LİDERLİK ÖĞRENİLEBİLİR Mİ?

17-01-2021

Merhabalar değerli okurlarım, bu hafta çok önemli bir konuya değineceğiz. 
Konumuz, liderlik. Öncelikle Mete Taştan Hoca’mıza eğitimi için tekrar teşekkür ederiz.
Bildiğiniz gibi işyerinde, evde, mahallede, köyde… Her yerde yönetilen ve yöneten vardır. 
Yöneten kişiye lider denir. İki kişinin olduğu bir odada bile bir tanesi diğerinden her zaman daha yetkilidir. Peki liderlik nasıl öğrenilir? Bunların aşamaları var en önemlilerinden birisi, sen kendine liderim demeyeceksin. Tutumlarından, tavırlarından ve davranışlarından lider olduğunu diğerleri hissedecek. Yani sen istediğin kadar ben liderim diye söyle eğer davranışların bunu karşılamıyor ise lider değilsin. Bir diğeri ise liderlik öğrenilir mi? 
Evet öğrenilir.  Çevredeki liderlerden çok şey öğrenebilirsin. Araştırırsan ne yapmışlar ne etmişler, nasıl lider olmuşlar, saha analizi yaparsan öğrenirsin. Bir diğeri ise geçmişteki liderleri araştırır isen Atatürk gibi, Kennedy gibi, Turgut Özal gibi, Mandella gibi liderler ne yapmış, nasıl başarmış diye araştırır isen öğrenirsin. 9 tane bu şekilde nasıl öğrenilir diye madde var diye tek tek örnekleri ile değindi Mete Hoca’mız. Hepsini ve daha fazlasını Gelişim Kuşağı YouTube sayfasında bulabilirsiniz. Ayrıca www.gelisimkusagi.com İnternet sitemizin de çalışmaları hızlandı, takipte kalabilirsiniz. Kısa vadeli 50 bin, ortavadeli 1 milyon, uzun vadeli dünyada 1 milyar insana ulaşmak, gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladık. İnşallah başaracağız. 
Son olarak da Batman ve bölge gelişiminin yanında oldukları için her zaman desteklediğimiz Hatice Türkan Hanımefendi ve Recep Kavuş Beyefendi’nin güzel yayınlarını SonsözTV’den, YouTube üzerinden izleyebilirsiniz. 
Görüş, öneri ve eklemek istedikleriniz, toplum gelişimine ait her ne varsa fatiherdoganresmi instagram hesabımdan bana ulaşabilirsiniz. Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın. Gelişim içinde kalın.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?