LİDER BERGAMA'DA 3 PUAN AVINDA

LİDER BERGAMA'DA 3 PUAN AVINDA
29-01-2022

İkinci devreye Bursa Yıldırımspor yenilgisiyle başlayıp taraftarını üzen Petrolspor geçen hafta aldığı Fatsa Belediyespor galibiyetiyle moral buldu.

Bu moralle ilk devre kendi sahamızda 1-1 berabere kaldığımız İzmir Temsilcisi Bergama Belediyespor deplasmanına giden kırmızı beyazlı ekibimiz rakibini yenerek elde ettiği 7 puanlık farkı korumak veya daha da açmak istiyor.

PUANLAR ASLANIN AĞZINDA

Tüm liglerin ikinci devrelerinde puanlar adeta aslanın ağzında desem herhalde yanılmam.

Çünkü şampiyonluk, play-off, ligde kalma mücadelesi veren takımların maçları kıran kırana geçecektir. Her takımın her takımı yenebileceği, hesaplarını bozacağı haftalara giriyoruz.

Bu tür maçlarda kaliteli futbolcu, kariyerli futbolcu olmak ikinci plandadır. O gün maçı en çok isteyen, en iyi hazırlanan ona göre mücadelesini verip girdikleri pozisyonları en iyi şekilde değerlendiren takımlar iç saha, dış saha fark etmeksizin puanları toplar.

O yüzden kalitelerinin yanı sıra karakterlerinden de şüphe duymadığım futbolcularımızdan ricam kalan 15 maçta da aynı performans ve mücadeleyi sahaya yansıtmaya devam etmeleridir. Çünkü şehrin onlara güveni de sevgisi de beklentisi de çok büyüktür.

İsterseniz hafta sonu konuk olacağımız ve önemli gelişmelerin yaşandığı rakibimizi analiz edelim.

BERGAMA BELEDİYESPOR'U TANIYALIM

Ligin ilk devresinde evimizde 1-1 berabere kaldığımız Bergama Belediyespor topladığı 22 puanla düşme hattının 5 puan üzerinde 12.Sırada yer alıyor.

BEŞ AS OYUNCUSUNU KAYBETTİ

Bergama Belediyespor, ligin ikinci yarısının ilk maçına 3 gün kala, ilk 11'de sürekli forma giyen 5 futbolcusundan gelen tebligatla şok yaşadı. Bergama kulüp yönetimi kadroda yer alan as oyunculardan Gökhan Cingirt, Fikret Topaloğlu, Yusuf Orhan, Tayfun Sabri Gümüşoğlu ve Muhammet Sait Özvardar'ın sözleşmelerini tek taraflı feshetti.

Attığı 28 golle grubun en golcü takımlarından biri olan Bergama Belediyespor'da attığı 7 golle Burak Özbakır ile beraber İzmir ekibinin en golcü ismi olan M.Sait Özvardar Mardin Büyükşehir Belediyespor'a tecrübeli orta saha oyuncusu Gökhan Cingirt ve sağ bek oyuncusu, Fikret Topaloğlu Ofspor'a, forvet Gökhan Aydaş ise Şile Yıldızspor'a imza attı.

İzmir ekibinin hücumda ki önemli silahları Yunus Ünsal ve Burak Özbakır olacak.

 SAVUNMA HATTINI GÜÇLENDİRDİ

Dış transferde ise kadrosuna yıllarca Nazilli Belediyespor'da başarılı maçlar çıkaran ve ligin ilk devresinde Alagöz Holding İğdırspor'da forma giyen deneyimli stoper Polat Güren, Vanspor FK'dan sağ bek İlyas Ekiz, Orduspor 1967'den sol bek Doğukan Pala ve Kahramanmaraşspor'dan orta saha oyuncusu Mert Çakar'ı kadrosuna dahil ederek deyim yerindeyse hücum hattında güç kaybederken savunmasını önemli oranda güçlendirdi.

AKIN AKMAN CEZALI

Takımımızın hücumda ki en önemli isimlerinden Akın Akman'ın kart cezalısı olması hücum hattımızda büyük handikap olarak görünse de o bölgede görev bekleyen yeni transfer Tahsin ile beraber Savaş Çakır ve Hasan Çavdar'ın performanslarıyla başarılı futbolcuyu aratmayacaklarına inanıyorum.

Umarım takımımız İzmir Atatürk Stadı'nın güzel zemininde güzel bir futbol sergiler kente 3 puanla dönerler.

Başarılar Bizim Takım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?