MERHAMET AYI

09-04-2021

On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı Müslümanların nefislerin imtihan edip sınadıkları, karşısındaki kişinin halini almasına vesile olan aydır. 
Birliğin beraberliğin dayanışmanın arttığı uzun uçsuz bucaksız sevgi dolu masaların kurulduğu kalplerin kırılmadığı aydır.
Nefislerimizi sabrımızı sınar terbiye ederiz, gece sahura kalkarak Allah için oruç tutmak insana müthiş bir heyecan ve haz vermektedir.
Sahur vakti bitince sabah ezanıyla başlarız, ezanın okunmasıyla biz Müslümanlar ibadetlerine başlarız dualarla…
Ramazan Ayı, birlik, beraberlik ve dayanışma bağlarımızı güçlendirmek ve tekrar kurmak için bir fırsattır. 
Ama birliğimizi, beraberliğimizi sadece Razaman Ayı için güçlendirip kullanmak bize fayda sağlamaz, geçirdiğimiz her geçen dakika saat ve günlerde davranışlarımıza da dikkat etmemiz gerekir.
Çünkü biz Müslümanlar doğru ve sevap kazandıran davranışlara ibadet için ayrılmış günlerde ve aylarda değil, her zaman dikkat eder ve bu şekilde yaşama çabası içinde oluruz.
Bizim dinimiz bize öğretilen doğru davranışlara hayatımıza ve yaşamımıza yansıtır, o şekilde yaşarız. 
Dinimizi yaşayıp her günümüzde yaşatmalıyız. 
Ramazan Ayı bitince de aynı güzellikleri, sevap kazanma isteğiyle devam ettirmeliyiz. Ramazan Ayını yalnız geçirenleri, ihtiyarları ve tüm Müslümanları iftar sofralarımıza davet etmeli, onları yalnız bırakmamalı, onların da bütün Müslümanların geçirdiği gibi mutlu bir şekilde geçirmelerine vesile olmalıyız.
Hepimiz  Ramazan Ayının nefsimizi terbiye etmek için olduğunu düşünür ve dile getiririz ama aslında Ramazan Ayı dilimizi ve davranışlarımızı da terbiye altına almak için bir fırsattır. 
Ramazan Ayını sadece oruç tutarak doğru bir şekilde geçirdik diye sanmamalıyız.
Oruç tutan bir Müslüman veya bir insan Ramazan Ayında sözlerine dilini ve kötü davranışlarını alıkoymalı, onları doğru bir yaşam için terk etmelidir.
Ramazan Ayınız sevaplarla iyiliklerle güzelliklerle mutlu bir şekilde geçsin. 
Bereket ve mutluluk, iftar sofralarınızdan eksik olmasın. Hepimizin tutacağı oruçlar şimdiden kabul olsun. 
Dualarımız Allah’a hepimiz el açmış dua ederken kabul olsun.
Hayırlı ve güzel Ramazan’lar...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?