KALKINMAMIŞ ÜLKELERİN SINAVLARI

01-10-2015

AKP’nin duble yollarına rağmen, yapmış olduğu adalet saraylarına rağmen en önemli, en enlerine rağmen kalkınmamış, kalkınma süreci devam eden bir ülke olduğumuzu dürüstlükle kendimize itiraf etmeliyiz.

Hal böyle olunca kalkınmamış ülkelerin kalkınma yolunda geçtikleri köprüden, zor sınavlardan geçerek o süreçleri her şeye rağmen başarıyla atlayarak, setleri aşarak dünya normlarını yakalayarak, uygarlık yarışında olmamız gereken konuma geleceğiz.

Bir gün mutlaka… İnanmak gerçekleştirmenin en temel ve ön adımıdır.

Bizler bu sınavların ağır idmanlarını yapıyorken unutulmamalı ki garson kişilikten kurtulup restoran sahibi olmamızı engellemek isteyen ve bu konuma gelmemizi istemeyenler vardı, vardır, var olacaklar… Bunu da bilmeliyiz.

Bu negatif düşünen var’lara rağmen bizler haklı ve hak ettiğimiz platformu, seviyeyi yakalamak ve güçlü bir ülke olmak için derslerimizi ve ödevlerimizi yapmalıyız.

Yapmaktan başka da bir yol var mı? Hatırlamalıyız ki “bir cephenin kahramanı olanlar çıkarları doğrultusunda öbür cephenin hainleri olabiliyorlar

Millet olarak biz bu deneyimleri defalarca yaşadık ama yılmadık, yıkılmadık başarıyı başardık uluslar kendi menfaat ve çıkarları için her yola legal, illegal atraksiyonlara başvururlar.

Yeter ki bilinçli ve hazırlıklı olup av ve yem olmamak için millet olarak, devlet olarak güçlü olalım.

Gücümüzü yerinde ve zamanında kullanmasını bilip stratejiler, hedef ve amaçlar belirlemesini bilimsel olarak bilelim. Bilmek yetmeyecek hayata geçirmeyi başaralım.

Diplomamızı güzel diplomasilerle aldıktan sonra zor ve acı günler çok geride kalmış olacak tüm başarılar sizin olsun siz saygın Batman Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?