KORONAVİRÜS BATMANDA HIRSIZLIĞI ARTTIRDI

09-07-2020

Merhabalar değerli okurlarım, maalesef ki bu sefer olumsuz bir haberle karşınızdayım. 
Son zamanlarda Batman’da korona vakalarının artması emniyet güçleri ve bekçilerin bu yönlere kaydırılması sonucunda ilimizde hırsızlık olayları büyük ölçüde arttı. 
Bu süreçten bizler de kişisel olarak Şirinevler Mahallesi’nde nasibimizi aldık. Evimize hırsız girdi ve annemle telefonlarımızı yastığımızın altından çalıp kaçtı. 
Peki, burada hata kimde. Batmanda neden bu tip olaylar bu kadar arttı ve vatandaşın başına resmen bela oldu. Gelin bu soruların cevabını arayalım.

MAHALLE KÜLTÜRÜ AZALDI: Eskiden sizler de hatırlarsanız bir mahalle kültürü vardı. “Komşu komşunun külüne muhtaçtır” sözünü bilmeyen yoktur. İnsanlar komşusunu adeta kardeşi akrabası gibi görürdü. Şimdi ise hırsız komşusunun evinden çıktığını görse bana ne diyecek kadar kültür bitmek üzere. Aynı apartmanda yaşıyorlar; ancak komşuyu tanımıyor hatta karşı komşusunu bile bilmiyor.

İNSANLAR DUYARSIZLAŞTI: Eskiden vatandaş birinin canı yansa biri mağdur olsa yanında olurdu, taziyelerinde düğünlerinde beraber olurdu, evi yansa gider her fırsatta yanında destek verirdi. Şimdilerde düğününe çağırdığında işimi erteleyemem “dükkânımı kapatamam” der oldu. Başına bir iş gelse seyreder “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın”   der oldu.

MADDE KULLANIMI ARTTI: İletişimin gelişmesiyle olumluya da olumsuza da erişme olanağı arttı. Çocukların, gençlerin çeşitli maddeler kullanmasına yol açtı. 

AİLE EĞİTİMİ AZALDI: Eğitim ve öğretim derdik. Eğitimin evde aile ile sağlanması ancak Öğretimin de okulda sağlanması gerektiğine inanıyorum. Aileler eve geç gelen veya gelmeyen çocuklarını merak etmez oldu. Evlerde bu doğru bu yanlış demek için evde bir çocuk bulunması lazım. Ancak çocuklar başıboş geziyor.

EMNİYET GÜÇLERİNİN KARANTİNA UYGULAMALARI:  Emniyetin günümüzdeki uygulamalarından biri de mecburi karantina uygulamaları. Bunun elbette ki halkımızın sağlığına olan olumlu yönleri olduğu gibi olumsuz yönleri de vardır. Şöyle ki: karantina bölgesine girmek ve karantina bölgesinden çıkmak yasaktır. Emniyet mensuplarının karantina bölgesinden çekilmesi sonucu olarak mahalleden sorumlu olan bekçiler karantina bölgesine, bazı apartmanlara yerleştirilmişler, bunun sonucu olarak da apartmanlar, evler dışındaki bölgeler bekçisiz, istemeden de korumasız kalmıştır. Bunu fırsat bilen hırsızlar da evlere girmek gibi bir haysiyetsizlik göstermektedir. 

BEYOĞLU BAKLAVACISI HAYIRLI OLSUN;

Son olarak da işletmeci ve İş insanı Özhan ÖZDEMİR arkadaşım, güzel bir işletme yeri olan BEYOĞLU BAKLAVACISI’NI Batman halkının hizmetine sunmuştur. Deneyimlemenizi tavsiye ederim. 
      Maske takma ve sosyal mesafe kuralına uymanız acil nitelikte önem taşımaktadır.
     Bana ulaşabileceğiniz, soru, sorun ve yorumlarınızı iletebileceğiniz resmi Instagram adresim (fatiherdoganresmi)’dir. Her an ve her yerde birbirimizle olan iletişimimizin kesilmemesi ve haftaya görüşmek  dileğiyle. Sağlıcakla kalın...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?