıldıkları için ve uyum sorunu aşılmamış diyerek, galibiyetin de etkisiyle o isimlere değinmeyeceğim. Orta alan, kanatlar ve hücum bölgesi üzerinde Teknik heyetin durması gerektiğini düşünüyorum. Ağır ve fiziksel olarak hazır olmayan futbolculara da gereken program ve direktifler ivedilikle verilmeli. İki hafta sonunda gol yemeyen savunmamızı ve kalesini gole kapatan Cihan Şentürk’ü tebrik ediyorum. Nazarlardan ırak, böyle devam. 

***

Yarasa gece ortaya çıkar misali, ilk gece maçında bol gollü bir galibiyet ile stada gelen taraftarını güldüren Petrolspor, bu atmosfer ile rakiplerine de göz dağı vermiş oldu.  Zira içerideki her maçta tribünlerin böyle olacağını düşünürsek misafir takımların işinin çok zor olacağı kanısındayım. Bu anlamda tribün gücünden faydalanmak için başarılı sonuçlar almaya, güzel futbol oynamaya ve taraftarlarla iç içe olmaya devam etmeliyiz. Tam kapasite dolan tribünlerde dikkat etmemiz gereken hususları da söylemeden geçemeyeceğim. Sahaya yabancı madde atmak ve yanlış davranışlarda bulunmak hem takıma maddi açıdan zarar verir hem de yetkililerden gelecek uyarılarla ileriki dönemlerde yaptırımlara maruz kalınabilir. Daha dikkatli ve daha temkinli olmamız gerektiğini düşünüyorum. 

***

Haftaya zorlu bir deplasmana çıkıyor temsilcimiz. Üst liglerin tecrübeli takımı Bursaspor karşısında çıkışını sürdürür mü birlikte göreceğiz. Ancak Petrolspor’un geride kalan iki haftaya bakarak, daha planlı, daha hareketli ve daha koordineli olması gerekir. Aksini düşünmek istemiyorum. İyi başladığımız 2.Lige iyi devam edelim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?