LİDER DOLU DİZGİN

LİDER DOLU DİZGİN
24-10-2021

Petrolspor lider geldiği maçtan yine lider çıkmayı başardı.

Rakiplerinin puan kaybettiği haftada büyük avantaj elde etti.

Yoluna ‘na mağlup’ devam ederek bu istatistiğini koruyan temsilcimiz, bu hafta tribünleri dolduran taraftarı önünde Çatalcaspor’u son dakikalarda bulduğu golle yenmesini bildi.

Son dakikalar dediğime bakmayın aslında. Hücum bölgesinde cömertliğimiz yine üstümüzdeydi yoksa farklı bir galibiyet içten bile değildi. Karşılaşma boyunca oyunun tek hakimi sizsiniz, rakip kalede onlarca pozisyona giriyorsunuz ama iş son vuruşa geldimi işte orda bocalıyoruzsunuz. Alınan 1-0’lık sonuçlar bu açıdan kimseyi yanıltmasın. Hani pozisyona giremezsin de bir atakta golü buluyorsun ya öyle galibiyetler değil anlayacağınız. Aykut’la, Ahmet Teker’le, Akın Akman’la, Savaş’la pozisyonlara girdik ama ya kalecinin üstüne ya da auta gönderdik. Çatalcasporun file bekçisinin de önemli 2-3 kurtarışı var elbette. Bu açıdan hakkını yememek lazım. Onun dışında rakipte kimseyi tebrik etmiyorum. Zira, Petrolspor’un hareketlendiği her bölümde futbolcularının, kendilerini yere bırakarak oyunu soğutmaları hiçte centilmence değildi. Kaldı ki bunu maçın başından sonuna kadar yaptılar. Zaten düşünceleri ve oyun sistemleri de bunun üzerine kurulmuştu. Zorlu deplasmandan 1 puan alıp gideyim derdindeydiler ama olmadı. Maçın mutlak hakimi ve hakedeni Petrolspordu ve öylede oldu. Sonu güzel biten karşılaşmada konuşulacak birkaç detay olacak elbette.

Gerçi yazımın girişinde dile getirdim ama yine de altını çizerek tekrarlayayım. Lütfen ama lütfen son toplarda daha dikkatli olalım. Son dakikada golü bulamasaydık saç baş yolacaktık.

Zira kendi evinde etkisiz bir rakibe 1 puan hediye edilemezdi. Diğer husus ise haftalardır belirttiğim konu. Rakip kaleyi ablukaya alıyoruz, pozisyonlar buluyoruz.

Sonuçta da kornerler ve fauller kazanıyoruz. İşte burada duran topların önemi ortaya çıkıyor . Yakalanan bu fırsatları değerlendirmeli içeriye atılan her pas tehlike olmalı. Olmuyorsa çalışılmış pozisyonlar üzerinde durmalıyız. Bir şekilde kazandığımız pozisyonları kullanalım artık.

Artık demişken Ahmet Teker aklıma geldi. Ne zaman sahne alacak! Kalitesini sahnelerde görebilecek miyiz?  O da vitesi artırdığında takım daha etkili olacak. Akın Akman ve Samet Aydın sahaya bu maçta istediklerini yansıtamadılar. 10 kişi kalan Çatalcaspor yakaladığı tek pozisyonda defansımızın önemli ismi İlyas’ı harcadı. İlyas ceza alanı dışında rakibe şarjı olunca karşılaşmanın hakemi son adam kabul edip direk kırmızı ile cezalandırdı. Tekrar tekrar izlenecek pozisyonda acaba %100 gol şansımıydı diye sormadan edemiyor insan. Çünkü İlyas haftalardır gol yemeyen defansın önemli ismiydi. Erdi ile uyumu alkış alıyordu her maçta. Onun dışında Savaş’ın ilk 11’de başlaması gerekiyordu ama sanırım hoca önceki deplasmanda kazanan kadroyu bozmak istemedi. Kaleci Cihan’ın yokluğunda Onur’a çok iş düşmese de sonuçta gol yemedi. Duruşu ve oyun içinde topları iyi dağıtması artı puanlarıydı. Orta alanda başlayan ve 10 kişi kaldıktan sonra mecburen savunmaya geçen Ömercan Öndaş da görevini yapanlardandı. Fiziği, top tutuşu ve mücadelesi takıma katlı vermeye devam ediyor.  Sonradan oyuna giren ve golü atan Hasan Çavdar ise ben hazırım forma benim mesajı verdi adeta. Takım yere sağlam basıyor ve ağırlığını her geçen hafta sahaya iyice yansıtıyor.

Takım iyi olunca, maçlarını kazandıkça bizler de mutlu, çok mutlu oluyoruz . Tribünleri coşkuyla dolduruyor, yazılarımızı ve yorumlarımızı heyecanla yazıyoruz. O yetmiyor şehrin her tarafına pankartlar ve bayraklar asıyoruz. Takıma moral yemekleri için sıraya giriyoruz. Spor programlarının sayısı artıyor, gazetelerde ve dijital platformlarda birlik beraberlik ve destek mesajları yayınlıyoruz. Valisinden vatandaşına kadar herkes takıma sahip çıkıyor. İşte başarının anahtarı da burada gizliydi. Özlemini duyduğumuz görüntü, özlemini duyduğumuz ortam buydu işte. Taraftarın müthiş desteği ve tribünlerin doluluk oranı da gittikçe artıyor.

Takım her hafta olduğu gibi bu maçı unutup önündeki Sancaktepe FK maçına dersini iyi çalışmış, konsantre bir şekilde hazırlanmalı. Lider kendisine yakışan sonuçları almaya devam edecek ve iyi giden performansını sürdürecek, sürdürmeli.

 Sizin gibi buna inancım tam.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?