KUCAK DOLUSU SORUNLAR

13-12-2015

Espriyle başlamak istiyorum. Bir zamanlar ülkemizde okuyanlara kiralık ev vermezlerdi. Okumayanlara da kız vermezlerdi. İşi, gücü, mesleği diploması maaşı yok diye tam bir kısır döngü yaşanıyordu.

Şimdi de güncel konu üniversite öğrencileri ve öğrenci evleri ve karma yurtlar.

Hangi kanalı açsanız akademisyenler, profesörler, basın mensupları öğrenci evleri konusunu enine boyuna tartışıp duruyorlar.

Onlar reyting için, paneller düzenleyip konuşa dursunlar. Biz ise öğrencilerin içinde bulundukları sosyal psikoloji ile sorunlarını düşünelim. Ve onlara güzel yarınlar hazırlayalım. Ne de olsa geleceğimizin bilim adamları ve ülkenin başına geçecek nesillerimizdirler.

Öğrenci evler başlığı altında Cumhuriyet, namus, namussuzluktan tutun da taa nerelere kadar uzattıkça uzatıyorlar.

Anketler yapıyorlar öğrenci evlerine, karma yurtlara taraf olanlar var.  Karşı olanlar var.

Daha ülkemizin siyasi alanda, ekonomik alanda huzur ve barış konusunda bir istikrar bulamamışken kalkınma hamleleri yapamamışken gündeme bakın.

Başbakandan tutun Bakanlar, Cumhurbaşkanı tüm siyasiler asli görevlerini bir tarafa öteleyip bu konulara endekslenmişler kendilerini.

 Yok Cumhuriyet elden gidiyormuş, demokrasi elden gidiyormuş vs. söylemlere, yorumlara dikkat ederseniz bana hak vereceğinize inanıyorum.

Cumhuriyet yerinde duruyor bir yere gittiği yok. Demokrasiye gelince geldiği yok ki gitsin. Yeni Anayasa çalışmaları halen başlamadı. Gerçek demokrasiyle, ileri demokrasiye geçtiğimiz yok. Kadına şiddet dağ gibi duruyor. İnsan hakları uygulamada ne âlemde hepimiz biliyoruz.

Beyler! Bu öğrenci evleri denilen minik pürüz konu bile edilmemesi gerekilen yapay gündemleri bir kenara koyup asli görevlerinize ve ülkenin hayati önem taşıyan sorunlarıyla ilgilenseniz. Size soruyorum daha doğru olmaz mı?

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” Hz. Ali (r.a)

Bu söz, bu mesaj yerini bulursa çok yol kat etmiş oluruz.

Konudan konuya geçiyoruz gerçi asıl olan şu ki içinde bulunduğumuz şu kış mevsiminde kapandı kapanacak olan köy yolları ekonomik sorunlar ve huzursuzluk ve krizler çözülmesi gereken sıra sıra dizi dizi problemler var.

Yazmaya, listelemeye kalkışsam destan olur, kitap olur. Herkes işini bilmeli ülkemize huzur gelmeli, Barış gelmeli. Dinazorlaşan Liderler gitmesini bilmeli.

Yerlerine genç ve yetenekli barış sever insanlara değer veren demokrasi aşıkları gelmeli. Böyle olması gerekmiyor mu?

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batman Sonsöz Gazetesi okurlarımız. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?