KÖPEKLERE BARINAK YAPILAMAZ MI?

KÖPEKLERE BARINAK YAPILAMAZ MI?
19-01-2022

Gültepe Mahallesi Su parkı kesiminde sahipsiz köpekler sürü halinde dolaşıyor. Sabah karanlığında okula giden çocuklara kâbus yaşatıyorlar. 

“Sayıları onları bulan ve dörtlü beşli gruplar halinde dolaşan başıboş köpeklerin sabah ezanıyla okula giden çocuklara saldırması sonucu bir çocuk ağır şekilde yaralandı.” Şeklinde bir haber almamış olmak şimdilik sevinilecek bir durum. 

Okul bölgesi olan bu semtte, köpeklerin başıboş ve sürü halinde dolaşması korku veriyor. Mahalleli; köpeklerden şikâyetçi olmasına rağmen bir tedbir alınmamış. Şimdilik Belediye yetkilileri çocukların güvenini sağlamak için bir girişimde bulunmuyor. 

Çoğu zaman toplu halde gezen köpekler, sabah karanlığında okula gitmekte olan öğrencilerin etrafında dört dönüyor. Bu da çocukları  korkutuyor. Korkan sadece öğrenciler değil,herkes aynı durumdan muzdarip. 

Geçen gün,yoldan geçen biri, bakkala giden bir çocuğu, köpeğin saldırısından zor kurtardı. Çocuğun çığlık çığlığa bağırması ile ancak yardımına koşulabildi. Aynı köpek bu sefer otobüs durağına gelerek durakta bulunan yolcuların etrafında dolaşmaya başladı. Bağırmalarımıza rağmen kaçmayan ve de üzerimize üzerimizegelen köpeğin cesareti şaşkınlık yarattı. Ondan korunmak için etrafta taş aradık am ne yazık ki rahmetli Cahit Zarifoğlu’nun da kullandığı deyim gibi; “Köpekler salıverilmiş,taşlar ise bağlanmıştı. 

Ne yazık ki “Hayvan Sevgisi” adı altında “Hayvana Tapınmanın yani Hayvan perestliğin” yaşandığı bir dönemde yaşıyoruz. 

Hadi anladık;Hindistan da İnekler kutsal…İstedikleri gibi gezip dolaşıyorlar…
Peki, bizde köpekler kutsal mı ki içimizde dolaşıyorlar? Yoksa halkımızdan birileri din değiştirip“Köpekperest”olan Putperestlerden mi oldular?

Ne diye başıboş sahipsiz köpekler sokaklarda, caddelerde, bizlerle iç içe yaşıyorlar ki?

Halkının çoğunluğunun Şafi mezhebine mensup olduğu ve Şafi Mezhebine göre de “Köpek ile Domuzun necis” yani haram kabul edildiği toplumda necis olan köpeklerin halkın arasında başıboş dolaşmaları aynı zamanda inananların inançlarına da bir saygısızlıktır. 

Ne yazık ki bizde “Köpek Tahir” değildir. “Tahir de köpek değildir.” Bizim mezhebimizde köpek iki necisten biridir. Bunlardan biri Köpek diğeri Domuz’dur. Belki açık açık bizlere domuz etini yediremiyorlar ama ne yazık ki bize göre necis olan Köpeği içimizde serbestçe dolaştırıyorlar. Maalesef buna kimse de ses çıkaramıyor…

Batman’ın en işlek caddesi olan Diyarbakır caddesinde, insanların tıklım tıklım gezdiği yerlerde, üç beş köpek sere serpe keyf çatıyor, gezip dolaşıyorlar. 

Köpeklerini gezdirenlere bir şey dediğimiz yok… 
Ama başıboş köpeklerin insanlar arasında bu kadar iç içe olması doğru olmasa gerek…

Hayvan sever geçinen birilerinin hayvanları korumaadı altında sokaklara çıkıp “Hayvanlara özgürlük” diye bas bas bağırdığı bir zamanda ne yazık ki insanların güven içinde, insanlarla beraber yaşama özgürlükleri ellerinden alınıyor. Bu tür zevatın “Hayvanseverlik” adı altından insanlardan ne kadar büyük meblağlar da para topladıklarını bilmeyen yok. Aslında bunlar,“Hayvanseverlik” adı altında bir tür nemalanma yolu bulmuşlar. Bu vesileyle para toplayarak bu paralarla evler, arabalar alıp lüks bir hayat sürdürüyorlar. 

Köpek severlik bahane; rant şahane …

Hatırlayalım;Panter Emel lakaplı bir türün: 
“İnsan türünün yeryüzünden silinmesini iştahla bekliyorum. Benim insan türüyle sorunum var. Bu türden şikâyetçiyim. Biri bana ‘köpek’ dese sevinçten ağlarım. Çünkü biliyorum ki hiçbir köpek kadar vasıflı değilim” diyerek hayvanseverlik adı altında insanlara ne düşmanlıklarda bulunduğunu daha unutmadık.

Herkes evinde, bahçesinde köpek besleyebilir. Buna bir şey dediğimiz yok. Ama köpeklerin başıboş şekilde sokaklarda dolaşarak halkı rahatsız etmesi kabul edilir bir şey değil. Bu nedenle buradan bir kez daha Yetkililere sesleniyorum.

Sayın Belediye Yetkilileri!

Gültepe su parkı okullar bölgesinde, sürü ile gezen köpekler, mahalle halkını rahatsız etmektedir. Gecenin karanlığında okullarına giden çocuklar bunlardan korkmakta, çekinmekte, tedirgin olmaktadır. Çocuklarımız güven içinde okullarına gitmek istemektedirler. 

Gecenin ikilerine kadar hayatın devam ettiği, binlerce öğrencinin eğitim için geldiği bu yerleşke de, sayıları onları bulan başı boş köpeklerin çevreye korku salması bir yana varlıkları dahi tehlike oluşturmaktadır. 

Yetkililerden ricamız;lütfen halkımız için tehlike arz eden bu köpek sürülerini bir an önce buralardan toplayınız…Bu tehlikeli ortamı ortadan kaldırınız. Çocuklarımızın korkusuzca okullarına gidebilecekleri güven ve emniyeti tesis ediniz. İnsanların rahat bir şekilde sokaklarda dolaşabilecekleri ortamı oluştunuz. 

Sayın Yetkililerden rica ediyoruz…

Çocuklarımızın kötü bir durumla karşılaşmasına fırsat vermeden gerekli önlem ve tedbirleri hep birlikte alalım. Hepimiz üzerimize düşeni yapalım. Bizler tüm canlıları seviyoruz. Ama her canlının da kendi doğal ortamında yaşaması gerektiğine inanıyoruz. 
Vesselam…
.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?