MEVZULAR ARASI GEÇİŞLER

20-01-2020


Bu hafta biraz mevuzlardan mevuzlara geçiş yapmak istiyorum müsaadenizle sevgili okurlar;
Dünyada Çocuk Yetiştirmek İçin En Uygun Ülke Neresi?
ABD’de düzenlenen bir araştırma, güvenlik, cinsiyet eşitliği, çevre, insan hakları gibi kıstaslar temel alındığında çocuk yetiştirmek için en elverişli ülkelerin başında Danimarka, İsveç ve Norveçin ilk üç sırayı aldığını ortaya koymuş.
Pennsylvania Üniversitesi’nin katkılarıyla yapılan araştırmada, sadece eğitim açısından bakıldığında ilk sırada yer alan ABD, diğer önemli kıstaslar değerlendirildiğinde ise 18. sırada kendisine yer bulmuş.
Güvenlik kriteri açısından ABD’nin 32. sırada yer alması, bu ülkenin tüm kıstasların ortalaması alındığında ilk sıralarda yer almasının önüne geçmiş.
Araştırmaya göre, çocuk yetiştirmek için en ideal ülke sıralamasında Kanada 4. sırada, gelirken, bu ülkeyi, Hollanda, Finlandiya, İsveçre, Yeni Zelanda, Avustralya ve Avusturya izlemiş.
Çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak, akla şu soruyu getiriyor;
Çok fazla çocuk yapıp niceliği arttırmak mı, yoksa niteliği yükseltip, umudu arttırarak trafik terörünü, hava gazı salımını, çevre katliamlarını minimize etmek mi? Seçim sizin?
Roxette, Nam-ı diğer Listen to you heart sizlere ömür!
Dünyaca ünlü İsveçli pop rock müzik grubu Roxette'in solisti Marie Fredriksson hayatını kaybetmiş. 61 yaşındaki şarkıcının menajeri tarafından duyurulan acı haberde Fredriksson'ın 17 yıllık kanserle mücadelesinin ardından hayatını kaybettiğini belirtilmiş.
Söz yazarı, piyanist ve ressam da olan Fredriksson, 2002'de beyin tümörü tedavisi görmüştü. Marie Fredriksson, İsveçli pop şarkıcısı Per Gessle ile 1986'da Roxette grubunu kurmuştu.
Ne çok dinlemiştik kendisini oysa o dönem radyolarda, plaklarda.
Herkes Messiah dizisini konuşuyor.
Messiah' dizisi, yıllardır süregelen İsa Peygamberin geri dönüşü ve dünyayı kurtaracak olması inancını konu alan, 3 büyük dine mensup insanların dikkatini çeken, Amerika yapımı bir dizidir
Dizinin konusu, ilahi bir varlık olduğunu iddia eden 'Al Messiah' in, Eva Geller adlı bir CIA ajanı tarafından takip edilmesi ve araştırılması üzerinedir.
 İlk bölümü 1 0cak 2020'de yayınlanan 'Messiah'in şu an 1 sezonu yayınlandı. İlk sezonu ortalama 45 dakika süren, toplamda 10 bölümden oluşuyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?