Koyun can derdinde, kasap et derdinde!

Koyun can derdinde, kasap et derdinde!
17-04-2024

Yarın çok daha geç olabilir..!

Uzun bir seçim sürecinin ardından nihayet yerel seçimlerde tamamlandı.

Seçim sonuçları hayli enteresandı. Doğu Perinçek’in 2 muhtar çıkardığı (!) seçimin 2 galibi vardı biri CHP diğeri Yeniden Refah Partisi…

Bölgemizde ise DEM

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, seçimden hemen sonra samimi bir açıklama yaptı: “Sonuçlar irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor.”

Sizce bundan güzel özeleştiri olabilir mi?

Bence sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bunu söyleyerek, Ak Parti cephesinde herkesin kendine çekidüzen vermesi gerektiğini açıkça belirtmiştir. Ayrıca parti olarak büyük bir revizyon içine de girileceği işareti de verilmiştir.

Tüm bunlara rağmen üç gündür, Ak Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın, İtalya'da yaptığı ıstakoz paylaşımı sosyal medyada konuşuluyor. Millet ekmek hesabı yaparken temsilciler ıstakoz partilerine katılıyor!

Olacak iş değil.  

“Koyun can derdinde, kasap et derdinde”

Bir diğer vahim vakıa ise Balıkesir’den duyuldu; Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde seçimi kaybeden Ak Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, otoyolda seyir halinde ilerlerken tatilden dönen vatandaşların oluşturduğu trafiğin resmini çekerek, "Çekilin aç Türkler tatilden geliyor" diyerek, insanlarımızla adeta alay etti.

Bu ve benzeri birçok ismin Ak Partide kalması kan kaybını bence çok daha arttırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan irtifa kaybediyoruz! derken kendisine ‘Ak Partiliyim’ diyen zat-ı muhteremler halkla alay edebiliyorlar.

İnsanın; “bu nasıl bir yaman çelişkidir” diyesi geliyor. Gerçek bundan farksız değil. Bence de tam bir çelişki… Cumhurbaşkanımız çalışsın, çabalasın, büyük uğraşlar versin ve bunlar çıkıp tahrip etsin olacak şey değil…

Bu kadar emeği zayi etmeye kimsenin hakkı yoktur.

***

Şehrimize baktığımızda da;

Ak Parti Batman’da 5 Belediye Başkanı çıkardı.

Bu büyük bir başarı, ancak özellikle Merkezde büyük bir hayal kırıklığı yaşaması ve herkesin unuttuğu Hasankeyf’te başarısız olması büyük bir handikap…

HÜDAPAR’dan sonra 3. Parti olmak ve 4 dönemdir Ak Parti’nin elinde olan Hasankeyf’i CHP’ye kaptırmak tarihi bir başarısızlık.

Merkezde oy kaybının tek ve en önemli nedeni, İl teşkilatının her anlamda yetersiz oluşu ve halka karşı ilgisiz ve kopuk olmasındandır.

Bunu anlamak için illa ki siyaset bilimci olmak gerekmiyor. Ortada bir başarısızlık varsa eski Vekil kalıntılarının gölgesinde koltuğunu sağlamlaştırmış kişilerin sorumluluğu muhakkak ki vardır. Herkes irtifa kaybederken bunların uzun ve yüksek mil yapmaları son derece enteresan…

Bunları kim tutuyor, nasıl tutuyor ve neden tutuyor?

Eğri oturup doğru konuşalım;

Batman Ak Parti teşkilatını hareketlendirecek, halkı ile bütünleştirecek, öz ayarlarına getirecek,  çevresi ve dostları geniş nüfuslu bireylere ihtiyaç olduğu artık kaçınılmaz bir gerçeğimiz olmuştur.

Genel Merkez buna ne der, ne yapar? bilemeyiz ama, geç kalınmış bu meseleye de acilen neşter vurulmalıdır.

Evet değerli okurlar…

Bizim ki sadece öneri,  benimsenir mi  benimsenmez mi bilemeyiz ama, yarın çok daha geç olabilir…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Abdurrahim Güzel
Abdurrahim Güzel 1 hafta önce
Ağzına yüreğine sağlık. Tam yerinde ve tam tesbit. Kalemine sağlık yürekli insan.
Hüseyin Eren
Hüseyin Eren 2 hafta önce
Sayın değerli Sabahattin bey sizi aktif siyasette görmek istiyoruz. Eline yüreğine sağlık müthiş bir yazı
Emre
Emre 2 hafta önce
Allah razı olsun.yerinde tespitler.kaleminize sağlık.
Kerim Al
Kerim Al 2 hafta önce
Aziz kardeşim ellerine sağlık. Millet marketlerde sadece fiyatları seyretmek ile yetiniyor elin kuzu yurt dışında ıstakoz yiyorrrr. Bunları savunanlar hala aval aval bakıyor. Pes valla,,,