MAKALELER ARŞİVİM

19-05-2016

Sonsöz’de yanılmıyorsam ilk makalem “İşsizlik Kenti Batman” idi. İnanıyorum ki o zaman Batmanlılar şaşırmışlardı, nereden çıktı bu işsizlik tanı ve teşhisi diye.

Oysa bir kentin sanayi ve üretim export - import turizm, AŞ.’ler bazında rantabilite ve marjinal ikame parametrelerini destekleyecek köklü, üreten bir ekonomi yoksa anladığım ve araştırdığım kadarıyla Batman’da bu söylediklerim hak getire.

Gelinen nokta yahut durum tespitim yazdıklarımı onayladı.

Nedenleri ve görsel tablolara siz Batmanlılar canlı şahidisiniz.

Keşke yanılan ben ama kazanan ve kalkınan stabil verileriniz, girdikleriniz kalkınmışlığınız olsaydı. Bu beni daha çok mutlu ederdi. Yanılan bir kişi o da ben ama mutlu olan yüz binlerce Batmanlı olmuş olacaktı.

CHP’yi deli dolu eleştirdim. Saydıkça saydım sebep sonuç ilişki ve örneklerle yazdım yine haklı çıkan ben oldum Deniz Baykal meslektaşı ve mevkidaşı Sayın Kılıçdaroğlu’na CNN Türk’te bir hakaret etmediği kaldı. Gelinen duruma bakın. Detay ve takdir siz okurlarındır diye kısa geçiyorum.

MHP’yi eleştirdim. Yaşadığımız bu gezegende MHP’yi gözlükle değil devasal teleskoplarla arıyorum nerede olduğunu? Görüp bilen var mı?

Devlet Bahçeli hayal bahçesinde dedim, bahçe tarumar edildi, diken tarlalarına dönüştü gördüğünüz ve bildiğiniz üzere.

Euro, Altın, Dolar oyunları değerlerle ilgili ekonomist bakışımla açıklayıcı ve mesleki bilgiler yazdım altın zirve yaptı.

Görünmeyen gizli eller bu kıymetli yatırım araçlarını maniple ederek oynadıkça oynuyorlar haksız mıyım?

Kirli oyunlar, oynuyorlar diye yazdım KGB, CIA, M5 İngiliz servisi Mossaddın bile aklına hayaline gelmeyen ve gelemeyecek sinsi plan ve projelerin tusunami etkilerini ülke olarak yaşamaya devam ediyoruz yanılıyor muyum?

AKP’nin Milli Eğitim, Dış politika ekonomi veri ve girdileriyle politikalarıyla ilgili eleştirisel yazılar yazdım yanlış anlaşıldım AKP’li dostlarım beni telefonla arayıp üzüntülerini ve yazılarımı beğenmediklerini açık açık söylediler, gelinen noktaya bakın.

Başbakan değiştiriliyor, merkez Başkanı değiştirildi ama negatif gidişat emergency pozisyonunda olan olaylar, ekonomik veriler cari açık, enflasyon değişmiyor, Bakanlar değişiyor, görevleri misyonları değişiyor, ülkemizdeki arızalar birçok dalda birçok konuda yazık ki değişmedi değişmiyor yalan beyanlarla, makyajlarla perdeleniyor.

Sonuç bizler doğru ve tarafsız eleştirilerimizi yaptığımızda zararın neresinden dönülürse kazançlı oluruz mantığıyla yola çıkıyoruz.

Keşke doğru anlaşılsak ve yazdıklarımız ilgililerce dikkate alınsa.

Bu anlamda verecek onlarca belgelere dayanarak ve bilgi sahibiyim tekrar ediyorum yanılmış olmayı tercih ederdim.

Yazık ki ve üzülerek yazıyorum haklı çıktım objektif ve tarafsız yazmışım Sonsöz’e yakışırcasına diye düşünüyorum.

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?