KLASİK ABD OYUNLARI

07-01-2020

Yakın bir geçmişte 2020 çok renkli geçecek diye bir köşe yazıp sosyal medyada da paylaşmıştım. 
Paylaşmasına da bunca çabuk renklerin kendilerini gösterebileceğini doğrusu ben de ummuyordum. Renklerden kırmızı yani kan kırmızısı kendisini diğer renkler arasında hemen en ön plana koymuş oldu bile. Daha ocak ayının ilk haftasındayız bu ne acele? 
ABD Başkanı Donald Trump’ın Kasım Süleymani’yi öldürme emri vermesi; Ortadoğu coğrafyasında kirli ve negatif bir sayfa açtı bile. 
Ancak İran bu suikastın cevabını başka bir renkle verecek gibi örneğin daha koyu kırmızı bir kan rengi misali zaten açıkça çok acı bir intikam alacaklarını tüm Dünya’ya ilan ettiler bile.
Bu arada İsrail’in de güvenlik konusunda en üst seviyede tedbirler almaları da hiç yabana atılacak gibi değil. Oysa mantık açısından ele alırsak Suikastı yapan ABD olduğu halde İsrail neden acil güvenlik tedbirleri alıyor? Anlaşılır gibi değil. Bu demektir ki İsrail ABD ile iş birliği yaptığını dolaylı olarak ifade edip kendini ele vermiş olmuyor mu?
ABD Başkanı Trump’ın Suudi gazeteci Adnan Kaşıkçı’nın İstanbul cinayetinden kısa bir süre sonra Suudi’lere onlarca milyar dolarlık emrivaki silah satışı yapması ve gayrimeşru skandal bazında cinayetler işletmesi, suikastlar yapması, orta doğuda av konumunda olan ülkeleri işgal etmesi adeta pavyon fedailiği yapması etrafa gözdağı vermesi yüklemlerinde gizli özne olarak aktif rol almasına ben Klasik ABD oyunları adını veriyorum. Bu numaralar, eylemler hiç de yeni değil oldukça eski oyunlarıdır. Emperyalistlerin sık sık başvurdukları oyunlar var. Belki kulağa hiç hoş gelmeyecek hatta milyonlarca kez tekrar edilen bir deyim var ya “Parçala böl yönet taktiği.” 
***
Aynı zamanda Bay Trump kendisine bir nevi seçim yatırımı da yapmış oluyor. Kasım 2020’de yapılacak olan başkanlık seçimi için kendi seçmenine ve ABD kamuoyuna bakın ben bir kahramanım ülkemize laf eden herkesi ortadan açık açık kaldırırım mesajı vermek istiyor olamaz mı? ABD vatandaşları da harici ve dahili olarak uykuları kaçacak zira İran yabana atılacak gibi değil.
Bu eylem, bu işlenen suikast asla yabana atılacak cinsten değil bekleyip göreceğiz İran’ın acı intikamı bakalım ne olacak ne olmayacak? Sanırım çok kısa bir zamanda karşılık verecekler ABD’ye birlikte bu rengi de göreceğiz. Ancak bunlar Ortadoğu coğrafyası açısından çok tehlikeli ve çok üzücü sonuçlara gebe olacak bir niteliktedir.
ABD mezhep savaşlarını çok iyi değerlendiren ve Müslüman ülkelerinin bu zaaflarını fazlasıyla ve profesyonelce organize edip sonuçlarını kendi lehine ve silah sanayine çevirebilen emperyalist bir güçtür. Gönül isterdi ki Ortadoğu ülkelerinin bu mezhep ayırımcılığı ile birbirleriyle savaşıp yüz binlerce hatta milyonlarca kardeş kanı akıtacaklarına emperyalist güçlere karşı birlik dirlik gösterip yem ve av olmamalarıydı.
Yine zaman zaman İran’da iç çatışmalara kadar çıkmaya ramak kala bastırılan sokak çatışmaları ve rejim ile rejim karşıtlarının sokak eylemlerinde de ABD başrolde ama gizli özne olarak görev alıyor. En büyük antrenörü ve üst akıl konumunda olan İsrail’i de görmezden gelinmemeli diye düşünüyorum.
Son olarak bu ve buna benzer eylemler tesadüf ve basit olmayıp B.O.P’ın yani İsrail’in büyük orta doğu projesinin de bir ön hazırlığı ve filimin karelerden biri olduğu da asla göz ardı edilmemeli.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?