KIRMIZI-BEYAZ ANALİZ

KIRMIZI-BEYAZ ANALİZ
23-08-2022

Geçtiğimiz sezon TFF 3.Lig'de şampiyon olarak 16 yıllık özlemi bitiren ve adını TFF 2.Lig'e yazdıran Petrolspor yer aldığı ve ölüm grubu olarak adlandırılan Beyaz Grupta birbirinden güçlü takımlarla mücadele edecek.

Sezon başı Kırmızı-Beyazlı ekibimizin TPAO'ya devri kentte ve futbolseverlerde büyük heyecan yaratsa da sürecin başarısızlıkla sonuçlanması üst lig hedefimizin yerini mütevazı ve kalıcı bir ekip yaratılmasına neden oldu.

İsterseniz son iki sezon yaptığımız "Kırmızı Beyaz Analiz " ile sezon öncesi yeni transferlerimizi tanıyalım...

***

EMRE ŞAHİN

Mevkii : Orta Saha

Geldiği Takım : Bayburt Özel İdarespor

Petrolspor'umuzun geçen sezon 2.Lig play-off yarı finali oynayan Bayburt Özel İdarespor'dan transferi Emre Şahin Bayburtspor formasıyla 37 maçın 33'ünde forma giyip 4 gol kaydetti.

Orta sahanın her iki kanadının yanısıra 8 ve 10 numara pozisyonlarında oynamaya yatkın çok yönlü bir oyuncu olan 30 yaşında ki Emre Şahin bu sezon kırmızı beyazlı ekibimizin ofansif anlamda çok şeyler beklediği özel futbolculardan bir olacak.

1992 yılının ocak ayında Belçika'nın Heusden Zolder şehrinde dünyaya gelen Emre futbola Belçika'nın Westerlo takımının alt yapısında başladı. 2009-2010 sezonunda Portekiz'in Braga U19 takımına seçilen yetenekli oyuncu gösterdiği performansla Portekiz'in Vizela takımıyla anlaşarak Ulusal Şampiyona Ligi'nde 15 maçta görev yaptıktan sonra 2012-2013 sezonunda Türkiye'ye gelerek dört sezon Bucaspor formasını başarıyla terlettikten sonra Ankaragücü'ne transfer oldu ve 21 karşılaşmada forma giyen başarılı oyuncu takımının 2016-2017 sezonunda şampiyon olarak TFF 1.Lig'e yükselmesinde rol oynadı.

Daha sonra Bodrumspor,  Esenler Erokspor, Sivas Belediyespor ve son olarak Bayburt Özel İdarespor takımlarında oynadıktan sonra bu sezon için kendisini Petrolsporlu yapan imzayı attı.

Çabuk düşünen, kilit pasları ve kaleyi sık sık yoklayan şutları ve oyun zekasıyla Emre Şahin bu sezon kırmızı beyazlı ekibimizin hücumdaki önemli kozlarından biri olacak.

Hoşgeldin Emre

***

BEDRAN EKİN

Mevkii : Sağ -Sol Kanat

Geldiği Takım : Batman 72 Belediyespor

Kırmızı beyazlı ekibimizin yerli transferlerinden biri de geçtiğimiz haftalarda gazetemizde yer verdiğimiz genç Bedran Ekin oldu.

Geçen sezon Batman 72 Belediyespor forması giyen Bedran  Ekin, BAL Ligi'nde gösterdiği performans ve 16 hafta da rakip ağlara gönderdiği 10 golle tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Sağ ve sol kanatta görev yapan 2002 doğumlu oyuncu hızı, tekniği ve gol vuruşlarında ki becerisiyle dikkat çekiyor.

Özellikle geniş alanda oldukça etkili olan ve her iki ayağını çok iyi kullanan genç yetenek çalışmaya devam ettiği takdirde Petrolspor'umuzun gelecekte ki önemli kazanımlarından biri olacak.

Gelecek vadeden Bedran Ekin'e kırmızı beyazlı forma altında başarılar diliyorum.

***

SERKAN YILDIZ

Mevkii : Sol Bek

Geldiği Takım : 68 Aksaray

TFF 3.Lig ekibi 68 Aksaray Belediyespor'dan transferimiz Serkan Yıldız sol bek mevkisinde görev yapıyor.

68 Aksaray Belediyespor takımıyla geçen sezon 30 maçta 27 kez ilk 11'de sahaya çıkan 24 yaşında ki genç sol bek bu maçlarda gol kaydına muvaffak olamazken 10 sarı 1 de kırmızı kart gördü.

 

Kariyerine Pendikspor alt yapısıyla ilk adımını atan Serkan burada 7 sezon boyunca mücadele ettikten sonra sırasıyla Kayserispor U21 takımına, daha sonra 2018-2019 sezonunda ilk şampiyonluğunu yaşayacağı Ergene Velimeşespor'a, ardından, 2020-2021 sezonunda ise 3.Lig'de Adıyamanspor'a imza atarak sarı yeşilli forma altında 27 maçta sahaya çıkıp 2 gol kaydetti ve Adıyamanspor'un 2.Lig'e yükselmesinde önemli pay sahibi oldu

Kariyerine iki 3.Lig şampiyonluğu sığdıran Serkan Yıldız'a Ferdi Konak ile gireceği forma rekabetinde başarılar diler Petrolspor'umuza hoş geldin diyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?