Kazanacak güçteyiz

Kazanacak güçteyiz
29-09-2023

ELAZIĞSPOR - TPAO BATMAN PETROLSPOR

Geçen hafta Silifke Belediyespor'u mağlup ederek moral kazanan kırmızı beyazlı ekibimiz yarın ligde güçlü kadrosuyla çıkış arayan Elazığspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Ligin iddialı iki ekibi Elazığspor ve Karşıyaka ile peş peşe oynayacağımız maçlarından isteğimiz sonuçlarla ayrılmak bizi hedefe daha rahat ulaştıracaktır.

O yüzden geçiş sürecini kötü geçiren Elazığspor'a toparlanma şansı vermememiz yarın sahadan galibiyetle ayrılmamız büyük önem arz ediyor.

ELAZIĞSPOR'U TANIYALIM

2020-2021 sezonunda 3.Lige düşen Elazığspor, kırmızı beyazlı ekibimizin şampiyon olduğu 2021 2022 sezonunda ikili averajla kıl payı ligde kalabilmiş geçtiğimiz sezonu ise orta sıralarda tamamlamıştı.

Daha önce Elazığspor ile 28 kez karşı karşıya gelen Petrolspor'umuz bu maçlardan 8 galibiyet 7 beraberlik 13 mağlubiyet aldı.

Bordo beyazlılarla daha önce deplasmanda oynadığımız 14 karşılaşmadan 3-1'lik skorlarla iki kez galip gelebildik.

Bu sezon hedefini 2.Lig olarak belirleyen bordo beyazlı ekip lige istediği gibi giriş yapamadı.

Geride kalan 3 hafta sonunda hem futbol hem skor anlamında beklentilerin altında kalan, tek gol atıp sadece iki puan toplayan Elazığspor Pazar günkü Petrolspor maçıyla birlikte çıkış arayacak.

ÖNEMLİ TRANSFERLER YAPTI

3GEN Holding sponsorluğunda lige önemli bir bütçe ve büyük umutlarla başlayan Elazığspor takımın başına şampiyonluklar ve play-off'lar yaşamış deneyimli teknik adam Selahattin Dinçel'i getirip kadrosuna önemli takviyeler yaptı.

Savunma hattına Iğdır FK 'dan 1.90 boyunda ki sol stoper Burak Yamaç, Karşıyaka'dan Metin Peker, orta sahaya Çankaya FK'dan Mikail Koçak, Kocaelispor'dan on numara ve kanatlarda görev yapabilen Beykan Şimşek ve kanat oyuncusu Cengizhan Akgün, sol kanada Ankara Demirspor'dan Burhan Arman, Karşıyaka'dan Soner Birinci'nin yanı sıra Ankaraspor'dan tecrübeli golcü Bahattin Köse ve Edirnespor'dan forvet oyuncusu Murat Torun'u dahil etti.

Elazığspor'un kadro mühendisliğine baktığım zaman forvet ve kenar oyuncuları etkili isimlerinden oluşurken aynı şeyi savunma ve orta saha oyuncuları için söyleyemem.

Elazığspor'un en önemli eksiği ve zayıf noktası takımı ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşıyacak skor yapabilecek yaratıcı orta saha oyuncularının olmaması diyebilirim.

Kırmızı beyazlı ekibimizin zorlu maçtan isteği sonuçla ayrılması için orta sahayı kalabalık tutup mutlaka o bölgede üstünlüğü ele geçirmelidir.

Elazığspor'un ikinci bölgeden üçüncü bölge ve kenarlar ile pas akışını durdurmayı başarırsak rakip kalede birçok fırsat yakalar bunlardan bir kaçını değerlendiririz diye düşünüyorum.

Elazığspor'a karşı maça tek forvetle özellikle koşacak mücadele edecek rakip savunmayı yoracak Aykut Çift'le başlayıp ikinci devre diri ve gol vuruşları iyi olan Tunç Murat Behram'ı dahil edip yorgun Elazığ savunmasına zor anlar yaşatır skora daha rahat ulaşırız diyerek kırmızı beyazlı ekibimize gönülden başarılar diliyorum.

Hoşçakalın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?