KUR’AN SURELERİNİN DİLİNDEN

25-05-2018

 “İşte bu kitap kendisinde hiç şüphe olmayan inananlar için hidayet rehberidir” Bakara 2. Ayetinin Kur’anı kerimin özelliğini belirttiği yüce kitabımızın Araf Suresinde peygamberlerin kıssaları anlatılıyor.

En çarpıcı örnek Musa A.S.’ın sihirbazlar kıssası.

Bu kıssaları okuyan Rabbimizin ayetlerine muhatap olan biz Müslümanların, Rabbimize karşı tavrımız ne?

Kendimizi Firavunun, sihirbazların Allah’a karşı teslimiyetler ile karşılaştıralım.

İnancımızın muhasebesini yapalım.

Bu günün Firavunlarına meydan okuyarak imanımızı ispat edelim.

Allah’ın imtihanı karşısında inananların tavrı, inançlarının karşılığı olacaktır.

Allahın nimetinin şükrünü edamı edeceğiz, yoksa küfürle iştigal mi edeceğiz.

Kur’anı Kerim geçmişten bu günden ve gelecekten bahseden Musa’nın asasından daha etkili yüce Rabbimizin mucize kitabıdır.

Biz Müslümanlar elimizde olan bu Kur’anı Kerimden ne kadar yararlanıyor, etkileniyor ve Allaha karşı kulluğumuzu ne derece gerçekleştiriyoruz?

***

Araf Suresinde kıssası anlatılan firavunun sihirbazları, Firavunun onlara her türlü dünyalığı vaat etmesine rağmen, çaprazlama elleri ve kollarının kesilerek cezalandırmayı göze almalarına sebep olan Musa a.s. asası ve o asayı mucizeleştiren Allah c.c. davetine icabet etmeleri ve Firavuna meydan okuyarak ‘Sen ancak rabbimizin ayetleri bize ulaştığı anda onlara inandık diye bizden nefret ediyorsun. Ey Rabbimiz (senin uğrunda mücadele ederken başımıza geleceklere karşı) bize dayanma gücü ver ve (yalnız sana boyun eğen) Müslümanlar olarak canımızı al’ Araf Suresi 126.ayet diye Allaha teslimiyetlerini ifade ediyorlar. Böylece Firavunun saltanatını koruma adına Musa’ya meydan okuma cüretini gösteren sihirbazlar ruhlarında büyük bir devrim geçirerek Mü’minler kervanına katılmış ve aynı günün akşamı şehitlik makamına ulaşmışlardır. Onların bu şahadeti Firavunun bütün suçlamalarını anlamsız kılmış, Musa’nın peygamberliğini gözler önüne sermiştir.

***

Musa kavmine ‘inanç ve kulluğun esaslarını öğreterek’ şöyle diyordu;

Allahın yardımına sığının ve(onun yolunda tam bir direnç gösterek) sabredin hiç şüphesiz yeryüzü Allahındır ve oraya dilediği kullarını egemen kılar. (unutmayın dünya ve ahirette mutlu ) son(ve nihai zafer Allah’a saygıyla bağlanarak kötülüklerden titizlikle) sakınan (dürüst ve erdemli)kimselern olacaktır.

***

Araf suresi 128. Ayet bu ayeti Kerimeden ders alarak Müslüman kimliği taşıyanlar olarak Kur’anın anlayarak mana ve maksadını özümseyerek hayatımızda kaç defa hatmettik.

Fransız asıllı prof Kur’an eline geçince Kur’anın tamamını okumak için üç gün uyku uyumadım 73 fincan kahve içmişim Kur’anın tamamını okuduktan sonra Müslüman aldım diyor.

***

Biz davete icabet Müslümanları Kur’anı baştan sona kadar okuyup tahkiki imana mı sahibiz. 

Ben kendime söz verdim bu Ramazan Kur’anı Kerimin mana ve maksadını özümseyerek okuyacağım. İnancımı saf ve katıksız hale getireceğim.

İnşallah Allahın mucizesi Kur’anı Kerime tanışıp bilinçleneceğim. Kur’anı hayatıma şahit kılma çaba ve endişesi taşıyacağım.

Aklı başında inancı ile hayatını bütünleştirmek isteyen kardeşlerime de tavsiye ederim. Allah c.c. Kur’anı Kerimde defalarca Kur’anı okuyan akleden, fikreden, zikreden, şükreden yok mu diyor.

Bu buyruğa icabet imanımızın gereğidir. Var ya Rabbi demeyi Allah cümlemize nasip etsin. Selam ve dua ile…                                                                                                

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?