KUR’AN-I KERİM : EBEDİ MUTLULUĞUN PROJESİDİR.

20-04-2020

Bu gün covid;19 virüsü dünyayı etkisi ne alarak, insanlığın hayatını dizayn etmektedir. İnsanlara, dünya hayatının mana ve maksadını düşünmeye, sorgulamaya vesile olmaktadır. İnsanlık ölümle iç içe yaşamakta, ölüm sonrasını düşünmektedir. Bir virüs ayeti insanın yaratılış gayesini düşünmesini sağlamıştır. Bu gün insanlık ruhsuz, anlamsız yaşamaktadır. Bu durumdan kurtulmanın ebedi mutluluğa erişmenin projesi Kur’an-i kerimdir. İnsanın yaratılış gayesine uygun yaşaması, dünya ve ahiret saadetine ulaşmasının tek ve gerçek yolu  Allah’ın mesajı Kur’an-latanışması , hayatının vazgeçilmez projesi haline getirmesiyle mümkündür. Virüs ayeti insanları sosyal hayattan kopararak kendileri ile baş başa kalmalarını sağlamıştır. Bu ortamda en ideal olan; insanın Allah’ı tanıması, haddini bilir hale gelmesi ve kulluk bilincine ulaşmasıyla mümkündür. Aklını kullananlara bu virüs ortamı bir fırsattır. Kur’an-la buluşanlar, hayatlarını Allah’ın mesajına göre yaşama gayreti gösterenler, hem bu anlarını, hem de ahiretlerini mutluluğa çevireceklerdir.

Kur’an-ı kerim kendisiyle muhatap olana; Allah’ı, kendini ve evreni tanıtır. Sorumluluk bilinci verir. Rabbini  ve haddini bildirir. Kur’an-ın ilk çağrısı Tevhid .Kayıtsız şartsız Allah’a teslimiyettir. Her anını Allah’la yaşama gayreti içerisinde olmaktır. Bunun içinde, Kur’an-ı mana ve maksadına uygun olarak  anlama ,  anlamlandırma ve yaşama çabasında olmakla mümkündür.Hayatınıimanınaşahit tutmak, her anını Allah ne der diye yaşamak,    Lailaheillahlah bilincinde hareket ederek, insanları Allah’a çağırma gayretinde olmak  gerekir. İçinde yaşadığı sistemden fizik en ayrılması  mümkün olmadığı halde, ruhen ayrılma gayreti içinde olmak. Fıtratına dönmek, öncelikle iç hastalıklarını ıslah yoluna gitmek. Allah’ın  razı  olduğu yaşantıya  odaklanarak  hayat tarzı haline getirmek. Bunun içinde Kur’an-la hem hal olmak şarttır.
Kur’an-ı keriminde Allah(c.c.) buyuruyor:‘’SAD! Dinle ey insan! Rabbin bu harflerle, hiçbir zaman benzeri yapılamayacak mükemmel eşsiz bir kitap gönderdi; işte insanları eğitip mükemmel bir toplum oluşturabilmek için ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü hikmet, öğüt, uyarı ve İBRETLERİ İÇİNDE  BARINDIRAN ve size dillere destan olacak şan, şeref, itibar yücelik kazandırmaya ve gündem belirlemeye tek yetkili olan bu şanlı KUR’AN-A YEMİN OLSUN ki, insanlığı dünyada ve ahirette mutluluğa, kurtuluşa ulaştıracak tek yol, İslam yoludur!(Sad suresi;1.ayet)
‘’GÖKLERDE VE YERDE BULUNAN bütün varlık LAR, daima ALLAH’IN sınırsız kudret ve azametini övgü ile anarak YÜCELTMEKTEDİR. Şu muhteşem kainat nizamı içerisinde yer alan her şey,  kendisini  yaratan Allah’ın  her türlü kusur ve noksanlıktan uzak olduğunu haykırmakta, O’nun sonsuz  ilim,  kudret ,merhamet, hikmet , iyilik, adalet ve benzeri sıfatlarınsahibi olduğunu  gözler önüne sermektedir. Eğer çevrenizdeki varlıklara ibret nazarı ile bakacak olursanız, her zerresinin Allah’ı zikrettiğini duyacak, göreceksiniz. Gerçekten O, SONSUZ KUDRET VE HİKMET SAHİBİDİR.Asla yersiz ve gereksiz hüküm vermeyen ve hükmüne karşı konulamayan yüce yaratıcı Allah.  Ey iman edenler! Söylemlerinizle eylemleriniz  bir birine uysun. Yapamayacağınız şeyleri söylemeyin.  Allah(c.c.) davası uğrunda yekpare çelikten bir bina gibi saf tutun, disiplinli hareket edin. Böyle yaparsanız  Allah’ın  yardımına muhatap olursunuz.(Saff  suresi;1-3.ayetler) Karlı alış veriş yaparsınız. Ebedi hakikatin gönül davetçileri olun. İnsanı yoldan çıkaran şeytan, şeytanın oyunu dünyevileşmedir. Dünyada kalacağın kadar dünyaya önem verin. Servetin tutsağı olmayın. Mülkün mutlak sahibi Allah’tır. İnfaktan kaçınmak münafıklıkalametidir. Yahudileşme temayülüdür. İman; servet ve kudretle desteklenmelidir. İnfak edenler ahiretin yıldızlarıdır.   ‘’Her kim (kötülükten, günahtan) korunarak (Allah’ın kendisine bahşettiği nimetlerden bir kısmını O’nun rızası için yoksullara) verir, Ve (verince Allah’ın kendisine daha iyilerini vereceğine inanır, ortaya koyduğu hayat tarzıyla,) en güzel (olan İslam dinin)i onaylarsa, İşte ona, huzur ve mutluluğa giden(cennetle biten) yolu kolaylaştıracağız.(Leyl suresi;5-7.ayetler) Allah’ın Rasülünün sözü; Güven imanın ahlaki karşılığıdır. Kazancın filitresi infaktır. Hataları söndürür.
İslam’ın inşası Allah(c.c) tasavvuru ile başlar. Vahyin aydınlığı ile aydınlanan Allah’a güvenir, başına gelenlere sabreder. Sınavsız ahiretin kazanılamayacağını bilir. Allah(c.c.); idraki aşan hakikatlerinde, idrak alanına giren gerçeklerinde sırrına vakıf olandır.(Tegabün suresi;18.ayet  İlk inen ayet, Allah’ın adına/adıyla okuma emridir. Bu İslam’ın şiarı olan besmeledir. İslam düşüncesinin ve bilgisinin inşası başlar. ‘’Oku yaratan  Rabbin adına’’ Kalbine yazılan vahyin ışığında hakikatin parçaları arasında bağ kur. Parçanın bütüne aidiyetini, sebep ve sonuçlarını her şeyin yerli yerine konması( Hikmet) üzerinde düşün.  Allah’tan bağımsız bilgi ve bilim anlayışı yoktur. Öğrendiklerini başkalarına da ilet. Tebliğ et. Bilginin kaynağı Allah’tır.
Dostlar; bu gün içinde bulunduğumuz durumu, kovid;19 virüs ayeti oluşturmaktadır. Evlerimizde kaldığımız sürece Allah’ın nuru Kur’an-la  hem hal olursak, Kur’an-ın kendimize nazil olmasını sağlarsak, endişe ve korkularımızı hayra çevirme fırsatını elde ederiz. Psikolojik rahatsızlığa da yakalanmayız. Dünya ve ahiret saadetine kavuşma bilincini kazanırız. Ey Türkiye sağlık için evde kal,  Ebedi mutluluğun projesi  Kur’an-la kal. Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?