Kardeş aileniz var mı?

Kardeş aileniz var mı?
28-07-2022

Batman’ın çok çelişkili bir tablosu vardır…

Şehrin bir yanında arabalardan park yeri olmaz iken, kentin diğer yanında da evine et götürmekte zorlanan aileler vardır…

İşte dün yerel basında Belediye iş alım başvurundaki kuyruk fotoğrafı görünce hepimiz de şapkamızı önümüze koyup, dar gelirlinin kapısını çalmalıyız.

Göreve başladığı günden bu yana halkla iç içe olan Sayın Vali Ekrem Canalp’ın hafta sonları sabahın erken saatlerinde konağında dinlenmek yerine yoksulların daha fazla olduğu semtlerde ailesiyle birlikte ziyaret edip, halka dinlemesi takdir ediliyor…

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı her ne kadar yoksulların imdadına koşmaya çalışsa da kısıtlı imkanlara takviye yapmakta lazım.

Örneğin; Kardeş aile projesi başlatarak, yoksulun kapsını çalarak unutmamalıyız.

Kardeş Aile Projesi bir sosyal dayanışma, kültürel alışveriş ve dostluk projesidir.

Kardeş Aile projesinde ki amacımız hayat standardı yüksek ve orta aileler ile yoksul ve mazlum aileler arasında ''Manevi kardeşlik'' köprüleri kurmaktır.

Günümüzde böyle projeler belediyeler, kaymakamlıklar, iş insanları ve özellikle okullar tarafından uygulandığını görmekteyiz.

Dul ile yetim aileler başta olmak üzere yaşadığı ekonomik, sosyal, kültürel veya bireysel yetersizlik gibi ihtiyaçlarını gidermesi mümkün görünmeyen aileleri, kendi kendine yetebilen seviyeye getirmek amacıyla, öncelikli olarak maddi ve diğer yönleriyle yeterli ailelerle bir araya getirerek toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamak gerekir…

Bu proje yurttaşları, yardımlaşmanın ve paylaşmanın hazzıyla tanıştıracak, onlara "Veren elin alan elden üstün olduğu" duygusunu yaşatacak-başkalarının dertlerini, sıkıntılarını dinlemeyi, anlamayı, paylaşmayı öğretecek; böylece hepsinin "merhametli ve sevgi dolu sorumluluk sahibi" birer yetişkin olmalarına katkı sağlayacaktır.

***

İŞ İNSANLARI NEREDE?

Kardeş aile konusunda memleketin iş insanlarına da düşen görevler vardır…

Yıllardır Batman’da Dinç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selman Dinç, kardeş aile konusunda bunun öncülüğünü yapıyor.

Zaman zaman sosyal medyadan paylaştığım dar gelirlilerle ilgili ilk arayanlardan biri de sayın Dinç’dir.

Birçok aileye el uzatan Dinç grubunun bünyesinde de ayrıca yüzlerce insan da istihdam ediliyor.

Akgün Yapı’nın sahibi Rıdvan Akgün’ün medrese öğrencilerine verdiği destekle kardeş aileleri seçmesi ne güzel…

Bir Kalp Bir Umut Derneği Başkanı Veysi Mercimekçi ve beraberindeki gençlerin çabası da takdir ediliyor.

Batman’a yaptıkları taziye evinin yanı sıra her Ramazan ayında yüzlerce yoksulun kapsını çalan Öndaş ailesi de memleketine olan vefa borcunu ödüyor.

Yunus Öndaş, Yunus Emre Toprak, Cahit-Gültekin Tok gibi kardeşlerin de kardeş aile konusundaki duyarlılığını bilirim.

Gönül isterdi ki; bu kardeş aile projesinde katkı sunan iş insanlarının hepsini yazalım…

Maalesef kardeş aile yerine gidip tatillerde gezinen ama kendi memleketindeki hatta kendi akrabalarının durumunu görmeyen nice insanlar var…

Yazık, hem de çok yazık…

İşte hep birlikte şehrimizdeki dar gelirli insanlara el uzatmayı bir görev bilmeliyiz.

Nahl Süresi 90. Ayette şöyle deniliyor:

“Şüphe yok ki Allah, adaleti, lütuf ve keremde bulunmayı ve yakınlara ihtiyaçları olan şeyleri vermeyi emreder ve çirkin olan, kötü görünen şeylerle haksızlığı nehyeder; öğüt alasınız diye de size öğüt vermededir.”

Allah, hepimizi iyiliklerle ve kardeş ailelerle buluştursun…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?