KUPA HOROZU PETROLSPOR

26-10-2017

Petrolspor iş kupa olunca farklı oynuyor arkadaş. Önce süper lig ekibi Göztepespor'u, sonrasında da 1.Lig ekiplerinden Denizlispor'u kupanın dışına ittik. Güçlü rakibini 2-1'lik skorla yenen Petrolspor, Ziraat Türkiye kupasının horozu benim dedi.

Son yazımda dile getirdiğim bazı noktaları sahada görünce yönetim ve teknik heyete şahsen teşekkür etmek istedim. Bu hususların başında kadroda yer verilmeyen isimlerdi. Reha Kurt, Ramazan Kaya ve Muhammed Uyanık bahsini ettiğim bazı futbolculardı ve bugün o ilk 11'de kendilerine yer buldular. Ne hocalarını ne de yazdıklarımı mahçup etmeyecek performans gösterdiler. Reha Kurt hücumda koşuları, mücadelesi, gol kaçırdığı zamanki üzüntüsü, hırsı ve sonrasında galibiyeti getiren golüyle bence geçer not aldı.

Ramazan Kaya'nın ise bugünkü savaşı ve oyun anlayışı takıma ne kadar faydalı olduğunu gösterdi. Takımın ruhu ve kaptanı Halil Aşut ile uyumları sözünü ettiğim gibiydi. Muhammed Uyanık görevde kaldığı süre zarfında kendi kanadını etkili kullanmayı bildi. Sezon başından beri başarılı performans gösteren Celal Aras ve Ensar'ın yokluğunda görev alan Fahri, bugün rakibe fırsat vermediler.

Rakibin kritik ataklarında hep başroldeydiler. Emre Aydın ise bir maestro gibiydi. Top ayağında iken yeteneklerini konuşturmayı iyi bilen bir futbolcu.

Atilla Erel ise özellikle 2.yarı ve uzatmalarda gerekenin fazlasını ortaya koydu. Hırsı ile taraftarın sevgilisi olmaya devam ediyor.

***

Son yazımda bahsini ettiğim diğer husus ise sahada takımın sistemsel ve taktiksel eksiklikleriydi. İlk yarının son yarın çeyreğinde takım olarak düşüş yaşansa da sonrasında toparlanmayı bilip uzatma dakikalarında golü bulan Tarık Yurttaş'ın talebeleri, 120 dakika boyunca ayakta kalmaları da nasıl hazırlandıklarının göstergesiydi.

Bazı zamanlarda "sistem yine yok, ne yapıyor bunlar? neden top yapamıyoruz" destekte kısa zamanda toparlanıp oyun kuran, ayağa pas yapan ve mücadele eden bir takım görünce bu iş olacak dedik. Tıklım Tıklım Tribünler önünde taraftarın da desteğini arkasına alan temsilcimiz, zorlu rakibi horozları yenmeyi başararak kupa yolunda Peri Masalını yaşatmaya devam ediyorlar.

***

Ligce son iki maçını kazanarak morallenen Petrolsporumuz bu kupa zaferi ile keyfimize keyif kattı. Turu atlamamız nedeniyle maddi olarakta rahat nefes alacağımız bir döneme gireceğiz. Güneşli güzel günlere yürüyen Petrolspor umarım bu seriyi devam ettirir.

Tarık Hocanın eminim kafasındaki kadro ve sistem bu maç ile iyice şekillendi. Oturmuş bir kadro ve sistemle, kupa maçlarındaki gibi arzulu futbolu devam ettirdik mi gülen taraf hep biz oluruz.

Maç kazanıldıkça da tribünlerin ve şehrin desteği o oranda artacaktır. Sadece bir detaya parantez açmak istiyorum. Uzun zamandır Petrolsporun Taraftar grubu Yarasalar'a değinmemiştim. Her koşulda ve her durumda takımlarını yalnız bırakmayan fedakar ve koca yürekli bu kitleye ne yazarsam az. Kazanılan her maçta onların payı büyük.

Burası "Batman Burda Küfür Yok" sloganına da sonuna kadar uyuyorlar.

Böylesi Centilmen bir taraftar grubu nadirdir emin olun.

Onları ve diğer Petrolspor sevdalısı taraftarları bu hafta sonu oynanacak Erbaaspor maçında daha coşkulu göreceğimden eminim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?