KADINLAR BEBEK UYUTUR, ERKEKLER HASANKEYF

06-03-2020

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü....

Ömrüme merdiven dayayan
son kurşundun
Son kurşunumdun
 Umudumdun......

Upuuzun saçları, kahküleri ve ölüme meydan okuyan billur sesiyle kollarını açmış, insanlığa gel diye diye davet ediyor bir kadın/Hasankeyf... Bir bilinmezin içinde kaybolmuş kainat gibiyim. Yolumu bulamıyorum. Tüm labirentlerim çözümsüz ve sonuçsuz. Bir annenin dizlerine baş koymaya. Bir sevgilinin yüreğinde uyumaya muhtacım.Bir el uzanıyor bana tüm sınırların, sınırsızıkların ardından kırmızı bir uykuya  mutluluğa dalıyorum.Kıpkırmızı bir kabusa uyanıyorum. Rüyamda çıplak ve çırılçıplağım , bütün erkekler gibi. Bir şehrin, bir tarihin, Hasankeyfin boğazına sarılmış suyun içinde uyutmaya çalışıyorum delibaş çığlıkların meşalesi bebeği... Ben adım adım boğulurken nefessizliğime, meydan okuyorum tarihe.... Çünkü ben bir erkeğim bir annenin dizinde, bir sevgilinin yüreğinde mutluluğa uyutulan bir bebeğim. Bense bütün sevdalara, aşklara ihanet kırmızı bir  suyun  içinde  yüreğimi uyutmaya çalışıyorum. 

Allamei Cihan olsan kadını anlamadıysan yahut kadına nasıl davranacağını bilmediysen neye yarar ki alimliğin,mollalığın, bilginliğin?Alim olmanın yolu bilgiden bilginin yolu ise Kadını anlamaktan bilmekten geçer. 
"Kadın; bilmeyene 'nefs', bilene 'nefes'tir."  der, Şems-i Tebrizi.....

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü..

Onlar hayatımızın en önemli, en özel varlıkları...Hayatımıza değer katan, hayatımızı güzelleştiren en değerli olmazsa olmazlarımız. Kimi annemiz,kimi kardeşimiz, kimi hayatımızın en büyük aşkı, kimi arkadaşımız, kimi ise göz bebeği kızımız... Kadınlara ithaf edilen o kadar özel günün arasında en önemli gündür belki de Dünya Emekçi Kadınlar Günü. ClaraZetkinlerle başlayan ve günümüze dek gelen bir özgürlük, vazgeçilemez  bir mücadele  alanı.. Neo arabesk anlayışa, Feodal erkek egemen ve emperyalist sömürü anlayışına bir başkaldırı. Haklarından vazgeçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadının günü olan bu günde ve bir ömür boyu her günde  hayatımızın her alanında olan kadınların mutlu olması  ve gülümsemesi gerekir daha güzel ve daha özel bir dünya için...Hayat bir güne sığdıralamayacağı gibi Kadınlar da bir güne sığmayacak kadar derin, mavi ve büyük bir okyanus. Sadece Kadınlar Günü’nde değil, yaşamımızda fark yaratan kadınları her gün başımızın tacı etmek gerekir.ONLAR Kİ  HEP MÜCADELE EDER, MÜCADELE ETTİKÇE ÖZGÜRLEŞİR; ÖZGÜRLEŞTİKÇE GÜZELLEŞİR... Onlardan alınan ilhamla ve güzelliklerle  dünya daha güzel bir yer haline gelir....Bir kadının tek bir damla gözyaşı dünyayı yıkabilecek, dize getirebilecek en güçlü nükleer  bombadan daha tesirlidir. Yoksa Charles Bukowski der miydi:
"Hıçkırarak ağlayan bir kadının gözyaşları, ağlatan adamın başına geleceklerinin altına atılacak imzadır."

Kadının olmadığı bir dünyada ne adalet, ne özgürlük,ne eşitlik ne de barıştan bahsetmek mümkün değildir.. O kadınlar ki   ellerinde bir beyaz  yazmaları, bir ellerinde de biraz yürekleri topların tankların önünde siper olurlar evlatlar ölmesin diye....

Kadınlar güçlüdür. Her şeye, herkese rağmen ayakta durmaya çalışırlar ve hep gülümserler hayata.. O gülümsemeler ardında hep gizli bir hüzün olsa da. Canı yanar, yandıkça
büyür, güçlenir. Tsunamiyedönüşecebilecek kadar dev bir dalga haline dönüşene dek. Ama yine de yıkmaz, yıkıcı olmaz. Her zaman masumiyeti,  sessizliğin yanında durur inadına.. Çünkü kadınlar sevgiden, insanlıktan, aşktan yanadır. Yıkmanın inşa etmekten daha kolay olduğunu bilir. Lakin yeniden yenidenyeniden doğurmaya, Yapıcı olmaya ve inşa etmeye çalışır hiç pes etmeden. Güçlü kadın da hüznünü saklamaz, onunda canı yanar, ama hiç bir zaman gülümsemekten vazgeçmez. Bu yüzden belli olmaz hüzünleri. Hüzünleri biriktirirler pul koleksiyonları nda ama yeni sevgiler doğurmaktan da geri durmazlar hiçbir zaman..Zira  
Doğum yapan her şey dişidir.Hem etrafımıza, doğaya bir bakalım...Kainatın dengelerini biz erkekler nasıl da tarumar ediyoruz insafsızca, vahşice... Kadınların ezelden beri bildiği kâinatın dengelerini bizler  de anlamaya başladığım  zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır.

"Kadınların hayata, dünyamıza anlam   kattığı güçlü ve özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl ve dahi bir m9r  olması dileğiyle... 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?