JİN JİYAN AZADİ, MER KAHVE U FESADİ

06-11-2018

Kadın, hayat ve özgürlük, Erkek kahve ve dedikodu....

Kadınlar ve erkekler yaşamın iki farklı fonksiyonu.. İki farklı denklemi.... Bir elmanın iki yarısı değil;bir kalbin iki yarısı olması gerekirken bir dağın iki farklı uçurumu olur hep nedensizce. Kadınlar ne ister kadınlar sevilmek ister erkekler ne ister erkekler anlaşılmak ister.Gel gör ki ne erkekler kadınları sevmeyi, ne de kadınlar erkekleri anlamayı bilir.Böylece uzayıp gider hayat, sensizliğin zirvelerine doğru   havuz problemleri olarak. An vardır anı yaşamak gerekir,andan mutlu olmak gerekir;oysa kadının ve erkeğin  buluştukları belki de tek noktadır anı zehir etmek. 3. şahısları konuşalım derken birbirlerine şahlaşırlar  bir de dönüp bakarlar ki iktidarsızlık koltuğuna şah olmuşlar. Kadınlar mutlu olmak ister,mutlak mutluluk yoktur; erkekler ilgi alaka ister, ben çiçek miyim der burnu havalara kalkar sonra. Kadınlar hissetmek ister, erkekler hissettirmek ister;his adına hissizlik hakim olur dünyaya kahpe bir sis gibi..kadınlar kelimelerle savaşır erkekler bedensel güçleriyle savaşır.Kadınlar iletişim kurmak için günde 20.000 kelime kullanır bu sayı erkeklerde sadece 7.000. Bunun için erkek iyi bir dinleyici olmalı ve hergün dinlemeli kadını. Yoksa sen gündüz kahvede, işte, arkadaşlarda bilmem bilumum her türlü fitne fesat yuvalarında   7 bincik kelimeyi tüketip evde ptt' cilik yaparken  kadın daha ancak  3 bin kelimeyi tüketmiş geriye kalan 17 binini tüketmeye çalışıyor. Sütünden dişinden biriktirdiği büyülü kelimeler havada süzülürken bir bir, birileri de sus kadın/vır vır etme diyorsa  ne olacak? Günde konuşulmayan kelime sayısı 17 bin olacak  bu da   ayda  eder 510 bin  konuşulmamış kelime, düşün patlayacak yanardağını ve arkana bakmadan kaç  vay anam vay  kaçın bıldırcınlar yağıyor  bıldırcınlar gökten yağmurlarla bıldırcınlar.

Kadınlar yüksek sesle düşünür ve  anlatır, erkekler içinden yapmaya  çalışır bu nedenle kadınlar erkekleri duygusuzlukla, suçlar erkekler de kadınları kafa ütülemekle oysa erkek  bilmez ki kadın susarsa gider;çünkü  x kromozumundan iki tane vardır kadınlarda ve kimse bir kadının gerçek gücünü ve sabrını tahmin bile edemez. Başarılı bir erkek karısının harcayabileceğinden fazla para kazanan erkektir. Başarılı bir kadın böyle bir erkeği bulabilen kadındır.Kadınlar erkeklerden 5 kat fazla ağlarlar. Genellikle de saat 19.00-22.00 arası o yüzdendir ki ağlıyorsa sadece anam ağlıyordur  gerisi yalan ağlıyor.Erkeklerse kadın zırıl zırıl ağlıyor diye küçümser ve kadını  aşağılar;oysa gizli gizli her fırsat bulduğunda  başka kollarda timsah gözyaşları dökerler. Kadınların işitme ve koklama duyuları daha güçlüdür, tehlikeyi anında sezerler.Buna karşılık erkekler ışığa karşı daha hassastır, erkek gözü ayrıntıları daha iyi seçer.Fakat gözü yanlış enlem ve boylamlarda olduğu için dünyayı pijamalı bir zebra zanneder hep.Erkek beyni yüzde 14 daha ağırdır. Buna karşılık kadınlarda iki yarım küre arasındaki iletişim daha iyidir.Erkeklerin kalbi daha büyüktür ve daha yavaş Batman Batman(Belki de bu yüzden talibi çok olur seven bol olur Batman erkeğinin=aşk erkeği)  çarpar  dakikada ortalama 72. Bu değer kadınlarda 80'dir.

