Kazanmak güzeldi; ama

Kazanmak güzeldi; ama
23-10-2023

Kazanmak güzeldi; ama

TPAO Batman Petrolspor, rakiplerinin puan kaybettiği haftada hata yapmadı ve altın tepside sunulan fırsatı geri çevirmedi.

Üst üste ikinci galibiyetini alarakta özgüven aşılamaya devam etti.  Bunu başarmak için ise çok istedi ve çok inandı. Kazanmak önemli ve güzeldi ama âmâlarla dolu bir maçı geride bıraktı.

Önceki haftalarda da yazmıştım takip edenler bilir. Takımda soru işaretleri var ve gelecek adına bunların mutlaka çözülmesi gerekir diye.

İlk yarı itibariyle zaman zaman bunlar acaba düzeldi mi dedim. Çünkü ilk gole kadar koşan, isteyen ve basan Petrolspor vardı. Mustafa Seyhan’ın sakatlığı nedeniyle orta alanda Muzaffer Kocaer’e şans veren Mesut Toros, bu bölgeyi Mustafa İnan ile birlikte doldurmak istedi. Açıkçası bunu da başardı. Mustafa ilk yarıda basmadık yer bırakmazken, Muzaffer atom karınca misali hızını tekniği ile birleştirerek iyi işler yaptı. Golün erken gelmesi gerekiyor dediğimiz anda sahneye son haftaların formda oyuncusu Oktay Gürdal çıktı. Pozisyonda Kelkit savunmasının adeta içinden geçti ve Akın’ın golünde büyük pay sahibi oldu. İlk yarı 1-0’lık üstünlükle bitti ve bu dağınık ama istekli futbolla gollerin devamını beklerken bahsini ettiğim soru işaretleri tekrar kendini göstermeye başladı.

Oyuna müdahale ve takımın henüz kondisyon olarak yeterli seviyede olamayışı!

***

İkinci yarıda rahat bir oyun beklerken stresli bir ikinci devre izledik. Golü isteyinceye kadar basan Petrolspor neden golü bulunca bu arzusunu devam ettirmiyor anlamış değilim.

2-0, 3-0 yapın bitsin bu maç. Bir fark önde olmak kazanmak demektir ama aynı zamanda stresli bir durumdur. Savunma hatası sonrası gelen beraberlik golü herkese soğuk duş aldırdı. Sonrasında gelişi güzel saldırarak Kelkit kalesinde pozisyonlar bulmaya çalışan Petrolspor, fırsatlar yakaladı ama onlarda ofsaytlara ve ne yaptığını bilmeyen maçın orta hakemi Mustafa Ünver’e takıldı.

Tartışmalı pozisyonlar sonrası coşkulu tribünlerin protestosuna maruz kalan hakem Ünver, bu sefer formasından çekilen Tunç Behram’ı gördü ve penaltıyı çaldı.

Oyuna sonradan giren Aykut penaltı golüyle takımını yeniden öne geçirdi.

Bu golden sonra rakip, 10 kişi kalmış gardı düşmüş fişini çekmek gerekirken yeniden savunmaya çekildik. Hocanın kenarda maçı ne kadar istediğini görüyorum. Heyecanı ve agresifliği takıma itici güç oluyor ama maçı koparmadan takımı geriye çekmesi sıkıntı.

Son 20 dakika oyundan düşen isimlere geç müdahale rakibe fırsatlar verdi.  Son dokuz dakikada oyuna giren dört isim ki bunların ikisi 90.dakikada oyuna dahil oldu neler yaptılar! 

Maçın bitimine doğru Kelkit atağında kalede görülen tehlike gol olsa ne olacaktı mesela!

Son olarak kalede Yusuf Balcıoğlu’nun yürekleri ağza getiren bir iki hamlesi var. Kalede güven vermesi ve artık gerçek Yusuf’u göstermesinin zamanı geldi de geçiyor. Buradan Kaleci antrenörlerine de mesajı göndermiş olalım.

***

Her hafta yazımı kısa yazıp sadece yorum yapacağım diyorum ama takım toparlanmadan detayları yazmasam da olmaz deyip döşüyorum kelimeleri.

Takımın geleceği adına kaygılarımı dile getiriyorum. Kazandık ama bu futbol beni nedense doyurmuyor ve aksine ürkütüyor. Ne yaptığını bilen ve yere sağlam basan bir Petrolspor bekliyorum. Tüm rakipler önemsenmeli ama seviye olarak yanından geçmeyen takımlara gol olup yağmasını bekliyorum. Kazanmaya devam etmesini ve bu seriyi devam ettirmesini istiyorum. Örneğin haftaya ligin sürpriz ve namağlup ekiplerinden Efeler 09 deplasmanında kazanmaları için ellerinden geleni yapmalarını ve bu takıma ilk mağlubiyeti yaşatarak bu grubun sefiri kimmiş göstermelerini bekliyorum. Çok mu şey istiyorum acaba! Bu harika tribünler ve bu takıma gönülden bağlı olanlar bunu fazlası ile hak etmiyor mu?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?