KÖTÜ KAPANIŞ!...

14-12-2015

3. Ligde sezonun yarı devresi oynanan müsabakalarla sona erdi. 3. grupta yer alan temsilcimiz Petrolspor, Çanakkale Dardanelspor deplasmanından 1-0'lık mağlubiyetle dönerek ilk yarının perdesini kapattı.

Yılın da son karşılaşması olan Dardanelspor maçında aksiyon adına her şey vardı.

Kırmızı kartlar, penaltı, saha içinde gerginlik, hakem hataları vs. Bu maçın yorum ve analizlerine geçmeden önce bir teşekkür ve ufak bir eleştiri yapmak istiyorum.

Petrolspor deplasmanlarına malumunuz gidemediğimizden ve herhangi bir TV kanalında maçlar verilmediğinden çoğu zaman o hafta takım ile ilgili yorumlarımızı yapamıyorduk. Ama bu hafta güzel bir bilgi elimize ulaştı.

Türkiye'nin diğer ucunda Çanakkale'de oynanacak karşılaşmayı o şehrin yerel kanalı olan Ton TV canlı yayınlayacak dediklerinde çok şaşırmış ve sonrasında sevinmiştik.

Batman’da oturup takımızı canlı canlı izleyebilecektik. Hem de ilk yarının son maçı.

Hem de üst sıralara oynayan zorlu Dardanelspor maçını. Bu vesile ile Ton TV yönetimini, bu heyecanı bize yaşattıkları için teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

***

Tek sıkıntı maçı anlatımını yapan spikerin yanındaki yorumcu. Spikerin maç anlatımını geçtim de o yorumcu nasıl yorumlar yapıyordu hayret ettim. Kendi şehrinin takımını elbette savunacak ve elbette lehlerine sözler sarf edecek ama sanırsın ki yorumcu değil avukat.

Sarf ettiği bazı cümleleri paylaşayım sizlerle. ''Ne yani yerdeki futbolcumuz yalan mı söylüyor, petrollü futbolcular hakeme veryansın ediyorlar?'' ''Aynı pozisyonda hakem Petrollü futbolcuya kart göstermedi ama bizim adamları boş geçmiyor'' ''Neden savunmadan çıkmaz Petrol anlamış değilim. Böyle sistem mi olur'' vs. Yok defansı senin takımın rahat gol atsın diye boşlasınlar öyle mi? Neyse diyerek maça geçelim.

***

TV ekranında izleyebildiğimiz kadarıyla Çanakkale'de güneşli ama serin bir gün vardı.

“En az 1 puan alırız”ın umuduyla çayımı yudumlayıp maçı izlemeye koyuldum.

Cengiz Hoca haklı olarak savunmayı ön planda tutup zorlu rakibinden puan koparma peşindeydi. Kadro ve sistem aynı. İleride tek forvet olan Melih Rahman'ı bırakarak oyunu geride kabullendik.

Taktik bir nevi tuttu ve yarı devre Dardanelspor'un iki cılız atağıyla bitti. 2. yarının ortalarına kadar da maç bu şekilde biter diye düşündük.

Hatta dakikalar 67'i gösterdiğinde rakip 10 kişi kalınca umutlandık. Ayağa top yapan, orta sahada mücadele eden fakat hücum hattında sonuca gidemeyen bir Petrolspor olsa da yine umutluyduk. Ama dakikalar 72'yi gösterdiğinde Dardanelspor'u ayakta tutan iki isim sahneye çıkıyordu.

7 numaralı oyuncusu Ahmet Yazar ve 8 numaralı oyuncusu Ensar Baykan maça damgalarını vuracak pozisyonu yaratıyorlardı. Ahmet Yazar ceza sahası içerisinde oyuncumuz Aykut Karaman'ın müdahalesi ile yerde kaldı.

Maçın Orta Hakemi Şevket Şimşek penaltı noktasını gösterdi ve Aykut'a kırmızı göstererek Petrolspor'u da 10 kişi bıraktı. Penaltı vuruşunu Ensar Baykan Süleyman Kasap'ın müdahalesine rağmen golle sonuçlandırdı.

Ton TV ekranlarında pozisyon tekrarı olmadığı için gördüğüm kadarı ile söylüyorum penaltı ucuz oldu.

Hakem taraftarın etkisinde kalarak 5 dakika önce verdiği kararı dengeledi diye düşünüyorum. Zira maçın bilgili yorumcusu da bu pozisyona net penaltı diyemedi.

Golden sonra ciddi ataklar geliştiren taraf temsilcimiz Petrolspor’du.

Ancak hücum oyuncularımızın etkili olamamalarından ötürü pozisyonları ezmekten başka bir şey yapamadılar. En az 1 puan dediğimiz karşılaşmadan puansız ayrılarak sezonun ilk yarısını küme düşme hattının üstünde 20 puanla 14. sırada bitirdik.

Nerdesin yarı devre dediğimiz haftalar sonrasında nihayet beklediğimiz ara geldi.

Kötü giden bir gidişat var ise onu bir nebzede olsa soluklandırmak gerekiyordu.

Şimdi söz yönetimde ve Transfer Komitesinde. Ya bu şekilde lige devam eder düşmeme mücadelesi veririz ya da yapılacak takviye transferlerle çokta uzak olmayan play-of hayalimizin peşinden koşarız.

Transfer ve iyi bir kamp programı için bütçe ve kaynak lazım biliyorum.

Kulübün de maddi hiçbir destekçisi yok bunu da herkes biliyor. Ama yapılacak bir dizi çalışmalarla Batmanın İş adamları, Siyasetçileri ve İdarecilerinden gerekli destek alınabilir.

Bu şehre gereken desteği belki bu kez verirler... Ne dersiniz?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?