MEVLİD ETKİNLİĞİ

26-04-2019

Nisan ayında geleneksel haline getirilen ve Peygamber sevdalıları tarafından Nevroz alanında düzenlenen "Mevlüda nebi" programı bu senede 28 Nisanda aynı alanda yapılacaktır.

Allah’ın izni ile ailece gideceğim gibi siyasi fark gözetmeden herkesi de davet ediyorum.

Âlemlere rahmet olarak gönderen, inanan ve inanmayan her kesimin takdir ettiği Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellemın anlatılacağı bir etkinlikte bulunmak güzel bir olay olacağı kanaatindeyim.

Önceki senelerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin verdiği desteğe yakın bir desteğin HDP’li belediye başkanının vereceği beklentisi içindeyim.

İnsan hakları konusunu savunan, yanlışlara karşı olduğunu düşünen, dürüstlüğü ilke edinen herkesi duyarlı olmaya ve etkinliğe destek olmaya çağırıyorum.

Peygamberi anlamak, anlatmak ve yeni nesle sevdirmek siyaset üstü olmalıdır.

Çünkü O sallahu aleyhi ve sellem tüm Müslümanların ortak değeridir.

Taraf veya karşı taraf olmak doğru değildir.

Müslüman olmayan, Peygamberimiz sallahu aleyhi ve sellem takdir eden batılı düşünürlerden bazılarının görüşünü sizinle paylaşayım.

“Hiç kimse Hz. Muhammed’in prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz. Avrupa’ya nasip olan bütün başarılara rağmen bizim bütün kanunlarımız, İslâm medeniyetine bakarak çok eksiktir. Biz Avrupa milletleri, büyük medenî imkânlarımıza rağmen, Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız.”

Johann Wolfgang von Goethe (Alman Şair ve Yazar)

“İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.”

Thomas Carlyle (Meşhur İngiliz Düşünür)

Otto von bismarck'ın (prens bismarck):

 ''Senin asrında yaşamadığım için üzgünüm ey Muhammed (s.a.v.). öğreteni ve neşredeni olduğun bu kitap senin sözlerin değildir. Bunun Allah'tan geldiğini inkar etmek, mevcut ilimlerin yanlışlığını ileri sürmek kadar gülünçtür. Bunun için insanlık, senin gibi seçilmiş bir kudreti bir defa görmüş bundan sonra göremeyecektir. Ben huzur-u mehabetinde kemal-i hürmetle eğilirim."

Haydi bu pazar kimseye randevu vermeyelim.

Tüm randevuları iptal edelim.

Siyasî düşüncemize değil, peygambere olan aşkımıza kulak verelim.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?