İZZETTİN SEÇKİN’i TANIMAK

İZZETTİN SEÇKİN’i TANIMAK
18-07-2021

İzzettin Seçkin beyle arkadaşım ekonomist Adnan Seçkin’in önerisiyle tanıştım. Düzce de ikamet eden İzzettin Seçkin beyi ziyaret ettik.

Sayın Seçkin, Güneydoğuluları temsil eden ve kendi çapında Düzce de çok sevilen çok aranan, kadirşinas, tam da rol model alınacak bir beyefendi.

Tanıştık yemeğe gittik konuştuk. inmformal bir dil’le konu konuyu açınca çocukluk arkadaşım çıktı. Bu daha da mutlu etti beni.

İzzettin bey, Batman’da uzun yıllar il müdürlüğü yapmış. İl Müdürlüğü yıllarında memleketine iyi hizmetleri olmuş. Emekli olduktan sonra Düzceye yerleşmiş ve çocukları ile birlikte şirket kurup, Düzcelilere hizmet ediyor. Tamda Karalı, sabırlı ve hayli deneyimli bir iş insanı olmuş. Kurduğu firmalarla Türk ekonomisine gerek direkt gerekse dolaylı olarak ekonomiye katkıda bulunan rantabilite trend’ini yükseltiyor.

Çok beğendim her meslek erbabını sertifikalı yapıyor. Çeşitli ve birçok değişik branşta üstelik de ücretsiz olarak. Bakanlık onaylı sertifikalar veriyor ustalara. Vermiş olduğu bu sertifikalar Dünya’nın her tarafında geçerliliği var. Oldukça da titiz ve sosyal sorumluluk projesi mesleki yeterlilik sınavından önce ustaları yine ücretsiz olarak eğitiyorlar.

Bu gün bu değerli iş insanını köşeme taşımakla onurlandım. Bu beyefendiyi yazmayıp da kimi yazayım. Bu da benim olmazsa olmazım oldu. İyi ki varsınız sevgili arkadaşım. Her yıl iş kazalarında yüzlerce usta ölüyorken onların kurumuzun tarafından eğitilmesi ve uluslar arası sertifikalandırılmaları paha biçilmez bir misyon olmalı. Ne mutlu sizler gibi misyonerlere saygın iş insanlarına.

***

Doğulu bir iş insanının 2001 yılından beri Düzce de ikamet edip, Güneş gibi doğup, her tür meslekteki ustaları aydınlatması üstelik de bu kutsal görevi icra etmesi çok çok anlamlıdır.

İşte bu saygın beyefendiyi köşeme taşımamın yegane nedeni de işte bu misyonu üstlenmesi oldu. İşyerine davet beni birlikte icraatına şahid oldum yerinde görerek. Resimler çektik ve vedalaştık. Kendisine bir gün sizi yazacağım demiştim.

Ben de ilke olarak mümkün olduğunca sözümde mutlaka durmaya çalışan bir kimlik bir kişiyim. Bu özelliğimi kendim de beğeniyorum doğrusu da bu olmalı diye düşünüyorum. İnsanın bu tür dostları olmalı. Binlerce çalışan emekçi kitleyi sertifikalandırmış işte mutluluk işte ülkeye aşık olmak bu olmalı.

Yazılacak daha birçok erdem değerleri olan bu beyefendiden izin almadan diğer icraatlarına girmek onları da yazmak isterdim; ancak kendisinden izin alarak ileriki haftalarda yazabilirim diye tahmin ediyorum. Sonuçta çocukluk arkadaşımdır İzzettin bey. İdeal bir baba, çocuklarını eğitmiş üniversiteyi bitirtmiş, kendisine bir aile reisi olarak tüm görevlerini fazlasıyla yerine getirmiş mutlu ve umutlu bir baba.

***

Değerli okur tahmin edersiniz ki bizler ülke ve vatandaş olarak bu kategoriye giren iş insanlarına; Çatlak ve kurak bir toprak misali susamışız. Keşke sayıları on binlerce artsa bu tür değerli aydın ve yardım sever insanların. Milli ve yerli olmak sözde olmamalı, sözde kalmamalı icraatı da olmalı bu siyasi söylem sakız gibi herkesimin ağzında dolaşıp duruyor ancak teoriden de öteye gitmiyor. Pratiği ve belgesi yani ispatı da olmalı bu kulağa hoş gelen sözün.

Bitiriyorken ömrü bereketlensin sevgili arkadaşım İzzettin Seçkin beyin ve dilerim ki sayıları arttıkça artsın. Hep sevilecek hep saygıyla anılacak olan saygın iş insanı arkadaşıma sonsuz ve sınırsız başarılar diliyorum. Tam rol model alınacak bu değerli beyefendi hap anılacak ve asla unutamayacaktır.

Bu vesileyle, kurban bayramınızı kalben kutlar nice bayramlara sağlıklı ve mutlu olarak erişmeniz dua ve dileklerimle değerli okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?