LGS ÖNCESİ TAVSİYELER

14-06-2020

Değerli veliler ve öğrenciler öncelikle hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.
7 yıllık özel öğretim (eski adıyla dershane) tecrübelerimin yalnızca bende saklı olmasının bir faydasının olmayacağı kanaatindeyim. Bu sebeple sizlerle sınav öncesinde bu yazımla buluşmak istedim.
Halihazırda Gültepe ve Belde Mahallesi'nde Kuantum Kurs Merkezinin kurucu müdürlüğünü yapmaktayım. Malum Corona virüsü sebebi ile bu yıl her sektör etkilendi. Eğitim sektörü  dahil olmak üzere. Çocuklarımız evlerinde (çok da faydasının olduğuna inanmadığım ama hiç yoktan iyidir dediğim uzaktan eğitim ile) eğitimlerine devam ettiler. Kısa bir süre sonra Liselere Geçiş Sınavı yapılacak. Çocuklarımız emek verdiler, dışarı çıkmadılar, sabrettiler. 
Bu sınava hazırlık başka zamanlardaki bir hazırlayağa benzemediginden, sınav sonucu ne olursa olsun velilerimizin öğrencilerimizin yanında olduklarını hissettirmeleri oldukça önemlidir.
Değerli öğrenciler ve veliler her zaman dile getirdiğim ve kurumum da öğrencilerime aşıldığım bir amacım var. Sizlerle de paylaşmak istiyorum.
"Temel gayeniz başarı olmasın. İlk amacınız iyi,ahlaklı,erdem sahibi bir insan olmak olsun. Zira bugüne kadar ahlaklı, iyi bir insanın ne işsiz ne de aşsız kaldığını görmedim. Bu denli değerli kişiler kum deryası içindeki inciler kadar değerlidir ve önemlidir. Ahlak sahibi bir insan hayatının her anlamında başarılı olacağı inkar edilemez bir gerçektir. Bir üst basamağa çıkmak için arkadaşınızı, dostunuzu ezmeyin. Hileye başvurmayın. Nitekim banka dolandıran, insan hayatına kastedip bomba hazırlayan, organ mafyacılığı yapan insanlar da okumuş insanlar ancak iyi insan olmayı unutun kimseler bunlar."
Nitekim okumuş, çok iyi makamlarda görev yapan ancak insanlıktan nasiplenmemiş insanlar da tanıdım aksine okumamış ya da ortaokul terk ama çöpçülük yaparken yetim hakkı gözeten insanlar da tanıdım. Unutmayın gireceğiniz bu sınav hayatınızın ne başlangıcı ne de sonu. Calıştıysanız zaten emeğinizin karşılığını alacaksiniz, calışmadıysanız da bu durum bundan sonraki hayatınızda size ders olsun. Emek tatlı bir yemektir çünkü.

Gelelim sınav esnasında nelere dikkat edeceğimize.

1- Sınavdan önce kimlik ve sınav gereclerinizin hazır olmasına dikkat edin.
2-Ciddi bir mazeretiniz yoksa maskenizi takın 
3-Soruları çözerken kelimeleri tane tane okuyun
4- Sorunun yüklemin altını muhakkak çizin
5- Parçada verileni anlamaya çalışın ki soruyu anlamak cevabın yarısıdır 
6- Soru hakkında fikriniz yoksa kesinlikle boş bırakın, sallamasyon yapmayın ???? 3 yanlış bir doğru cevabınızı götürecektir.
7- Zamanı iyi değerlendirin
8- Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe sorularınin kat sayıları yüksek olduğu için çok titiz davranın
9- Optikte kaydırma, tasirma ve yanlış işaretleme yapmayın
10- Takildiginiz soruyu yuvarlak içine alıp diğer soruya geçin zaman kaybınızı önleyecektir.
11-İlk oturumdan sonra ara vermede kimse ile görüşüp sorular hakkında konuşmayın
12- Gösterin gücünüzü canlarım. 
Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.
Gönülden başarılar diliyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?