Kazanmak zorundayız

Kazanmak zorundayız
29-04-2023

Geçtiğimiz hafta zorlu Düzcespor deplasmanından 3 altın puanla dönerek ligde kalma umutlarını tazeleyen Petrolspor yarın 5 puan önümüzde yer alan İzmir temsilcisi Menemenspor'u ağırlayacak.

Seyircisiz oynanacak maçı kazanmaktan başka alternatifimiz yok.

Özellikle İnegölspor'un geçen hafta evinde ligden düşmesi kesinleşen Sivas Belediyespor karşısında kazanması Petrolspor'un da Düzcespor'a mağlup olacağını avuçlarını ovuşturarak hesaplar yapan düşme hattında yer alan takımların hesaplarını Düzce'de kazanarak bozan Petrolspor avantajı eline aldı.

İNCE HESAPLAR

Pazar günü oynayacağımız zorlu Menemenspor maçını kazandığımız takdirde aynı puana sahip olduğumuz İnegölspor'un Amedspor deplasmanından puansız dönmesi,  maç fazlasıyla dört puan önümüzde yer Nazilli Belediyespor'un evinde şampiyonluk adayı Şanlıurfaspor'a , Bursaspor'un ise yine evinde Arnavutköy'e olası puan kayıpları alt sıraları oldukça karıştıracağı gibi düşme korkusunu kalan üç haftada yaşayacak takım sayısını arttıracağını  tahmin ediyorum.

Dilerseniz hemen yukarda saydığım olasılıkların gerçekleşmesi için yarın mutlak suretle yenmemiz gereken rakibimiz Menemen FK'yı yakından tanıyalım...

MENEMEN FK'YI TANIYALIM

Geçtiğimiz sezon TFF 1.Lig'e veda eden İzmir temsilcisi oynadığı 32 maç sonunda topladığı 43 puanla 10. Sırada yer alıyor.

İki hafta önce teknik direktör Özden Töraydın ile yolları ayıran lacivert sarılı ekip takımın başına geçtiğimiz sezon Uşakspor'da sadece ilk dört hafta görev yapan 51 yaşındaki Serkan Afacan'ı getirdi.

Afacan yönetiminde iki maça çıkan Menemenspor deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kalırken geçen hafta ise evinde Afyonspor'u 2-1 mağlup ederek 4 puan topladı.

İç saha performansı son derece başarılı olan Menemenspor evinde 31 puan toplarken deplasmanlarda ise 15 puan toplayabildi.

Ligin ilk devresinde forma giyen golcüsü Ali Özgün, Kaleci Zülküf Özer, Merkez orta saha oyuncusu Seçkin Getbay, stoper Ömer Şahbaş gibi önemli isimleri ile yol ayrımına giden Menemenspor lige kalan oyuncularıyla devam ediyor.

Takımın gol yükünü sırtlayan Mertcan Açıkgöz'ün 4, Enes Yılmaz ve Ziya Alkurt'un ise 6 haftalık gol hasreti İzmir ekibinde handikap olarak görünse de Petrolspor'umuza karşı patlama yapmak için sahaya çıkacaklardır.

MENEMENSPOR İLE DÖRDÜNCÜ RANDEVU

Ligin ilk devresinde İzmir'de son saniyelerde yediğimiz golle 1-1 berabere kaldığımız Menemenspor ile daha önce oynadığımız 2 maçtan 1 galibiyet 1 yenildi aldık. 2012-2013 sezonunda aynı grupta yer aldığımız İzmir ekibiyle deplasmanda oynadığımız karşılaşmayı 1-0 kaybederken evimizde ise aynı skorla kazandık.

Pazar günü seyircisiz oynanacak maçta tüm sorunları bir kenara bırakmış, geçen hafta Düzcespor'a karşı verilen mücadelenin üzerine koyarak rakibi eli boş gönderen bir Petrolspor izlemek dileğiyle.

Başarılar Bizim Takım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?