KIYAMET NE ZAMAN KOPACAK

04-10-2018

İsaac Newton kıyamete dair yaptığı tahminde, Hz. İsa’nın 2060 yılında Dünya’ya geri geleceğini ve kıyamet için insanları uyaracağını belirterek “Kıyametin 2060 yılında kopacağını” belirterek “Daha sonra sona erebilir fakat daha önce sona ermesi için bir sebep görmüyorum.” (Florian Freistetter’ın yazdığı ‘The A** helo Woho Reinvented The Universe. MİLLİYET COM)

***

Bu teori ve sav ne kadar doğru, ben bilmiyorum, eğer ömrümüz yeterse o zamana yetişirsek doğru mu yanlış mı göreceğiz.

İnsanoğlunun varlığıyla herkesin merak ettiği soruların başında kıyametin ne zaman kopacağı sorusu gelir.

Tüm semavi dinlerin hem fikir olduğu, günümüz ilmiyle ispatlanması mümkün olan kıyametin kopacağı bir gerçektir.

Toplu üzerindeki medyanın etkisi ve bu etkinin lokomotif görevini gören filimler ve filimler üzerinde en etkili olan holiwut çevirdiği filimler arasında kıyametin kopuşunu anlatan bir sürü filimler in var olduğudur.

Kopma gerekçesi olarak, doğayı kirletme, ozon tabakasının delinmesi, iklimlerin sıcak olması neticesi buzulların erimesi, büyük bir deprem, Dünyanın yörüngesinden çıkıp başka bir gezegene çarpması, nükleer, biyolojik ve kimyasal savaş… Olarak sıralayabiliriz.

İnsanoğlunun içindeki hırs, doymak bilmeyen istekler, kıskançlık, korku, daha fazla sahip olmak, otorite kurmak, sömürü, güç gösterisi, geliştirdiği savaş sanayisi ve daha nice sebeplerden dolayı dünyanın yok olup kıyametin kopmasında en büyük sorumluluğa sahip olduğudur.

Peki, kıyamet ne zaman kopacak? Etkisi ne olacaktır? Müslümanlar için ne ifade ettiğidir.

Müslümanlara etkisine gelince kıyamete hazırlığı olanların dünya imtihanının başarıyla bitirilmesi, ahrete göçmüş ehli cennet tüm akrabalarına kavuşması ve sonsuz isteklerinin karşılık bulacağı Allah’ın nimetlerinde razı olacağı ebedi bir hayat manasına kavuşma olarak kabul edilir

Özellikle yaşam kapsüllerinin üretimi, uzay çalışmaları ile uzayda yeni yaşam yerlerinin keşfi için çalışmaların artması kıyametin günümüz insanalrı tarafında da her an kopma olasılığı olduğudur.

Bana göre kıyametin ne zaman kopacağı sorusuna verilecek cevabı merak etme yerine “kıyamete ne hazırlık yaptığım” daha önemlidir.

Dinimize göre (Eşratu’s-Saa) ahır zamanda kıyametin ortaya çıkacağını ve zamanının Allah (cc) dışında kimsenim bilemeyeceğidir.

Araf suresi 187 ayet:

Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi ancak Rahimin katındadır. Onun vaktinde ancak O(Allah) ortaya çıkaracaktır. O göklere de, yere de ağır basmıştır. O, size ancak ansızın gelecektir.” Sanki senin ondan haberin varmış gibi sana soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi sadece Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bilmezler. (diy. Meal)

Lokman,  Ahzab ve Mülk surelerinde de buna benzer ayetlerle kıyametin kopma anı ilminin Allah’tan başka kimsenin bilmediği yönündedir. Zümer suresinde kıyametin yaklaştığını, Nahl suresinde kıyametin yakın olduğunu, Araf suresinde ansızın olacağını anlatır.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve selem ile Cebrail(as) arasında geçen Cibril hadisi olarak meşhur olan hadisin sonunda Cebrail (as): “Kıyamet ne zaman kopacak?” sorusuna, “Bu konuda sorulan, sorandan daha bilgili değildir.” Buyurmuştur. (Buhari, Müslim)

 

Bu hadiste de anlaşılacağı gibi kıyametin kopma zamanının Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem ve ona soru soran Cebrail(as) tarafından da bilinmediğidir.

Bediü-zzaman:

“Hem kıyametin vaktini kat’i tarzda kimse bilemez; fakat, böyle imalarla bir nevi kanaat, bir galip ihtimal gelebilir.” (Kastamonu lahikası)

Çeşitli senaryolar, kehanetler, bilimsel tahminler, din adına öne sürülen zaman dilimleri… Kıyametin hangi tarihte kopacağı konusunda kesin bir fikir vermediğidir

Selam ve dua ile

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?