Erkekler mantıklı, analitik iken, kadınlar sezgisel, yaratıcı, bütünleştirici.Erkeklerin kadınlarla ilgili en şikayet ettikleri şey: Kadınların onları değiştirmeye çalışması.Ki nafile bir çabadır bu zira  yeryüzünde değiştiği görülen  tek bir öküz yoktur.Kadınların erkeklerle ilgili en şikayet ettikleri şey: Erkeklerin onları dinlememesi.ki bu da boş bir beklentidir kahve, dedikodu, futbol ve erkek muhteşem bir dörtlü oluşturmuştur mezbahene, sidik ve meni kokan kahvehanelerde kafelerde. Erkek yorulduğu için evlenir. Kadın meraklı olduğu için evlenir. İkisi de hayal kırıklığına uğrar.

Kadın bir koca/hoca buluncaya kadar gelecekten endişe eder. Erkek evlenecek bir kadın buluncaya kadar gelecekten endişe etmez. Bir kadın bir erkekle onun değişeceğini umarak evlenir, ama o değişmez. Bir erkek bir kadınla onun değişmeyeceğini umarak evlenir, ama kadın değişir, dönüşür sürekli güzellikler içinde. Erkekler emeklerinin boşa gitmesini istemez ve aşkım sen   beni sevmiyorsun diye mızıklanan kadınlardan rahatsızlık duyarlar. Kadınsa erkeğin ona sahip çıkmasını ister lakin hayvan gibi köpek  sevmesini değil adam gibi insan gibi sevmesini ister. Erkek güvenmek ister kadına... Kadın para ister erkek güç ister... Kadın iç güzellik ister erkekler dış güzellik ister... Kadınlar sevişmek ister erkekler savaşmak ister.... Kadınlar alışveriş yapmak ister, erkekler kahvede pineklemek ister  dansöz oynatmak ister ,bir bardak çayda kopardığı fırtınalarla. Kadın erkekten sorumluluk ister, erkek kadından ona annelik yapmaısını ister... Kadın erkeğin maşası olmak istemez erkek herşeyini verip boyunduruk altında yaşamaya hazırdır... Kadın erkeğin hep yanında, evinde/dizlerinin dibinde olmasını ister.,erkek  huzur dışarda, mutluluk arkadaşta, güzellik maçta,evde 5 arabada 15,(breeehhhh brehhh brehhh vay delikanlım vay) hayat kahvede der arı olur çiçek çiçek gezer, o dere senin bu  dere benim;sonra ıngaaaa ıngaaaa diye kuzu kuzu  kürkçü dükkanına döner... Ve bu liste böyle uzayıp gidermiş birbirini tamamlamak  ve sadece İNSAN olmak  için  yaratılan kadın ve erkekte. Sevişmeler/sevilmeler dururken kimse kimseyi anlamaz savaşmalar/susmalar olurmuş. kadınlar marstan, erkekler venüsten diyenler de olurmuş. Ki kadın erkeği  anlamaz,erkek kadını sevmeyi bilmezmiş.Kavga, gürültü, bağırma-çağırma, şiddet,şiddet, ölümlere kadar varan şiddet dolu bitmeyen saniyeler ve sonu gelmeyen kin ve öfkeler hayata pranga vurur muş. Sonra bir de dönüp bakarsın Kİ şairin dediği gibi  hayat kısa kuşlar da uçuyormuş... Her şey mış, miş, muş, müş...Bir de bakarsın ki bırak karşındakini anlamayı kendini bile henüz anlamamışsın.Herşey bitmiş geriye aşk ve sevgiler/yalansız dostluklar kalmış bir de anı yaşamanın mutluluğu;çünkü herşey yalanmış dünyadaki  tek gerçek:Jin Jiyan Azadi, mer kahve u fesadi (KADIN HAYAT VE ÖZGÜRLÜK, ERKEK KAHVE VE DEDİKODU....)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?