KAT EDİLECEK ÇOK YOL VAR

16-07-2017

Şüphesiz ki, ükemize kuş bakışı bakıldığında mecazen yahut yabancı araştırmacıların bakış açılarıyla dev adımlar atmışız eskiye nazaran.

Ancak yetinmeyip daha da yol kat etmemiz gereken fevkalade önemli atılımların da olduğunu göz ardı edemeyiz, etmemeliyiz.

Bunlardan en önemlisi de ileri demokrasi hamlesi.

İleri demokrasiyle idare edilen toplumlar adeta kendi kendilerini denetleyen ve her bakımdan ileri adımlar atabilen kendilerini pozitif bilimin ışığı altında olumlu ve huzur içinde idare eden bekasını sürdürebilen toplumlardır.

Bu tür demokrasilerde de siyasiler siyaset yaparken toplumu mutlu etme sanatını adeta uygular nitelikte siyaset yaparlar.

 Dünya da birçok örneği var.

Zaten böylesi sistemlerde suç’un en aza indirgenmiş kalkınma ve refahın zirve yaptığı kendisiyle barışık harici dâhili en az sorun yaşayan bir sistemdir.

Yine almamız gereken en önemli yollardan biri de pozitif bilimler ışığı altında tasarlanan ve kalıcı evrensel değerlerle birlikte giden bir eğitim sistemidir.

Yabana atılmaması gereken eğitim ülkemizin güzel yarınları için ve kalkınma modellerinde etkin rol alacak eğitim ve bilim ve bilim adamlarımız haliyle ekonomimizi de istenilen tarzda tetikleyecektir.

Eğitimi yüksek standartlarda olan bir milletin zincirleme daha birçok dal ve branşlarda kaliteyi yakalamaması mümkün mü?

En büyük sorunları çözen hal eden ve ortadan kaldıran eğitim bilim akılcı politikalar değil mi?

Mutlu olalım ne istediklerimizi biliyorsak ve ajandamıza not almışsak iyi niyetliysek ajandamıza not etmiş olup mutlak surette üstüne-üstüne gidip hal etmemiz ve almamız gereken yolları da biliyorsak geriye ne kalıyor ki?

Adalet, hukuk, eğitim ve bilim bir ülkenin olmazsa olmazlarına odaklanarak gerekli yasaları da çıkartıp milletimizin ihtiyaç ve özlemleri doğrultusunda siyasilerin atması gereken dev adımlar güzel yarınlarımızı iç ve dış güçlere özellikle de art niyetli emperyalist güçlere karşı başarılarımızı net olarak sergileyecektir.

Gelecek kuşaklara kalkınmış sorunlarını en aza indirgemiş ve konforlu yaşamı elde etmiş kimselere muhtaç olmayan alan değil de gerektiğinde veren hibe eden kalkınması hayli yüksek bir ülke bırakıp veya bırakmamak elimizdedir.

 Bu konuda bireyden tutun topluma kitlelere anlayacağınız herkese herkesime büyük ödevler düşmektedir.

Biz bunun özlemi içinde olmalıyız.

Kavgalarla kamplaşmalarla sokaklara düşmekle çözüm bulamayız.

Bu konularla harcayacak zamanımız olmamalı da.

Diye düşünüyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?