Lider doludizgin

Lider doludizgin
22-12-2023

Petrolspor’u durdurabilene aşk olsun. Sıradaki kurbanı takipçisi Turgutluspor’du. Onu da devirerek üst üste 5.galibiyetini aldı ve 10 maçlık yenilmezlik serisini sürdürerek liderlik koltuğunda yerini sağlamlaştırdı. Sezonun ilk yarısını en yakın rakibine 6 puan fark atarak bitirdi. 

Dolu dizgin ama zor geçen hikayenin ilk bölümü tamamlandı. Zira rakip Turgutluspor tabiri caizse taş gibi takımdı. Disiplinden hiç kopmayan ve ayağa iyi top yapan misafir takım, Petrolspor’a zaman zaman zor anlar yaşattı. Ligde deplasmanda gol atmadığı takım yoktu. Ama savunması, mücadelesi ve kalecisi Yusuf Balcıoğlu ile ligin en az gol yiyen takımı Petrolspor vardı. Temsilcimiz o istatistiği de yiyerek kalesinde gol görmeme başarısı gösterdi. Gerçi hücum anlamında her zaman gördüğümüz ve bildiğimiz Petrolspor vardı dersek doğru söylemiş olmayız. Karşılaşmanın ilk yarısında daha etkili olan ve ne yaptığını bilen Petrolspor, ikinci yarıda 1-0 önde olmanın rahatlığı ile oyunu belirli periyotlarda Turgutluspor’a bıraktı. Bireysel mücadelede iyi gördüğüm Petrolspor’u takım oyununda çok etkili göremedim. Sanırım koskocaman bir yarı devrenin yorgunluğu ve son maçın verdiği rehavette bunda etkiliydi. Ama bu sezon takımın başında iyi işler yapan Mesut Toros hoca yine müdahalesini yaptı. Yorgun ve etkisiz gördüğümüz Muzaffer’i çıkararak yerine haftalardır takıma bir şeyler vermek isteyen ama bir türlü kalitesini sahaya yansıtamayan Nurettin Çağlar’ı aldı. “Lütfen bu maçta takımına katkı sunsun, asist yapsın veya gol atsın “ diye dua ederken, maçın stresli zaman diliminde golünü atarak hepimize rahat nefes aldırdı ve kral geri döndü dedirtti. Toros hocanın oynamayı çok isteyen Aykut’u oyuna almaması şaşırttı ama dediğim gibi diğer hamleleri yerindeydi. Takım halinde iyi mücadele veren Petrolspor’da; Sağ bekte hücuma katkısı ve 2.golde de asist yapan Oktay Gürdal , orta alanda ilk golün ismi Mustafa Seyhan, savunmada Hamza ve Muhammed Aran ekstraları göze batan isimlerdi. Halil’in koşuları, Akın Akman’ın asisti ve hırsı galibiyete selam verdi. 

Hedefe bir adım yaklaşan takım şehri de havaya sokmaya devam ediyor. Hafta içi olmasına rağmen stadı dolduran binleri görünce mutlu oldum açıkçası. İçimden “bir de bu maç hafta sonu olsaydı ne olurdu?” diye geçirdim.  Herkes coşkusuyla muazzamdı. Özellikle Tpao Petrolspor yönetiminin bayrak jesti tribünlerde görsel şova neden oldu. Her anlamda kurumsallaşan kulüp, bu maçta da benden tam puan aldı. Tüm şehri maça davet organizasyonları ile çağıran, stada taraftarını nakleden ve her koltuğa Petrolspor bayrağı bırakan bu ekip kocaman bir tebriki hak etmiyor mu? Takım lider , yönetim lider , taraftar lider. Daha ne olsun! Sonu mutlu olsun. Kupa olsun. Yeniden 2.lig ve sonrasında üst ligler olsun. Sezonun ikinci yarısında da  bu başarılı grafik bir kaç takviye ile sürsün. Bu şehir bu takıma gönül verenler yeniden mutlu olsun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?