Kırmızı-Beyaz Analiz -2

Kırmızı-Beyaz Analiz -2
24-08-2022

Geçtiğimiz sezon TFF 3.Lig'de şampiyon olarak 16 yıllık özlemi bitiren ve adını TFF 2.Lig'e yazdıran Petrolspor yer aldığı ve ölüm grubu olarak adlandırılan Beyaz Grupta birbirinden güçlü takımlarla mücadele edecek.

Sezon başı Kırmızı-Beyazlı ekibimizin TPAO'ya devri kentte ve futbolseverlerde büyük heyecan yaratsa da sürecin başarısızlıkla sonuçlanması üst lig hedefimizin yerini mütevazı ve kalıcı bir ekip yaratılmasına neden oldu.

İsterseniz son iki sezon yaptığımız "Kırmızı Beyaz Analiz " ile sezon öncesi yeni transferlerimizi tanıyalım...

***

İLTER AYYILDIZ

Mevkii : Sol Kanat

Geldiği Takım : SV Horn ( Avusturya 2.Ligi)

Avusturya 2.Ligi SV Horn takımından transferimiz 30 yaşında ki tecrübeli futbolcu sol kanat mevkisinde görev yapıyor.

Geçtiğimiz sezon Avusturya ekibiyle 4'ü ilk 11'de olmak üzere 12 karşılaşmada forma giyen İlter Ayyıldız 241 dakika sahada kaldı hiç gol kaydedemedi.

Futbola 12 yaşında Avusturya'nın Admira Wacker minik takımında başlayan İlter burada kulübün tüm kategorilerinde forma giydikten sonra SV Horn takımına kiralandı.

Türkiye macerası 25 yaşında Amedspor ile başlayan gurbetçi oyuncu 2017-2018 sezonunun ilk devresinde Amedspor'da forma giydiği 11 maçta beklenen performansı gösteremeyince ikinci devre Nazilli Belediyespor'a transfer oldu.

Aydın temsilcisi Nazilli Belediyespor ile 16 karşılaşmada görev yapan İlter takımı adına 2 gol kaydederek başarılı bir devre geçirdi.

2018-2019 sezonunda kariyer rekoru kıracağı 2.Lig ekibi Kırklarelispor'a imza atan yetenekli oyuncu 32 karşılamada gösterdiği performansın yanı sıra attığı 10 gol ve yaptığı birçok asistle kendini kanıtlamayı başardı.

Birçok takımın transfer listesinin başlarına adını yazdıran sol kanat oyuncusu sırasıyla Sarıyer, Vanspor ve Bayburt Özel İdarespor takımlarında forma giyse de bekleneni veremeyince 2021-2022 sezonunda Avusturya'ya dönerek SV Horn takımıyla anlaşır.

Türkiye'de İlter'i yeniden kanıtlamak isteyen tecrübeli kanat oyuncusu Petrolspor'umuza imza atarak yeni bir sayfa açtı.

Petrolspor'umuzun Afyonkarahisar kampında oynadığı hazırlık maçlarında oynadığı futbol attığı gollerle hazırım görüntüsü veren 30 yaşında ki tecrübeli futbolcu ayaklarına son derece hakim, çabuk sorumluk alan yapısıyla kırmızı beyazlı ekibimizin bu sezon çok şeyler beklediği oyuncuların başında geliyor.

İlter Ayyıldız'a ikinci Türkiye macerasında Petrolspor forması altında başarılar diliyorum...

Hoşgeldin İlter

 

 

YUNUS EMRE GENÇ

Mevkii : Kaleci

Geldiği Takım : Nazilli Belediyespor

Petrolspor'umuzun geçen sezon Nazilli Belediyespor kadrosunda bulunan 27 yaşında ki transferi kaleci Yunus Emre Genç geçen sezon Aydın temsilcisinde hiç forma şansı bulamadı.

1.86 boyunda ki solak file bekçisi daha önce Büyükçekmece Belediyespor, Bayrampaşaspor , Kozanspor , Muğlaspor, ve Belediye Derincespor formalarını giydi.

Nazilli Belediyespor serüveninden önce formasını giydiği Belediye Derincespor ile 25 karşılaşmanın tamamında ilk 11'de forma giyerken kalesinde 24 gol gördü.

Başarılı kalecimiz Cihan Şentürk'e alternatif kaleci olarak transfer edilen Yunus Emre Genç kardeşime de Petrolspor'umuza hoşgeldin diyor kırmızı beyazlı formamız altında başarılar diliyorum..

Hoşgeldin Yunus Emre

 

 

ŞAHİN ŞAFAKOĞLU

Mevkii : Stoper

Geldiği Takım : Diyarbekirspor

Kırmızı beyazlı ekibimizin 2.Lig ekibi Diyarbekirspor'dan transferi Şahin Şafakoğlu stoper mevkiinde görev yapıyor.

29 yaşında 1.85 boyundaki tecrübeli oyuncu daha önce Denizli Belediyespor, Keçiörengücü , Samsunspor, Sarıyer, Tarsus İdmanyurdu, Amedspor ve son olarak Diyarbekirspor formalarını giydi.

 

Geçen sezon Diyarbekirspor formasıyla 32 karşılaşmada görev yapan deneyimli savunmacı 2 gol kaydetti.

Hırsı, oyuna konsantresi ve hava toplarında ki etkinliği ile bilinen tecrübeli oyuncu her iki ayağını da iyi kullandığı için hem sağ hem sol stoperde görev yaparak defansımızın bel kemiği olacak.

Biraz ağır bir savunmacı olan Şahin'in hızlı bir partnere ihtiyacı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Oynadığı takımlarda istikrarlı bir grafik çizen, İspanyol savunmacı Sergio Ramos hayranlığı ve yakışıklılığı ile dikkat çeken :) Şahin Şafakoğlu'na hoşgeldin der kırmızı beyazlı formamız altında başarılar diliyorum...

Hoşgeldin Şahin Şafakoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?