KELKİT İZLENİMLERİ…

KELKİT İZLENİMLERİ…
18-10-2021

Batman Sonsöz Gazetesi olarak, Batmanlı futbolseverlere Kelkit-Batman Petrolspor maçını canlı vermenin sevincini yaşadık…

Batman’dan Kelkit’e giden tek spor adamı alarak, canlı maç verirken Batmanlıların teşekkür mesajları bizleri mesleğimize daha da motive ediyordu.

Cumartesi gecesi saatler 24.00’ü gösteriyordu Gümüşhane-Kelkit deplasmanı için yola çıktık.

Minibüsteki herkesin aklından 3 puan ve lider dönmek vardı.

Bu umutla yola çıkmıştık…

Bayburt’a erken saatte vardığımız da Bayburtspor Sarı Duvar Taraftarlar Derneğinde sabah kahvaltımız hazırlanmış ve bizleri bekliyorlardı.

Kahvaltı sohbetinde 70 bin nüfuslu Bayburtlu taraftarları, 2.ligde Batman’ı da görmek istediklerinin altını çiziyorlardı…

Batman İluh deresini andıran ve ıslah edilen Çoruh nehri etrafında iki ekibin taraftarları turluyordu…

Bayburt’tan sonra Kelkit’te bir cafede bizleri bekleyen taraftarları vardı. Oturup sohbet ettik ve artık stada geçtik…

Stad önünde Batman Yarasalar ile Kelkit taraftarları birliktelik fotoğrafı çektiriyordu. O arada hepimizin sesi gür bir şekilde çıkıyordu; “Batman-Kelkit omuz omuza…”

Karşılaşmanın ilk yarısında peş peşe gelen 3 golden sonra protokol tribününde oturan Batman taraftarı, sevinçten adeta yerinde duramıyordu.

Zafer hoca ve diğer bazı futbolcuların yakınları, Karadeniz bölgesinde olduklarından dolayı maça ilgi göstermişlerdi ve maç boyunca o protokol tribününde Petrolspor’a söz söyleyen rakibin bir taraftarına bile cevap vermeleri, takıma sahiplenmeleri görülmeye değerdi.

Devre arasında Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş ile birlikte Kelkitli yöneticilerle sohbet ediyorduk.

Kelkitli yöneticiler; “Batman Valisi Hulusi Şahin’in takıma olan desteğini takdir ediyoruz. Batman bu işin formülünü nasıl buldu da bize öğretsin? Batman Petrolspor’u açık futbolla zevk verdi izleyenlere ” diyorlardı.

Petrolspor, ikinci yarıda da rakibinden çekinmedi. Ev sahibi ekip Kelkit’in direkten dönen topta taraftarın ayağa kalkıp “Ah” diye üzüntüleri yüzlerinden okunuyordu.

İlkyarıda farklı skorun vermiş olduğu rahatlıkla Petrolspor, ikinci yarıda takım halinde daha çok orta alanda rakibini kabul etti ve iyi mücadele etti.

Doğru bir kadroyla sahaya çıkan Zafer hoca ve sahada mücadele eden tüm futbolcuları tebrik ederim.

Maç sonrası Petrolsporlu futbolcular soyunma odasına girerken Osmaniyespor’un Arnavutköy’ü 1-0’lık skorla yenmesinden dolayı lider olmanın haberini alıyordu.

Zafer hoca ve diğer bazı futbolcuların aileleri, liderlik keyfini Yarasalar taraftar grubunun bir üyesi kadar sevinç doluydular.

Kırmızı-Beyazlı ekibin Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, maç öncesi ve maç sonrası taraftarın yanına gitmesi güzeldi.

Bu genç taraftarlara şehrin sahip çıkması gerekir. Yarasalar kısıtlı imkanlarla nasıl bir deplasman yaptıklarına tanık olduk…

Bayburtspor Gadalar taraftar grubu, maç sonrası kapılarını açıp maça gelen Batmanlı taraftarları ağırladı. 

Erzurum’a gelip de damak tadı lezzetlerini tatmadan dönmekte olmazdı elbette.  1500 yataklı Erzurum Şehir hastanesi karşısındaki Zigana Et Mangal mekanında liderlik yemeğini taraftarlarımızla birlikte yiyerken, bir sonraki İstanbul deplasmanın hesabını yapıyorduk…

Batman İl Emniyet Müdürü sayın Köroğlu Kıraç, Kelkit deplasmanından dönen kafileyi gece yarısı merak edip; “Nereye vardınız? Bir sıkıntınız yok değil mi?” deyip bizleri sorması taraftarlar arasında da takdirle karşılandı.

Müdür Kıraç, takımı ve maça giden taraftarı Kelkit’ten erken dönebilseydiler karşılamak istiyordu.

İşte bu birliktelik ve diyalog olduğu sürece başarı da gelmeye devam edecektir.

Bu sezon 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak liderlik koltuğuna oturan Petrolsporlu futbolculara ve kendi imkanlarıyla takımlarına destek amaçlı gece yarısı yola çıkıp ve bir sonraki günün sabah ezanında kente gelen taraftarlarına liderlik hayırlı olsun. Tabii ki bu liderliğin devamı önemli…

Bir deplasman böyle geçti… Gittiğimiz deplasmanlardan birinde daha galibiyetle ve bu kez lider dönmek bize de haz verdi.

Uzun bir aradan sonra bir deplasmanda 3-1’lik farklı bir skorla galip gelmenin mutluluğu görülmeye değerdi.

Cumartesi günü saat 14.00’de Çatalca maçında görüşmek dileğiyle…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?