KALPLERDE ERSİN KORKUT OLMAK

14-05-2020

Merhaba değerli okuyucularım. Bu hafta korona virüs gündemi dışında ülkenin en çok konuştuğu bir diğer konu olan Ersin Korkutun talihsiz sakatlığı sonucunda Survivor'a veda etmesini ve doğu toplumunu anlatmaya çalışacağız. Bilirsiniz ki İnsanlar yaşamın her alanında misafirdirler. herkes,zamanı gelince gelir, gitme zamanı gelince de gider. Ancak bazı gidişler erken ve olmadık şekilde bir anda gerçekleşir. Ersin korkutun talihsiz şekilde yarışmadan gidişi de böyle oldu. Hangi siteye girsem insanlar ağlıyor, üzülüyor, onunla ilgili video çekiyor.

Onunla ilgili paylaşım yapıyor, hangi sosyal medya hesabıma girsem direk ersin paylaşımları var Allah gecinden versin sanki vefat etmiş gibi insanlar üzülüyor, tepki gösteriyor, sonrasında düşündüm ki, bu adam neden bu kadar seviliyor? Neden bu kadar fazla ilgi görüyor?

Araştırdım, ardından hepsin sadece tek bir kapıya çıktığını gördüm. İnanılmaz şekilde "İnsanlar ersin de kendini buluyor" halk onu kendinden biri gibi görüyor. Survivor da atış yaparken pizzacı da pizza hamurlarını atarak öğrendim demesi, el arabası kullanırken köyde tezek taşıdığını, bu nedenle de el arabası kullanma tekniğini bilmesi, deneyimlerini arkadaşlarına aktarması, akabinde çok başarılı olması,daha sonrasında da köyde ateş yakma deneyiminin olması, girdiğinden beri adada ateşleri kendi yakması, yemekleri yapması, kısa sürede doğal yaşama en iyi şekilde uyum sağlaması, çobanlık yaparken orda edindiği tecrübeleri müsabakalara direk yansıtması, ayrıca en başarılı yarışmacıların başlarında gelmesi, aynı zamanda halkın da en çok desteklediği kişi olması, kendi takım arkadaşları haricinde rakip takımın bile talihsiz veda sonucunda göz yaşlarını tutamaması veda etmek istemesi ile ilk defa rakip takımdan bir yarışmacı için veda töreni düzenlenmesi, gerçekten bunlar bir insan için gurur vesilesi.
**********
Her zaman yazılarımda anlatırım; "Ne ekersen onu biçersin" felsefesini aktarmaya çalışırım. Bu yüzden insan aslında yaşamında tarla gibidir. hayat boyunca gübrelersin, ekersin, biçersin, emek verirsin, oradan gittiğinde insanlara meyvelerini bırakırsın. Bu meyveler saygı sevgi insana hayvana değer ve hoşgörü sağlamaktır. meyvesi eken kişinin kalitesini yansıtır. Hakkari den çıkıp çobanlık çaycılık pizzacılık ve bir çok meslek sonrasında parlayıp oyunculukta da zirve yapması onun örnek olan azmini simgeler. Bize o kadar güzel dersler verdi ki, İnsan ne olursa olsun hedeflerinden vazgeçmemeli ve daima peşinden gitmeli. Gelişim mentorüm olan Nesrin Fırat hocamın da dediği gibi; kişi herşeyi başarabilir.Yeter ki kendini doğru şekilde tanısın, hedeflerini bilsin, artı ve eksilerini iyi analiz etsin. Ersin Korkut ise bunların hepsini başardı. Hayat üniversitesini derece ile bitirmiş biri, Eğer elenmemiş olsa devam etse, kim bilir inanılmaz şekilde yarışmayı şampiyon bile bitirebilirdi. İnancın,azmin,kendini bilmenin ve kendini tanımanın sonucunu bir kez daha görmüş olduk. Pizzacı kendini onda buldu, çaycı kendini onda buldu, çorbacı kendini onda buldu, çoban kendini onda buldu. İş adamı doktor mühendis kendini onda buldu. Halk kendini onda buldu. Doğallığı sevgisi rakibe bile saygısı Türk toplumunun ve doğu kültürünün eşsiz güzelliklerini anlattı bize çünkü;Doğudaki insanlar iyi niyetini daima korumuşlardır. Ve bu iyi niyet özellikle de ünlü şarkıcı Edip Akbayram'ın bir radyo röportajında dile getirmiş olduğu şeklindedir.

Üstad der ki; “Paris’te Londra'da New York'ta bir caddede hastalıktan yere düşün, sizi kimse kaldırmaz, umursamaz taa ki bir ambulans gelene kadar. Doğuda en ücra bir köye bile gittiğinizde sadece karnım aç deyin, tek varlığı bir inek olan aile, o ineği de keser ve sizi doyurur. Geçen haber aldım. Uşaklı bir sağlıkçı arkadaşım Diyarbakır Erganiye atanmış Tebrik etmek için aradım ve nasıl bulduğunu sordum, sevdin mi şehri dedim. İnanılmaz bir toplum dedi böyle bilmiyorduk diye ifade etti. Eşi biraz rahatsızmış komşular geliyormuş içten bir duygu ile biz biriz beraberiz ve kardeşiz siz hiç yorulmayın biz evi temizleriz demişler. Arada gelip evin işlerini yapıp bir ihtiyacınız varmı eğer olursa lütfen çekinmeyin ifadelerini kullanmışlar. Şimdi bu arkadaşım eskiden TV de hep olumsuz haber görüp ön yargılar ile dolu iken şu an gözleriyle toplumun ne kadar yardımsever olduğunu görüyor. "İnsanlık ve iyi niyet işte böyle bir şey". Diye anlattı. okurken anlıyoruz ki ersinin de gösterdiği gibi Doğu kültüründe, zaten var olan iyi niyet duygusunu hâlâ kaybetmemiş ve iliklerine kadar da yansıtıyor.
Doğu illerinde bu dayanışma hâlâ sürdürülüyor komşular birbirini tanıyor yardım ediyor ve destek çıkıyor. Ersin'in bize gösterdiği doğallık, içten sevgi, saygı ilgi değer yarışmacıların söylediği "Gece uyanınca bizi örten tek kişiydi" demeleriı ne kadar olumlu şeyler yaptığını gösteriyor. Bu güzelliklerle Sözlerime son verirken korona belasının bir an önce bitmesi için lütfen evden gerekmedikçe keyfi olarak çıkmayalım diyor, saygılarımı sunuyorum.
Bana ulaşabileceğiniz resmi Instagram adresim "fatiherdoganresmi"dir. Hepinize çok ama çok teşekkür ederim. Vakit ayırıp okuduğunuz için. Haftaya tekrar sevgiyle buluşmak dileğiyle, sizleri seviyorum. Kalın sağlıcakla...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?