KUPA HEYACANI VE TRİBÜNLER

30-11-2017

Batman Petrolspor Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Süper lig ekiplerinden ve geçen senenin şampiyonu Atiker Konyaspor ile karşılaştı. 
Batmanda böylesi bir atmosfer ve heyecanı yaşamayalı uzun zaman olmuştu. İliklerimize kadar keyfini yaşadığımız müsabakada gülen taraf normal olarak Atiker Konyaspor oldu. Petrolspor yenseydi süper olurdu ama yenilmesine de emin olun kimse fazla üzülmeyecekti ve öyle de oldu. 3-0 yenildik ve rövanş için kötü sonuç aldık. Peri masalında bu seviyeye gelmek bile büyük başarıydı bence.
Günler öncesinde tüm şehirde yaşanan tatlı telaş ve heyecan statta kendini olabildiğince gösterdi. Maç öncesi etkinlikler ve tribünlerdeki kareografi görülmeye değerdi. Bu güzel atmosfer ışığında karşılaşma başladı. Böylesi zamanlarda takımın teknik ve taktiksel eksiklikleri yazılmaz ama bazı detayları ve noksanlıklarımızı yazmadan da olmaz. Önemli isimlerinden yoksun bir 11 ile sahadaydı Petrolspor. Tarık hoca haftasonu oynanacak lider Manisa B.B.S.K maçını mı düşündü, yoksa kupada zaten yol almamız mümkün görünmüyor diyemidir önemli isimlere kadroda yer vermedi. Hatta ligde çok forma şansı bulmayan oyunculara şans verdi. 
Doğrumu yaptı? 
Bence hayır. 
Tüm şehrin heyecanına, taraftarın günler öncesindeki hazırlıklarına ve tribünlerdeki tıklım tıklım taraftarın bu soğuk havadaki desteklerinin karşılığı bu olmamalıydı. Son maçta sakatlanan Celal Aras'ı geçtim. Gerçi sahada olsaydı kalitesiyle ve kafa golleriyle büyük maçlara damga vuracağı kesindi ama yoktu.
Savunmada Ensar, orta alanda Ramazan Kaya, kaleci Ahmet Taş kadroda olmayan önemli isimlerin başındaydılar.
İkinci yarı iş işten geçtikten sonra taraftarın ısrarı ile oyuna giren Emre Aydın için "keşke 11'de başlasaydı dediğiniz olmadımı?" Sağ açıkta bekleneni veremeyen Baran'ı ve orta alanda etkisiz olan Oğuzhan'ı erken görmeliydi. Kaleci Ahmet Taş kalesinde olsa ve sözünü ettiğimiz isimler kadroda olsa eminim başa baş bir müsabaka hatta daha etkili oynayan taraf olabilirdik. Mevcut kadro ile bile özellikle ilk yarı dirençliydik. Rakip Atiker Konyaspor, kaleci hatasından bulduğu 2.golle rahatladıktan sonra oyunun kontrolünü ele geçirdi. Mehmet Özdilek ve talebeleri fiziksel güçlerini ortaya koyarak arzuladıkları sonuçla sahadan ayrıldılar ve rövanş maçı için avantajı ele geçirdiler.

***

Dediğim gibi Petrolspor'umuzun kupada bu seviyeye kadar gelmesi bile bence başarı. İki süper lig takımını memleketimize getiren temsilcimiz, şehrimizin tanıtımında büyük katkıda bulundu. Yöneticisinden hocasına, futbolcusundan malzemecisine kadar hepsi büyük bir alkışı hakketti. Yaptıkları kareografi ve verdikleri mesajlarla tüm Türkiye'ye kendilerini hayran bırakan taraftar grubu Yarasalara da ayrıca tebrik etmek lazım.
Soğuk havada stat çevresindeki bina ve inşaatlarda 90 dakika boyunca ayakta maç izleyen bu şehrin sevdalı çocuklarına da ayrıca teşekkür etmek lazım. Sadece bir parantez açmam istiyorum. Taraftarlık bir iki maçı seçerek gelmek değildir. Umarım bu süreklilik devam eder. Hafta sonu ligde yoluna dolu dizgin devam eden Petrolspor, lider Manisa B.B.S.K ile karşılaşacak. Aynı kitlenin bu önemli maçta da statta yerlerini almalarını bekliyorum. Taraftarlık ve sahiplenme bunu gerektirir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?