KOMPLO TEORİLERİ

16-04-2017

Çoğu zaman bir olay bir eylem olup bittikten sonra adeta zaman tüneline dönmek istercesine ah’larla vah’larla ya da keşkelerle başlarız komplo teorileri üretmeye.

Örneğin; şu an benim yapmak istediğim gibi.

Ne yapmak istiyorum?

Ben şunu yapmak istiyorum;  Eğer diyorum, kasetçi Baykal bir kasetle gitmeyip CHP’de makamında duruyor olsaydı siyasi iktidar bunca yol kat edebilir miydi? Gerçekten atını alıp Üsküdar’ı geçebilir miydi?

Zira Deniz Baykal eski ve çetin bir siyasi. Hem mücadeleci kişiliği, hem de hukukçu olması nedeniyle iktidara bunca gol pozisyonu verir miydi?

Kişisel olarak vermeyebileceğini diye düşünüyorum.Ama işte bu temenni ve dilekler keşkeler zamanı geri getiremiyor ki.. ne yazsak ne söylesek boşuna ancak zaman tünelinde eski bir masal olarak ad edilebilir.

Kasetçi bir şekilde gitti veya götürüldü.

Adını ne koyarsak koyalım bu nahoş gidişin zaman geri gelmiyor. Gelecek gibi de değil ummak beklemek saflık olur giden zamanın.

Yine kasetle giden bir liderin boşluğunu asla dolduramayan siyasetin ancak amatör kümesinde top koşturan diyemeyeceğim en iyimser tespitle top toplayan Sayın Kılıçdaroğlu dost başına misali iktidara bilerek veya bilmeyerek ana muhalefet görevini bile doğru dürüst yapmadığı yapamadığı içindir ki iktidar atı alıp Üsküdar’ı geçti mi desek ?

Yoksa ülkeyi alıp Rize’ye mi geçti desek nasıl olur teşhis bakımından.

Şimdi ağlıyor adeta paralıyor kendini fakat bırakın ağlamasını kendini paralamasını amuda kalksa ters takla atsa iktidar parlamentodan MHP’nin de desteğini alarak Başkanlık rüyasını , hırsını elde edebilmek için zaferler peşinde alabildiğine yol kat ediyor.

Alır mı ?

Başkanlığı diyelim ki milli irade vermedi onaylamadı HAYIR‘lar hayırlı bir şekilde galip geldi.

Peki gelinen nokta bu uğurda harcanan maliyet ülkenin kaybettiği zaman ve insanların kamplaşması kutuplara ayrılması EVETÇİLER-HAYIRCILAR  bu dahi büyük bir kayıp değil mi ?

Bu gün bir TV kanalında Sayın Kılıçdaroğlu’nu dikkatle dinledim.

Sözlerine ve söylemlerine fazlasıyla odaklanarak onu dinledim.

Empati kurdum iktidarla böylesi bir rakip bir ana muhalefet karşımda varsa bırakın şampiyon olmayı süper kupayı bile alır Rize’deki müzeme götürürüm.

Zira rakip amatör ve siyaset meydanında güçlü değil.Misyoner hiç değil.

Bir zamanlar yazmış olduğum diğer köşe yazılarımda bu muhalefet varken AKP iktidardan hiç düşmez aksine yıllarca iktidarını korur diye yazmıştım nitekim zaman benim yazdıklarımı teyid etti.

Bu gidişle kıyamete kadar iktidar yüzü göremeyecek olan CHP hiç olmazsa ana muhalefet mevkisini koruyabilse ben buna bile başarı derim.

Onun için komplo teorileri ah..lar vah..lar keşkeler , komplo teorileri üretmek bile hak fazla bol geliyor bu CHP’ye bu arada vicdan azabı çeken kasetçi, yaptığı hatanın bedelinin ne çok ağır olduğunu anlamış olmalı ki boş durmuyor her yere ve herkese ulaşıp HAYIR kampanyalarını sürdürüyor.

Geçti bor’un pazarı sür eşeği Niğde’ye diye bir deyim vardır, yazmanın tam yeri es geçemedim.

Dirileri işe yaramayan CHP ölülerden medet umma hakkına sahip mi ? Atatürk’e sahip çıkıyor sanki onların özel mülkü.

Ben böyle algılıyor böyle düşünüyorum.

Onlar da medet ya milli irade uzun havasıyla kendilerini avutuyorlar.

Bu arada milli irade de ters köşe gol değil goller atarsa CHP’ye buna şaşmamak gerekir.

Kalın sağlık ve saygıyla siz saygın Batmanlılar ve değerli SONSÖZ okurlarımız

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?