İZMİR’DEKİ ÇARŞAF OLAYI

İZMİR’DEKİ ÇARŞAF OLAYI
15-09-2021

İşsizlik, fakirlik, hukuksuzluk, adam kayırmacılık, particilik, israf... ve daha nice sorunların olduğu ülkemizde İzmir'deki çarşaf olayı da neyin nesi?

Kimsenin yaşama biçimi ve tercihleri tartışılmazken, bir tercih olan çarşaf giyenlere neden hakaret edilir?

Gündem değiştirmekten öteye hiç bir faydası olmayan bu olayı şiddetle kınıyorum.

Bana göre ülkenin gerçek gündemi geçim ve adalettir.

Şunu da diyebilirim ki; ABD, ülkemizde çekileceğini ve isteyeni ABD ye götüreceğini söylese, İzmir'deki çarşaf protestosu yapanların, Afganistan Hamit Karzai havalimanında olduğu gibi ABD uçaklarına binmek için ölümüne yarışacaklardır.

Kendilerini elit sanan bir kısım insanlar; toplumun değer yargılarıyla savaşmayı, alaya almayı ve hakir görmeyi kendilerine görev akdetmişlerdir.

Dini/dinsizliği çıkarlarına alet eden bu kesimler toplumun âli menfaatlerine katkıları asla olmamış hep zararları dokunmuştur.

Milletler, ilim ve fende terakki ederken bunlar; gerici, yobaz, örümcek kafali, çağ dışı veya dinsiz, kafir, komünist ve benzeri söylemlerle milleti oyalamış durmuşlardır.

Koca imparator yıkılmış yerine cumhuriyet kurulmuş ancak bunların kavgası (bana göre danışıklı) bitmemiştir.

Özelikle seçimler yaklaştığında, toplumu kutuplaştırma üzerinden oy toplayanlar, bir birlerine siyasi manevralar sağlamak için biri saldırı diğeri savunma pozisyonuna geçerek gündemi kendi lehlerine değiştirmesini bilmişlerdir.

Tarih tekerrür ettiği gerçeğiyle; İzmir'deki olaylar süre gelen senaryoların yeni bir halkasını oluşturmaktan öteye bir şey değildir.

İktidar partisinin oy kaybı yaşandığı, işsizlik ve geçim derdinin tavan yaptığı bir dönemde İzmir'deki Çarşaf olayı gündemi değiştirmede onlar için bir can simidi olmuştur.

Oynanan oyuna gelmeyelim.

Kurulan tuzağa artık düşmeyelim.

Bu ve buna benzer olayları acı bir tebessüm ile kınayalım.

Şairin dediği gibi "Hasmın sitemini anlamamak hasma sitemdir" misali bu olayı gerçekleştirenleri anlaşamazlıktan gelelim.

Gün birlik zamanıdır.

İşsize iş, aşsıza aş bulma zamanıdır.

İnsan hakkına saygı zamanıdır.

Liyakata önem verme, müspet ilim ve teknolojide ilerleme zamanıdır.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?