KIRMIZI-BEYAZ ANALiZ -3

KIRMIZI-BEYAZ ANALiZ -3
25-08-2022

Geçtiğimiz sezon TFF 3.Lig’de şampiyon olarak 16 yıllık özlemi bitiren ve adını TFF 2.Lig’e yazdıran Petrolspor yer aldığı ve ölüm grubu olarak adlandırılan Beyaz Grupta birbirinden güçlü takımlarla mücadele edecek.

Sezon başı Kırmızı-Beyazlı ekibimizin TPAO’ya devri kentte ve futbolseverlerde büyük heyecan yaratsa da sürecin başarısızlıkla sonuçlanması üst lig hedefimizin yerini mütevazı ve kalıcı bir ekip yaratılmasıneden oldu.

İsterseniz son iki sezon yaptığımız “Kırmızı Beyaz Analiz “ ile sezon öncesi yeni transferlerimizi tanıyalım...

Ferdi Konak

Mevkii : Sol Bek

Geldiği Takım : Orduspor AŞ

Kırmızı beyazlı ekibimizin Orduspor AŞ takımından kadrosuna kattığı Sol Bek mevkisinde görev yapan Ferdi Konak 2019-2020 sezonunun devre arasında Çorum FK'dan Petrolspor'umuza transfer olmuş kırmızı beyazlı ekibimizde 11 maçta görev yapmıştı.

Futbola Osmanlıspor alt yapısında başlayan ve Ankara temsilcisinin U21 takımına kadar yükselen ancak burada profesyonel olarak forma şansı bulamayan 26 yaşında ki oyuncu Başkent Gözgözler ve Adliyespor şimdi ki adıyla Çankaya FK takımlarına kiralık olarak gönderildi. Daha sonra Çorum FK, Batman Petrolspor ve Edirnespor gibi takımlarda forma giyen Ferdi 2021-2022 sezonunun ilk devresinde Serik Belediyespor ikinci devresinde ise Orduspor AŞ'de forma giydi. İki takımda 33 karşılaşmada sahaya çıktı ancak gol kaydına muvaffak olamadı.

26 yaşında ki oyuncu pozisyon olarak sol bek mevkisinin dışında stoper sol-sağ açık ve ileri uçta da görev yapabiliyor.

Hızı topa hakimiyeti ve uzaktan attığı sert şutlarla dikkat çeken Ferdi Konak'a bir diğer sol bek transferimiz Serkan Yıldız ile gireceği forma rekabetinin kırmızı beyazlı ekibimize ilerleyen haftalarda fayda sağlayacağını düşünüyor genç oyuncumuza da ikinci Batman serüveninde başarılar diliyorum.

Hoşgeldin Ferdi

 

 

YUSUF ONUR ARIKAN

Mevkii : Sağ Bek

Geldiği Takım : Serik Belediyespor

Serik Belediyespor'dan takımımıza katılan 31 yaşında ki tecrübeli sağ bek Süper Lig ekipleri Galatasaray ve Antalyaspor U21 takımlarının da formasını giydi.

Yusuf Onur Arıkan 1991 Liverpool doğumlu. Futbola'da Liverpool alt yapısında başladı. İlk eğitimi orada aldı. Ailesi İstanbul'a yerleşmeye karar verince oda mecburen ailesiyle buranın yolunu tuttu. Daha sonra Galatasaray alt yapı seçmelerinde hemen göze girdi ve sarı kırmızılı takımın kapısından adımını attı. Rakiplerine göre hızı ve tekniği alt yapı hocalarının ilgisini çekmeyi başardı. Keşfedilmeye hazır olan yetenekli oyuncu Galatasaray alt yapısının her kademesinde hep ilk on birde görev aldı. Onur'un  bu yükselişi onun 4 kez U18 milli takımına çağrılmasına yol açtı. Sağ bek oynamasına rağmen ileri çıkışları ve yaptığı asistlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir Onur Arıkan 2009 yılında Galatasaray takımında profesyonel sözleşmesini imzaladı. 2011 yılında ise Antalyaspor'a transfer oldu. Daha sonra sırasıyla Pendikspor, Kemerspor 2003, Tuzlaspor, 1922 Konyaspor, Kahramanmaraşspor, Silivrispor, Bayburt Özel İdarespor ve son iki sezon Serik Belediyespor formalarını giydi.

11 yıllık profesyonel futbol kariyerinde toplamda 332 karşılaşmada forma giyerek kırılması güç bir rekora imza atmayı başardı.

Oynadığı takımlarda adeta istikrar abidesi olan 31 yaşından ki deneyimli savunmacının Petrolspor'umuzun banko isimlerinden biri olacağını düşünüyorum.

Yeni transferimize kırmızı beyazlı forma altında başarılar diliyorum.

Hoşgeldin Onur

 

OSMAN IŞIKLI

Mevkii : Ön Libero

Geldiği Takım : 1928 Bucaspor

Geçen sezon sonunda İzmir temsilcisi 1928 Bucaspor 'un sözleşmesini 31 Mayıs 2025 yılına kadar uzattığı Osman Işıklı 1 yıllığına kiralık olarak kırmızı beyazlı ekibimizde forma giyecek.

2018-2019 yılından bu yana İzmir temsilcisinin kadrosunda bulunan 26 yaşında ki merkez orta saha oyuncusu geçen sezon 12'si ilk 11'de olmak üzere 27 karşılaşmada görev yaptı.

 

Bucaspor ile dört sezonda toplam 90 resmi maça çıkan defansif orta saha oyuncusu sadece 1 gol kaydedebildi.

Profesyonel futbol kariyerine 2015-2016 sezonunda Keçiörengücü ile başlayan Osman, Çankaya FK ve Niğde Anadolu FK takımlarında da görev yaptı.

Stil olarak Brezilyalı Fabinho'ya benzetilen Osman Işıklı, her iki ayağını iyi kullanması yüksek pas yüzdesi, oyun içerisinde ki dinamizmi sürekliliği ve top kapma konusunda ki başarısı ile dikkat çekiyor.

Ofansif anlamda da kendini geliştirip takıma katkı sağlarsa üst liglerde çok rahat forma giyebilir diye düşünüyorum.

Petrolspor'umuzda görev alması halinde orta sahada ki önemli isimlerinden biri olacak Osman Işıklı'ya yeni sezonda başarılar diliyorum.

Hoşgeldin Osman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?