Kazanarak başlamak önemli

Kazanarak başlamak önemli
30-08-2022

Petrolspor 2.lige merhaba dediği  Somaspor deplasmanından galibiyetle ayrılmasını bildi.

Sezon başlangıçlarında kazanarak başlamak her açıdan çok önemli.

Zira temsilcimiz Petrolspor’da kadro baştan aşağı değişti.

Uyum sorunu ve sistemin yerine oturması derken, rakibinizin ilk maçta nasıl bir reaksiyon vereceğini bilememek gibi etkenler yüzünden kazanmak önemliydi.

Teknik direktörümüz Ahmet Yavuz hocanın çıkardığı 11 üzerinde çok konuşacak bir şey yok aslında. İlk hafta olması nedeniyle sürpriz bir kadro bekliyor muydunuz derseniz evet derim.

Kamp dönemi ve idmanlardaki performansları en iyi teknik heyet bilir. Bizler karşılaşmalarda sergilenen oyuna göre yorumlar yaparız. Ancak isimler üzerinde karalama yaptığımızda hocadan farklı olarak sağ kanatta Emre Şahin, Sol kanatta Berat Satılmış, Sağ bekte ise Yusuf Onur Arıkan ile başlar diye bekliyorduk. Savunma hattımız gayet yerinde işler yaptı. Özellikle stoper mevkisinde Koray Baykara ve tek golümüzün sahibi Şahin Şafakoğlu çok iyidiler. Uyumları ve kritik müdahaleleri ile bu sezon 1.bölgede çok sıkıntı yaşamacağıza benziyor. Kanatlarda hücuma katkı ve beklere yardım şart. Bu maçta özellikle ilk yarıda beklenen etki gösterilmedi. Günün başarılı isimlerinden Ebu Sıddık Çelik hem ortada hem de ikinci yarıda özellikle sağ kanatta bindirmeleri ile etkili olmaya çalıştı. Topla buluştuğu anda hızlanan ve dikine oynayan Ebu Sıddık bu sezon çok iş yapacağını umuyorum. İlter Ayyıldız ise oyun kurmada ve hücuma gönderdiğini etkili toplarla günün başarılı diğer oyuncularındandı.

İlk hafta olması nedeniyle isimler üzerinde çok durmam ama tanımayanlar ve maçı izleyemeyenler için bu detayları geçmek istemedim.

Rakip Somaspor ilk 15 dakika dışında sahada çok etkili değildi. Dağınık oynadılar, sistemsiz oynadılar ve bu da maça yansıdı. Bir ara iki takım için bunlar ne yapıyor diye söylendim. 2.ligde oynayan takımlara yakışan bir oyun sergilenmiyor deyip durdum. Golü bulduktan sonra rahatlamış bir Petrolspor ve akabinde gelen önemli değişiklikler maçı lehimize çevirdi diyebiliriz.

Ne yaptığını bilen ve pozisyonlar üreten takım haline geldik. İlter’in üst direkte patlayan şutu, Berkant’ın hücumda rakip azken yakaladığı ama pas tercihi yapmadığı pozisyonlar farka gitmeye engel oldu.

Bir dip not yine Ahmet Yavuz hoca’ya. Üç Batmanlı futbolcu ile başlayarak onlara ne kadar güvendiğini gösterdi. Hırs ve mücadeleleriyle önümüzdeki haftalarda iyi işler yapacaklarını düşünüyorum. Özellikle hücumda Bedran kanadını daha etkili kullanacak ve klasını herkese gösterecektir.

***

Sonuç olarak ilk hafta deplasmanda kazandık mı kazandık. Önemli olan üç puandı ve bunu başardık. Takım olarak ilk maçtaki hata be noksanlıklarda da dersler çıkaracağımızı düşünüyorum. Transfer dönemi bitmeden özellikle kanat ve hücum bölgesine önemli hamleler yapılmasını bekliyorum. Zira bugün zorlu bir rakip olsaydı böyle keyifli bir yazı yazabilirliydim soru işareti? Bu açıdan ilk haftadaki bu şansı iyi değerlendiren takımımızı, tekinin heyeti ve yönetimi tebrik ederim.

Takımlarını yalnız bırakmayan ve ekranlarda sık sık gördüğümüz iki taraftar grubumuzu da tebrik ederim . Yarasalar ve DarkReds pankartları ile statta biz buradayız dediler. Ekranlar demişken yayını imkanlar dahilinde veren Petrolspor TV ekibine sonsuz teşekkürler. Bu sayede binler maçı yakından takip edebildiler. Digitalleşme yolunda kulüpte bu sene iyi işler oluyor. Böyle devam. Galibiyet sevincimizi haftaya evimizde oynayacağımız Nazillispor maçı sonrası da inşallah yaşarız. İlk maçında evinde berabere kalmış Nazillispor’u puansız gönderip yolumuza devam etmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde, ilk galibiyetin sevinci ve 2.ligin heyecanı ile yine stadı tıka basa doldurup bu keyfi yaşayacağımızı umut ediyorum.

Unutmayın birlikte başardık yine birlikte kazanacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?