KANAYAN YARA ORTADOĞU...

22-02-2018

Orta doğu kanıyor geçmişte de hep kanıyordu. Zaman zaman akmakta olan kan dursa da hiç bir zaman bu yara şifa bulmuyor. Nedir? bu orta doğunun bu talihsiz kaderi. Savaşlar değişen sınırlar. İç savaşlar sokak hareketleri parçalanmalar tıpkı bir deney laboratuarı gibi her şey Ortadoğuda deneniyor.
Onlarca yıldır ben beni bildim bileli Ortadoğunun iki yakası bir türlü bir araya gelmedi gelemedi. Üst düzey siyasileri başkanları Başbakanları parlamentoları zamanında da kendilerinden önceki meslektaşlarının yaşadıkları acıları siyasi bunalımları hatta emperyalist güçler tarafından işgal edilmeleri hiç örnek olmadı mı? olmayacak mı? İnsan aklı selim bir şekilde oturup düşünüp önlemler almaz mı? ülkelerini dış işgallere karşı korumak için askeri stratejiler üretip askeri olarak silah olarak güç olarak akılcıl politikalar üreterek önlem almaları gerekmiyor muydu ? sonsuza dek gelene ağam gidene paşam ürkekliğiyle hep böyle mi olacak.
Şimdi soruyorum gerek fiziksel olarak gerek askeri olarak üs olarak güç olarak Suriye de Irak ta olmayan emperyalist güçler var mı? yok mu? olanlar piknik yapmaya gelmediler herhalde. Bir şekilde kendi aralarında oturup gizli toplantılar sempozyumlar ve kirli pazarlıklar sonucunda anlaşarak hal ediyorlar hal etmeleri gereken plan ve programları.
Elbette ki bu evreye gelinceye kadar kirli savaş ve pazarlık sonucunda büyük kayıplar, göçler, öldürülmeler yaralanmalar sakat kalmalar ve daha neler neler? Her tür kayıp zayiat yıkımlar sonucunda olanlar yine Müslüman orta doğu halkına oluyor olan.
Kanayan kaş farklı mezhepler sefalet cehalet eğitimsizlik bu ve benzer zaafları eksiklikleri başlarına hep bela oldu ve her emperyalist güç bu zaaflarından yararlanarak onları çok rahat kışkırtıp sokağa dökebildi. Hainlerini de kiralayıp satın alabildi her mevkide olanları ve kullandıkça kullandı halen de bu tür gafletlerden kurtulamıyorlar.
Amerika’sı orada Rusya’sı orada Çin fiilen olarak orada olmasa da güç olarak yetki olarak orada Fransa’sı orada AB ülkelerinin bir kısmı orada aman Allah’ım olmayan yok orada anlayacağınız tüm emperyalist güçler ve ortakları orada ne acı dır ki Müslüman geçinen İran bile orada bu orada olanlar ve olacaklar boşuna gelmediler mutlak plan ve projeleri var maddi manevi ve askeri siyasi bir çok anlamda kendi lehlerine olan ve olacak projeleri gerçekleştirmeden de oradan ayrılmayacaklar tahmin ederseniz ki binlerce km öteden uzaktan gelen bu emperyalistlerin oraya gelmeleri bile dolar bazında bir maliyet oluşturuyor. Binlerce milyonlarca katlarını almadan giderler mi?
Sözün kısası Ortadoğu ülkeleri kendi aralarında bir pakt bir antlaşma bir birlik kuramamaları halinde ve güçlü olmayı başaramadıkları halinde yer üstü ve yer altı tüm kaynakları enerjileri hatta can güvenlikleri sınırları ülkelerinin bekası daima soru işareti ve karanlık olarak kalacaktır. Daima yem ülkeler av ülkeler halinde avcıların olmayan insaflarına kalacaklardır. Konu çok tarihi ve zengin masaya yatırılmaya muhtaç ve büyük dram bu konunun hakkını vermek için ciltlerce kitap yazmak gerekecek.
Asla bir köşeye sığmaz satır başlarıyla ve minik bir özet anlamında dikkatleri çekmeye çalıştım zaten tüm olanlar tüm Dünyanın gözleri önünde olup bitiyor ve görmemek için ama olmak gerekir diye düşünüyorum..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?