MEHMET KAPLAN’I DİNLERKEN

MEHMET KAPLAN’I DİNLERKEN
15-09-2021

Batman Sonsöz Gazetesinin her Pazartesi günü saat 20.00’de gerçekleştirdiği ‘Sporda Sonsöz Bizde’ programının ikinci haftası renkli geçti.

Moderatörlüğünü’nü yaptığım ve yorumculuklarını ise Hakan Tufan ve Harun Katmaz’ın yaptığı ‘Sporda Sonsöz Bizde’ programında sürpriz konuk olarak 1997-1999 sezonunda Batman Petrolspor’da attığı gollerle taraftarın gönlünde taht kuran Mehmet Kaplan’ı dinlerken, yayın esnasında bir ara gözlerim neredeyse doldu…

O, 23 yıl öncesi Petrolspor’u küçük yaşta izlerken golleriyle ayağa kalkıp, gol sevinçlerinde birbirimize sarılmasında vesile olan Mehmet Kaplan’ı bu kez karşımızda bir golcü olarak değil, bir teknik adam olarak gördük.

Mehmet hocayı yayına çıkaracağım, artık Batman futbolunun yeni isimlere ve kendini geliştiren teknik adamlara ihtiyacının olduğu bir aşikârdır. 

Mehmet hoca programda neler anlatıyordu; “Petrolspor’da çok güzel günlerim geçti. Unutamayacağım zamanlar-günler oldu. Farklı bir transfer süreci yaşamıştım. Çok güzel bir ortamımız vardı. Batmanlı futbolculardan kurulu bir takımdı. Birlik ve beraberlik vardı. Bizi destekleyen taraftarımızla beraber çok iyi bir yönetimimiz vardı. Ruhuyla oynayan, mağlubiyeti hazmedemeyen bir yapım var. Petrolspor’un benim gönlümde yeri çok farklı. Batman, Güneydoğu’daki en potansiyeli olan şehirlerden bir tanesidir.  Petrolspor yönetimine eski futbolcular da katılması gerekir. Altyapıya scout ekibi kurulması lazım. Hasan Göker’in Batman’ın bir dönemler 4 profesyonel takım olduğuna yayında dikkat çekti. 4 Takımın neredeyse tamamen yerli futbolculardan söz etti. Kesinlikle Hasan kardeşime katılıyorum. Hem de o dönemde nüfus daha azdı. Yedek kadromuz bile Batmanlıydı. Öz kaynaklara inmek zorundayız. Petrolspor içinde geçerlidir. Altyapılardan kurumsal bir yapı oluşması lazım. Böyle bir yere gelmek lazım. Gelen futbolcuları ne kadar izlediniz? Scout ekibi iyi olması lazım. Gelen oyuncular, o şehri benimsemesi lazım. Liyakatli yönetim oluşturmak lazım. Birlik ve beraberliğin mutlaka sağlanması lazım. Türkiye’de bir antrenörün kriteri yok. Bir adamı varsa işler böyle dönüyor. Kim ne kadar tecrübeli, kim ne kadar kendini geliştirmiş, o şehir için ne yapabilecek öyle şans verilmeli.”

Mehmet Kaplan’la dobra dobra bir yayında yer almaktan ben, yorumcu meslektaşlarım ve izleyicilerin yorumlardan herkesin keyif alması bize haz verdi.

Yayın sonrası gelen telefonlar ve mesajlar, işimize olan sorumluluğumuzu daha da artırdı.

Bundan böyle her Pazartesi günü bir teknik adam bir eski futbolcu da yayın ekibimizin içinde olacak. Batman Sonsöz Gazetesi ‘Sporda Sonsöz Bizde’ programımızı izleyerek, yorumlarınızla yayına renk katacağınıza inanıyoruz değerli okurlar…

YAYINI TEKRAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?