MESAJ YERİNİ BULMUŞ

08-07-2016

Onlarca hafta yazdım. Yazmakla kalmayıp iktidarı kendime göre haklı olduğum konularda yapıcı, onarıcı rehabilite anlamda eleştirdim. Neyi eleştirdim? Dış politikamızı ve gelinen kutuplaşmayı kayıplarımız ile içinde olduğumuz yalnızlığı yazdım. Nihayet Ak Parti doğru adımlar atarak dış politikasını revize etme yoluna giderek dış güçlerle, komşularla yeni bir yol aramaya koyuldu ben buna ‘’Yeşil Yol’’ diyorum ‘’Green Way’’ Rusya ile arayı düzeltme yolunda yol kat etme sinyalleri verdi. Hemde en üst düzeyde olmak üzere oldukça sevindirici bir hamle turizm açısından. Export - import ‘’İthalat - İhracat’’ bakımından da enerji ve ticaret penceresinden gelinen ve gelinecek nokta an itibariyle memnuniyet verici... Türkiye’nin ekonomisi göz önüne alınırsa yeşil bir yola koyulduk ancak bu güzel yolda kat edilen ve edilecek yolda bay Putin’in rolünü ve hoşgörüsünü de unutmamak, göz ardı etmemek gerekir. Yıkıkları, tahribatları gecikmeli de olsa inşa etmeyi seçtik. Zamanında yıkmayıp yola devam etseydik şimdi onarmakla zaman kaybetmemiş olunsaydı daha kazançlı çıkan biz olmayacak mıydık?

Her şeye rağmen ülkemizin çıkarları ile yatırımcı ve üretici açısından son derece doğru bir davranış diye yorumluyorum.

İsrail’e gelince sicili fazlasıyla bozuk ve asla sözünde duran, istikrarlı bir politika gütmeyen bu gözünü kan bürümüş her platformda ve her şekilde daima haklı, haksız kazançlı çıkmayı bilen İsrail için olumlu not veremiyorum. Çünkü tarihi ve kuruluşundan bu yana hiç güven vermeyip; ne zaman ne yapacağı belli olmayan Ben-i İsrail oğullarını geleceğe bırakmak daha doğru olur. Bakalım sözünde duracaklar mı? Bana kalırsa Filistin İsrail’den daha çok çekecek. İsrail menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda her kıllığa girebilecek nitelikte ne de olsa Peygamber katletmiş Yahudi bir kavim Dünyanın başına bela bir varlık. Rahmetim gazabımı geçmiştir diyen Yüce Allah’ın lanetlediği bir kavim iflah olur mu? İflah olmayan ve olamayacak bu kavim iflah eder mi? Uzun uzun düşünüp odaklanmak gerekir İsrail’e.

Türkiye’den özür dilediğine dair ne bir canlı emare ne de resmi bir belge yok ortada. Gayesi Türkiye üzerinden Avrupa’ya doğalgaz satmak söz konusu ise ki bu gerçeği kendileri de söylüyor öyleyse bu antlaşma kime çok yarıyor varın siz düşünün ey okur hem bu antlaşma daha şeffaf ve göz önünde kamuoyuna daha açık olabilirdi. Oldubittiye getirildi göreceğiz göreceksiniz etkilerini yan etkilerini ne edip ne etmeyeceklerini.

Neleri eleştirdiysem Ak Parti düzeltmeye ve bu konudaki yanlışlarını düzeltme, revize etme yoluna gidiyor. Örneğin Mısırla da barışma Beşar Essed ile masaya oturma yeni formüller geliştirerek değişik barışçıl politikalar üretme yoluna gidiyor bu eksen değiştirme yolunu tercih etmesi direkt olmasa da dolaylı olarak olsa da hatalarını kabul edip düzeltme yoluna girmiş olunmuyor mu?

Bu eleştirilerimiz Ak Partiye bir nevi ücretsiz danışmanlık hizmeti olmuş olmuyor mu?

Beni mutlu eden hatalar zincirinin farkına varılmasıdır isterdim ki Devlet yönetimi deneme yanılma yoluyla değil de adam akıllı güçlü bir diplomasi ve üretken sağlam, üstün politikalarla zeki öngörülerle yönetme olmalıydı. Diye düşünmeden, yazmadan geçemedim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?