İYİ Kİ DOĞDUN...

03-05-2016

Sana çiçek alacaktım

Al, al güller

Nergisler, Sümbüller

Param yoktu

Parasız almak istedim

Buna da hakkım yoktu.

Çok şey almak istiyorum

Hiç bir şey almazsam eğer

Almak isterdim

Bunu da bilsen, inansan

Almış gibi olur muydum?

***

 

Batman’ın saygın yazarlarından Hatice Türkan Hanımefendinin doğum gününü pas geçmek olmazdı.

Değerli okurlar izninizle bu günkü köşemi Hatice hanıma ayırdım kalbi ve samimi yazmak, doğal yazmak istedim. Çünkü bugün Hatice Türkan Hanımın doğum günüdür.

Sonsöz Gazetesi ailesinin demir leydisi “Iron Lady” konumunda olan bu güzel ve çalışkan kızı yazmak inanın çok zor olsa gerek. Ama şunu çok iyi biliyorum ki zoru başarmak başarıdır görüşündeyim.

Hatice hanımefendiyi yakından tanımıyorum ancak iletişimimiz Sonsöz Gazetesi merkezli olup aynı zamanda terapi niteliğindedir.

Telefonla görüşürken Batmanlılara olan düşkünlüğü dertlerini dert etmesi çoğu kez benim için makale konusu oldu.

En yakın örneği Batmanlı esnaflar için yakındı, üzüldü beni de tetikledi ve yazdım. İyi ki de yazmışım olumlu yorumlar aldık.

Hatice Hanım sarp yokuşları aşmayı seviyor.

Büyük büyük hedefler belirleyip olayların ve algıların üstüne üstüne gitmeyi seven “Dişi bir Kartal”ı andırıyor. En azından ben öyle algılıyorum.

Dost canlısı, sevimli, paylaşımcı ve biz köşe yazarlarını çok iyi koordine eden nezaket ve insani normlar dâhilinde aktivite eden bu can dostumuz iyi ki de doğmuş.

Doğuşunu, doğum gününü yürekten kutluyor; Allah onu bahtından güldürsün diyor ve nice uzun yıllara sağlıklı, mutlu, inançlı olarak yaşamasını kalben Allah’a duacısıyım.

Onunla sohbet edenler, yakından tanıyanlar yüz yüze “face to face” görüşenler benden daha şanslılar zira hanımefendiyi resimlerinden, telefondan ve yazılarından tanıyorum yanılgı payım olmakla birlikte beni çok mutlu eden bu benim gibi Boğa burcu olan hatta takdiri ilahi olmalı ki ikimiz aynı günde doğmuşuz.

Fatih Sultan Mehmet de cennet mekân olsun bizim doğduğumuz gün vefat etmiş.

O İstanbul’u fethetti biz boğa burcu olanlar da insanların gönüllerini fethedebilsek diye düşünüyorum.

İnanıyorum ki duygusal ve his zengini olan bu kadirşinas meslektaşımız bu samimi ve makyajsız yazımdan ötürü duygulanacak belki de gözleri ıslanacak ne de olsa duygu zengini aydın değerli ve eğitim süzgeçlerinden geçmiş pırlanta, zümrüt bir yazar geleceğe yazılarıyla not düşürecek cesur bir yazar.

Hatice Hanımın doğum günü olan 3 Mayıs 2016 aynı zamanda ilahi takdir olmalı ki Miraç Kandilidir. Bu yıla özel olmuş gibi.

O halde tüm İslam âleminin ve siz saygın tüm Batmanlıların Miraç Kandilini Müslüman bir kardeşiniz olarak kutlar; nice kandillere huzurlu, inançlı barış ve kardeşlik birlikteliği içinde tüm ülkemize de hayırla vesile olmasını yüce Yaradandan diliyorum.

Hepimizin Miraç Kandili kutlu olsun efendim.

Hani derler ya “Güneş doğudan doğar, doğu halen karanlıktır” “Sun is rising from the east but east still is dark” misali doğuyu Hatice Türkan Hanım ve onun konumundaki bilge insanlar karanlığı aydınlatacaklar, karanlığa ışık olacaklar yürekleri ile insanlığa doğuya, Batman’a ışık olacaklar Güneş olacaklar inanıyorum ki hedefleri o nitelikte.

Bu kategoriye giren tüm insanlara selam olsun. 

Sevgili Hatice yarın 3 Mayıs 2016 aynı zamanda benim de doğum günüm aranızda olmayı ne çok isterdim.

Temenni ve hoş dileklerde güzel dualarda bulunmak hayallerimdi yazıktır ki hayalden öteye geçmedi orada olmayı çok ama çok isterdim bunu bilmen dahi beni mutlu edecektir tanışmamıza sebep olan üstat yazar Ercan Atay Beye ve ekibine selam olsun.

Tüm köşe yazarları dostlarımıza, meslektaşlarımıza kalben selam olsun. Allah hepsine zihin açıklığı versin. Sonsöz Gazetemiz her daim ihya ve irşad olsun.

Beğeneceğinizi umduğum ve anlamlı bulduğum bir şiirimle bitiriyorum.

 

ÇOCUK VE TANRI

 

İkisi de oldukça sevildi

Biri küçüktü büyüdü

Diğeri her zaman büyüktü

Biri yarattı

Diğeri yaratıldı

Tanıştılar günün birinde

Çocuk ve TANRI

Sevdiler bir birini çok

O kadar sevdiler ki

Sonunda çocuk

Annesini

Oyuncaklarını

Ve arkadaşlarını

Herşeyini

Terk ederek

Onun yanına gitti

Şimdi oradadır o

Ve hiç gelmeyecek geri.

 

M. Ekmen

(28. 07. 1981 İstanbul Saat: 10.45’te)

 

 

Güzel Bir Söz: Ben size yol gösterebilirim ancak unutmayın ki sizler o gösterdiğim yoldan yalnız yürüyeceksiniz.

Kalın sağlık ve sevgiyle saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?