JOE BİDEN YALANLARI

06-09-2016

Yakın bir geçmişte ülkemize gelen ABD yöneticilerinden Başkan yardımcısı Joe Biden’in vücut dilini, bakışlarını yüz ifadelerini, oturuşunu, kalkışını gözlerini saklamasını mahcubiyetini kısacası sesinin tonunu ruh haline odaklanarak gözlemlediyseniz adamın bir yalan makinesi olduğunu anında anlar teşhir koyarsanız.

Yok, efendim ABD’nin darbe girişiminden haberi yokmuş bu bir.

İkincisi çok mahcupmuş yahu be adam dansözler giyimlerinden, mesleklerini icra ederken göbek atmaktan çeşitli figürasyonlar sergilemekten hiç mahcup olurlar mı? Olsalardı dansöz olmazlardı onun için. Sen bunları geçeceksin. Çocuklar bile bu yalanlara kanmazlar.

Sanırsın ki adam ABD’den değil de Amazon ormanlarından gelmiş. Oraya ait yamyam kabilesinin “Oturan Boğanın” yardımcısı. Merak ediyorum söylediklerine kendisi inanıyor muydu? Hiç utanmadan özür diliyor. Kimler özür diler? Suçlular. Masum olanlar, doğruyu konuşanlar niçin özür dilesinler ki? Özür dilemenin bir alt yapısı, bir veya birden fazla önemli nedenleri olmalı. Durup dururken ortada hiç bir şey yok iken özür dilenir mi?

Üç, keşke FETÖ bizim ülkemizde olmasaydı diyordu sanırsınız ki FETÖ elebaşı yaratık sınırsız, limitsiz bir güce sahipmiş gibi keşkelere sınıyor.

Dört, keşke daha önce gelseydim diyor geciktiğini ima ediyor. Belgesellerde de Aslan yahut Kaplan, Çita avını tutar tutmaz hemen yemiyor. Azıcık soluklanıyor. Bekliyor avının tamamen ölmesini, tesirsiz hale gelmesini ondan sonra afiyetle yiyor. O bekleme sürecinin çok özel ve büyük anlamları olmalı.

***

Değerli okur; bu saydıklarım davranış biçimini genişletir de bir de kendi pencerenizden, değişik açılardan yorumlar araştırırsanız neler çıkar neler? Obama yanımızda yer almış -mış- seçilen iktidarı, demokrasiyi savunmuş yanımızda yer almaları, iktidarımızı desteklemeleri, demokrasimize sahip çıkmaları eğer buysa; karşımızda olmalarından Allah bizi korusun.

CIA’nin kirli oyunlarını, Ülkelerde darbe planlarını yaptırdıklarını sızmadıkları kurum ve yerle bir etmedikleri İslam Ülkesi kaldı mı? Bu gerçekleri tüm Dünya âlem bilmiyor mu? Kendileri dahi bu tür içerikli filmler, belgeseller yapmıyorlar mı?

Türkiye’nin en iyi dostu, müttefik’i ABD imiş - miş dostluk buysa hele ki en iyi dostluk buysa bilmem ki düşmanlık nasıldır?

Joe Biden, ABD dansözü sahneye çıktı hemde oldukça rötarlı çıktı. Oynadıkça oynadı oyunu, stili hiç zevk vermedi, mutlu etmedi ikna hiç etmedi yalan üstüne yalanlar söyledi hemde gözümüzün içine baka baka yalanlarını sergiledi, dizdi durdu.

***

Çok deneyimli olan Başkomutan’ın da ona inandığına şahsen ben inanmıyorum eğer söyledikleri yalan olmasaydı. Fetö elebaşını iade etmek için ülkemizin ilgilileriyle mesela dış işleri ve adalet bakanlığıyla zaman kaybetmeden ciddi ve dost ilişkilere girerlerdi. En azından onu tutuklarlardı. Sadece onu değil tüm ekibini.

Alın size Bulgaristan ile ABD dansözünün aynı olayda 15 Temmuz darbe girişimindeki farklı tutumları farkı fark etmemek mümkün mü?

Eğer köşem el verseydi hacim bakımından daha neler neler yazacaktım ama bu kişiliksiz kişileri ve şahsiyetsiz şahısların davranış biçimlerini de fazla uzatmanın da hiç bir yararı yok her şey gün gibi aşikar ve ortada.

“I DON’T TRUST YOU MR. JOE BİDEN.” Deyip bir şiirimle bitiriyorum.

AYRILIK

-Sevmeyi hak etmeyenlere-

Sana avuç avuç mutluluk

Okyanuslar dolusu sevgi

Kucak kucak çiçekler

Vermek hayalleri kuran beni

Seni hak etmiyor diye

Zindanlara attım

Suç sevgiliyi hak etmemek

Ceza ömür boyu, ömürler boyu

Ayrılık az bile

Saçlarını tarayamamak

Ten kokunu koklayamamak

Yanağına bir öpücük konduramamak

Ellerini tutamamak

En ağır ceza değil mi?

Söyle bana sevgili

Mahkumların, suçluların

Af edileceği bir zaman dilimi var mı?

Ayrılık görememekse,

Görememek ölüm değil mi?

M.Ekmen

28/08/2016 İstanbul

 

Şiirlerimi beğenen ve övgülerini beyan eden samimi, hisli duygu zengini değerli okurlarıma şükranlarımı belirtmeden geçemeyeceğim. Sizler beğendikçe acizane yazmaya çalışmaya çalışacağım Mehmet Ekmen’ce…

MEHMET EKMEN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?