KÖR MÜSÜNÜZ? MADEM GÖRÜYORSUNUZ,HOŞGÖRÜN, BUGÜN BAYRAM

24-08-2018

Koşun çocuklar, koşun mavi gökyüzü üstüme üstüme geliyor.

Yağmurlar ellerinde poşetler şeker biriktiriyor...

Aşklar bugün şeker tadında,her cumartesi anneler çocuklarını bekleme telâşında.

Limon ağacı yoksulluktan sararmada. Gözler gözleri limanlar limanları  beklemede.

Ağaçlar elmalara nasihat vermede,bugün çocuklara dost ol demede.

Bir masalda bile olsa yine bilinmeyen bir kadın adına Pamuk Prenses derler, en sevdiği meyve elmadan zehirlenmede. Hansel kabul etmede Gretel'i,Gretel'se kabil olmada kıskançlıkta Habil'e. Ekvator'da bir kadın 9 cüceye hamile, yandan yandan deyip göbek atmada bizim  Halime;kim bakar şu bizim oğlan tipsiz Halil'e olmazsa Jale ile Hale'ye  mertlikte Halil ibrâhim sofrası..

Vuslat bitti derken hasret başladı eski bayramlara. Ünal doktor olmada çocukluğuma çocukluğum doktorculuk ve evcilik oyun Aradığım çocukluğum, özlemim çocukluğuma,yaşlandım durdum nerde o eski bayramlar der dururum;oy Madımak Madımak ben sen unutmadım gel de halime bir  bak yoksa bu şehir beni kül edecek gayrı.

Soralar bana nereye gidersin?

Nereden geldiğimi bilmem ki nereye Gittiğimi bileyim un aldım

Gel birlikte şeker ezelim

Belli değil ezelim

Ebedimse sana elimdeki tek biletim...

Soralar bir de gülüp üstüne içeler sodalar Annen baban sağ mıdır?

İnşallah sağdırlar dedim

1O yıldır evliyim

20 yıldır gurbetteyim

30 yıldır gurbet içimde

Bilmem dedim...

Nerelisin diye sordular?

Bilmem nerenin neresindenim

4 mevsim nefsimin emelindeyim.

 

Burçak tarlasında horoz sesi var  sabah oldu ezan sesi var haydi kalkın çocuklar kalkın  bugün bayram.. Sonra da kapatın gözlerinizi ve mutluluğa koşun ağlatan mevlam elbet güldürür, öyleyse durmayın koşun çocuklar koşun.Bugün bayram Güneye de  uçmayın Ege'ye kaçmayın,annenize  koşun babanıza sarılın...Üç günlük satılık dünya,küçük bir kalbim var o da  her odası sevdiklerime kiralık..

Bugün bayram erken kalkın çocuklar(Barış Manço). Dertlerim koca şahlar/dağlar,sancılarım duman duman kocadıkça çiçek çiçek gezer kocalar.Ne de olsa deli Bayram'a her gün bayram.Acılar  bitmez,güneş doğmaz;ay çiçek açmaz ama umut dağlarda umut aşklarda ümit mücadelede...

Çilingireler açılmış,iki gözüm nurla aydınlanmış Nurettin karanlık gölgeme Rençber olmuş aşk sana benzer diyor...Erikler çiçek açmış,mutluluğa ramak;aşka dibek kalmış..Ercan yine gelmiş elleriyle  kana kana su içirmiş bizim köyün karıncalarına Yaşar Kemal'le birlikte.

Koşun çocuklar,koşun bugün bayram tertemiz elbiselerinizi giyin ve haykırın Barış Manço'yla birlikte bugün bayram erken kalkın,sevdiklerinize sarılın sımsıcak..Gülümseyin dünyaya  Gülümser utansın adından,bakın güneş nasıl sarhoş da oluyor gülüşünden.Çocuklara şeker, büyüklere sevginizi verin...

Aşık Veysele mevlâyı ara demişler bırak Leyla'yı Veysel: mevla kayıp mı ki arayam mevla benim kalbimde ben leylayı ararım demiş ya. Dön bir bak Mevla kalbindeyse Leylay'ı aramaktan vazgeçme zira Leyla bayramlara yakındır,bayramlarda gezer gönülleri.Leyla tebessümüdür mutluluğudur bayramların.Şeker üstüne tatlısıdır hayatın.Ben ölmüşem benimle kaçacaksın,ey güzellik ey mutluluk deyin,yumruğunuzu masaya vurun  artık. Eski bayramlar nerde  demeyin,kendinizi sevmeyi deneyin,adımlar atın insanlığa yalnızlığa değil.insanlara,komşulara, akrabalara,canlara yürüyün bugün yüzünüze,negatifliğinize tükürmeden hayat.

Amannnnn hiçbir şey düşüneyim demeyin,çalgıcı karısı binnaz şarkısını söylemeyi deneyin. ardından bilimsel deney yapın, sanat üretin,üretim yapın. Boş verin her şeyi içinizdeki ve etrafınızdaki bütün şeytanları taşlayın, haddini bilmeyenlere haddini bildirin. Pozitifliğinizi sınayın,hayat trenini bu bayram da kaçırmayın.

Tren kaçtıysa da gemi limana yanaşıyor hemen atlayın..Sormuşlar sen kör müsün aşık Veysel’e o da demiş ki siz görüyor musunuz?  Görüyorsanız o halde görün ne haldeyim. Fakiri,garibanı mazlumu unutmayın kör olmayın bu kurban ve her kurban ve 366.5 gün görün dostunuzun komşunuzun halini kurban olduğum.Hülasa bugün bayram

Aşık Veysel'in dediği gibi eee şimdi hepiniz görüyor musunuz,madem görüyorsunuz o halde birbirinizi hoşgörün.

Cejna we pirozbe

Happy With your holiday

Счастливый ваш праздник

Bayramınız kutlu olsun

Iyd mubarak....

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?